Vinkkejä kahdesta suunnasta ankkojen kuopukselle

Vinkkejä kahdesta suunnasta ankkojen kuopukselle

 

Hakkurin tontille viime kaudella Vantaa Ducksin riveihin tullut Nico Mäki-Valtari on kotiutunut ankkoihin hyvin. Tosin tulevalla kaudella yleispelaajan roolikin kiinnostaa, mutta kumpikin käy, nuori pelaaja toteaa.

 

Kun vuonna 2003 syntynyt Nico Mäki-Valtari viime kaudella vaihtoi Kuortaneen valmennuskeskuksen ja Vaasan pääkaupunkiseutuun ja Vantaa Ducksin hän astui uudelle, tuntemattomalle maaperälle. Mutta hyvältä viime kausi hänen mukaansa tuntui, porukka on hyvää ja on hauska pelata. – Päätös jatkaa ankoissa oli helppo, koulua Mäkelänrinteen lukiossa on vielä vuosi ja sen jälkeen sitten asepalvelus, Mäki-Valtari sanoo.

 

Kuluneen kauden aikana Nico Mäki-Valtari on ankkojen lisäksi pelannut nuorten maajoukkueessa. Liigapeli ja maajoukkuepeli tukevat Mäki-Valtarin mielestä hyvin toisiaan. Kummankin joukkueen valmentajalta on tullut hyviä ja kuitenkin vähän erilaisia vinkkejä siitä, mitä tulisi viedä eteenpäin. Vinkkejä on sitten voinut tuoda mukanaan kumpaankin suuntaan.

 

Vaasan Kiiston kasvatti ja kovasta lentopalloperheestä tuleva pelaaja kokee pelinsä kehittyneen paljon viime kaudella. Tekemistä toki vielä riittää, Mäki-Valtari itse mainitsee vastaanoton ja hyökkäysten monipuolistamisen ensimmäisinä.

– Kehitysalueet tietysti varmasti riippuvat myös siitä, missä roolissa pelaan. Yleispelaajana esimerkiksi vastaanottoa pitää kehittää hyväksi, hän sanoo.

 

Tullessaan ankkoihin Nico Mäki-Valtari nimesi esikuvakseen Puolan maajoukkuepelaajan Bartosz Kurekin. Kurek on pelannut sekä hakkurina että yleispelaajana, joten esimerkkiä on helppo ottaa.

– Kummastakin paikasta Vantaa Ducksissa on kova kilpailu, joten helpolla en pääse missään, Mäki-Valtari sanoo.

 

Nico Mäki-Valtarille ja toiselle nuorelle ankalle Ville Kattelukselle on yhteistä se, että kun paikka tulee, niin pallolle annetaan kyytiä sen, mikä kädestä lähtee. Kikkailuun ei juuri lähdetä, vaan palloa lyödään ja kovaa. Mäki-Valtarin mielestä se on enemmän luontainen piirre, kun mikään nuoren pelaajan ominaisuus. – Ja kyllä niitä kikkoja on myös hyvä kehittää. Pääasia on, että ratkaisuja löytää, kun palloja pitää päättää, hän sanoo.

 

Lentopallo ja koulu vievät juuri nyt suurimman osan Nico Mäki-Valtarin ajasta eikä muulle oikein tahdo jäädä aikaa. Jatkossakin Mäki-Valtari laskeskelee, että lentopallo tulee olemaan isossa roolissa. Ja kun nuori pelaaja saa kysymyksen, mitä hänestä tulee isona syntyy hetken hiljaisuus.

– Tuohon en kyllä osaa vastata mitään, hän sanoo.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.