Ankat myrskyvaroituksen antaneina idän pistelaitumille

Ankat myrskyvaroituksen antaneina idän pistelaitumille

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks antoi niin Karelian Hurmokselle kuin Savo Volleylle myrskyvaroituksen. Raision Loimu kaatui vakuuttavasti keskiviikkona Lumo-hallissa eränumeroin 3 – 0. Keskiviikkona ansaitut kolme sarjapistettä nostivat ankat sarjataulukossa kahdeksanneksi. Karelian Hurmoksen ottelu lauantaina helmikuun ensimmäisenä päivänä Joensuun Urheilutalolla on ns. kuuden sarjapisteen ottelu. Ottelu alkaa klo 18.00. Sunnuntaina Varkauden Liikuntatalolla ottelua isännöi mestarisuosikki Savo Volley. Ottelu alkaa helmikuun toisena päivänä kello 17.00. Vantaa Ducks lähtee tähän otteluun ilman paineita, sillä kaikki ennakkosuosikin paineet ja enemmänkin on kasattu Savo Volleylle.

Karelian Hurmos on kauden edetessä parantanut otteitaan. Joukkueiden kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat molemmat päättyneet Vantaa Ducksin voittoon. Idän laulumaiden taiturit ovat hankala vastus, jos saavat hurmoksen päälle. Joukkue on täynnä kovia pelimiehiä ja pallo kuolee paikalta kuin paikalta. Nimet Louhela, Räsänen, Stuart, Huus ja kumppanit kertovat kaiken. Hurmoksella on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin pääkaupunkiseudun ylpeydellä. Keskinäisten otteluiden voittaminen nouseekin arvoon arvaamattomaan, kun pisteet runkosarjan jälkeen tarkistetaan. Voitto Pohjois-Karjalan valiojoukosta antaisi ankoille viestin, että peli kehittyy oikeaan suuntaan ja matka kohti kauden tavoitetta jatkuisi aikataulussa.

Savo Volley on ollut kovassa tikissä läpi kauden. Joukkueen ehdoton hahmo on ollut Vantaa Ducksista Savon sydänmaille siirtynyt Miro ”Käsi” Määttänen. Miron moukari on puhunut karua espoolaista murretta läpi kauden. Tulevasta kohtaamisesta Miro on ilmeisesti sivussa, koska vastalihas on pikkuisen aiheuttanut harmia. Myös keskipelaaja Mikko Väliaho on ilmeisesti sivussa. Päävalmentaja Jukke ”Jere” Tuovisella ei pelaajat lopu, sillä meille kaikille lentopallon ystäville tutut nimet Lelu ja Silli ovat elämänsä vedossa. Nuori passari Ivanov, yleispelaaja Jere Heiskanen ja keskipelaaja Severi Savonsalmi ovat tällä kaudella vakiinnuttaneet paikkansa. Jukka Tuovinen ei jatka tämän kauden jälkeen Savo Volleyn peräsimessä. Herrasmiehenä ja valmentajalegendana hän haluaa varmasti päättää tämän kauden tyylillä ja laulaa Kuopion torilla Me ollaan sankareita kaikki. Varkauden mittelöön eivät ankat kuitenkaan lähde vailla mahdollisuuksia. Jos keskiviikon hurmos löytyy Varkaudessa, niin matka idän pistelaitumille jää ankkojen mieleen ikimuistoisena.

Vieraspelikiertue tulee tahtoa puhkuvalle ankkajoukkueelle oikeaan aikaan. Nupulla ollut pelivire on löytynyt. Raision Loimussa koko joukkue onnistui ja kaikilla pelin osa-alueilla tehtiin hyvää tulosta. Kapteeni Toni Kankaanpää on viime ottelut ollut elämänsä vedossa ja hän on osaltaan näyttänyt mallia pelaamisesta. Lauri Lehtonen palkittiin viime ottelussa Ducksien parhaana. Hyökkäys ja torjunta olivat tehokasta ja tuloksellisesta.

Vieraspelien jälkeen Vantaa Ducks harjoittelee viikon ja lauantaina 8.2. kohdataan uudestaan Savo Volley Vantaan Korson Lumon hornankattilassa. Silloin on luvassa todellista vääntöä, jossa joukkueet haluavat näyttää osaamistaan.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .