Vantaa Ducksin taistelu pudotuspelipaikasta Mäntyharjulla kääntyi TUTOn hyväksi

Vantaa Ducksin taistelu pudotuspelipaikasta Mäntyharjulla kääntyi TUTOn hyväksi

Vantaa Ducks – TUTO Volley 0-3 (20-25, 19-25, 16-25)

Vantaa Ducks oli vienyt helmikuun 18. päivä pelattavan kotiottelunsa Mäntyharjun Kisalan Mäntyareenalle. Mukaansa ankat saivat bussillisen kannattajia Vantaalta, muuten areena täyttyi paikallisista lentopallon ystävistä. Esiintyihän ottelussa Mäntyharjun Virkistyksen oma kasvatti Ville Sihvonen, joka pelaa TUTOn liberona.

Mäntyharjun kunta toimi otteluisäntänä ja katsojia otteluun saapui peräti 451. Tavoite saada tupa täyteen täyttyi siis hienosti.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Pallot olivat pitkiä ja sekä ankat että TUTO puolustivat hienosti. Erän puolessa välissä Ducks pääsi viiden pisteen karkumatkalle tilanteessa 16-11. TUTO kuitenkin taisteli itsensä takaisin peliin tehokkaalla torjunnalla ja hyvällä syöttöpelillä muutamasta syöttövirheestä huolimatta.

TUTOn Alek Rastamo kuritti vanhaa seuraansa oikein kunnolla, sekä syötöillä että tehokkailla syötöillä. Vieraiden Rastamo oli 10 pisteellä erän tehokkain. Kalle Kattelus oli ankkojen tehokkain kuudella pisteellä. TUTO onnistui hyvin hyökkäämään myös Jan Heleniuksen kautta kuutospaikalta. Erä turkulaisille 20-25.

Toisessa erässä TUTO otti johdon käsiinsä jo alkuvaiheessa. Tilanteessa 6-10 valmentaja Juho Rajala protestoi tuomiota keltaisen kortin arvoisesti. Ankat eivät tämän jälkeen missään vaiheessa päässeet kahta pistettä lähemmäksi turkulaisia, vaikka Henrik Porkka ja Jeremy Murray hyökkäsivät tehokkaasti keskeltä. Syöttövirheet keskeyttivät parin otteeseen hyvin alkuun päässeen takaa-ajon.

Vantaa Ducksin hakkuri Milutin Pavicevic onnistui hyvin toisessa erässä. Myös hänen syöttöpelinsä oli tehokasta. Siitä huolimatta erä selvästi vierasjoukkueelle 19-25.

Kolmas erä oli TUTOn heiniä. Jokainen taistelupallo kääntyi vieraiden hyväksi, TUTO oli varmempi syöttöpelissään ja syötön vastaanotosssa.

Nico Mäki-Valtarin tulo kentälle Pavicevicin tialle piristi Ducksin peliä ja Marko Määttäsen syöttövuorolla ankat tulivat vielä tasoihin tilanteeseen12-12. Mutta omat syöttövirheet tekivät takaa-ajon tehottomaksi. Kun Joska Försti vielä erän loppupuolella syötti kaksi ässää ja muutenkin oli syöttöruudussa tehokas erä meni selvästi vieraille numeroin 16-25.

Joukkueiden parhaina palkittiin TUTO Volleysta Mäntyharjun oma mies Ville Sihvonen ja Vantaa Ducksista Kalle Kattelus. Pro liberoksi valittiin Ducksin Justin Lui.

 

Parhaat pisteiden tekijät:

 

TUTO Volley:

Alek Rastamo 16/+10

Jan Helenius 14/+8

Roope Keskinen 7/+4

 

Vantaa Ducks

 

Kalle Kattelus 10/+1

Milutin Pavicevic 7/-3

Henrik Porkka 6/+3

 

Lehdistötilaisuuden kommentit:

 

Ville Sihvonen, TUTO Volley: “Kun näki ensimmäiset tutut naamat hallill, niin kyllä se sytytti. 3-0 voitto oli hieno homma, tästä on hyvä jatkaa. Pelattiin klassista omaa, hyvää peliä, vaikka vielä jäi parannettavaa. Pitää saada tasaisuus ja varmuus”.

 

Kalle Kattelus: Vantaa Ducks: “En osaa sanoa, miksi näin kävi. Teema on sama kuin aiemmin tällä kaudella, erässä tulee notkahdus, jonka yli ei päästä”.

 

Päävalmentaja Janne Niskakangas, TUTO Volley: “Pidemmän matkan pelit ovat olleet meille hyviä. Hienoa tänään oli ensimmäisen erän nousu. Voitimme myös selkeästi syöttö ja vastaanottopelin”:

 

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks: “Harmittaa joukkueen puolesta. Mutta ensin pallo sieltä, sitten toinen tuolta ja vielä kolmas ja sitten paketti hajoaa. Ei päästy paikkaamaan omia virheitä, TUTO oli parempi syöttö- ja vastaanottopelissä”.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

 

Posted in Vantaa Ducks.