Vantaa Ducksin puolivälieräpelit alkavat – nyt nautitaan!

Lentopalloilun Mestaruusliigan runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut Vantaa Ducks jatkaa kahdentoista vuoden tauon jälkeen kevättä puolivälierissä. Ankkojen keväinen muuttomatka jatkuu runkosarjan voittaneen Hurrikaanin laidunmaille Loimaalle, jossa ensimmäinen kohtaaminen alkaa 22.3. klo 18.30. Vantaan Ducksin takana olevan Korson Vedon puheenjohtajan Ari Koskenojan mukaan seuran tavoite on viimeiset 7 – 8 vuotta ollut pudotuspeleihin pääsy. Pääsy ratkaisupeleihin on koko pääkaupunkiseudun lentopallolle merkittävä askel eteenpäin. Ankkojen valmennusjohto on yhdessä joukkueen kanssa asettanut puolivälieriin tavoitteen pelata kaksi kotipeliä. Kolmella voitolla selviää välieriin. Kahden kotipeli tavoitteen toteuduttua asetetaan uusi tavoite.

Hurrikaani lähtee todella selkeänä ja ainoana ennakkosuosikkina ottelusarjaan. Loimaalla saattaa olla jo mestaruuslippiksetkin valmiina, niin selkeää oli päävalmentaja Lauri Rantasen luotsaaman joukkueen meno runkosarjassa. Runkosarjan viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessa saviseudun pyhätössä Vantaa Ducks haastoi tosissaan eliittijoukkuetta, mutta Hurrikaani vei kuitenkin pelin eränumeroina 3 – 1. Rantasen mukaan peli oli hyvä herätys Hurrikaanille ja päävalmentaja on virittämässä joukkueensa valmiiksi heti ensimmäisestä pallosta lähtien. Ankoilla ei ole paineita keskiviikon pelissä ja pelaajat varmaankin nauttivat pitkän kauden ensimmäisestä palkinnosta. Suurimmalle osalla joukkueen pelaajista ei ole kokemusta Mestaruusliigan puolivälieristä, joten nyt tästä ihmeestä on kerrankin mahdollista nauttia jopa viiden ottelun verran.

Päävalmentaja Ismo Tuominen on monissa liemissä keitetty kokenut kehäkettu, jonka kaulaan on ripustettu myös Mestaruusliigan kultainen mitali. Tuominen sai vyölleen runkosarjan päätteeksi voittopelin, jossa varsinkin vastaanottopeli ja torjunta toimivat erinomaisesti. Hurrikaanin kohtaamisen yksi suuri etu on kohtuulisen lyhyt matka, joten pelien välissä ehtii edes hetkeksi toipumaan. Lisäetuna ovat Kanta-Hämeen ja Varsinais-Suomen viljavien kevään kyntöjä odottavien maiden ihailu bussin ikkunasta. Seuran puheenjohtajan Koskenojan synnyinseutukin Forssa eli murteella Vorssa ohitetaan, joka luo matkaan vielä erityisen mausteensa. Ankkojen kokeneelle kapteeni Toni Kankaanpäälle tulee Loimaalla keskiviikkona täyteen 300 Mestaruusliigan peliä. Ehkäpä ankkalaumalla on mielessään pelin lopputulokseen liittyvä yllätyslahja Tonille, joka on kauden monessa ottelussa tiukoissa paikoissa pitänyt joukkuetta pystyssä.

Keskiviikon Loimaan kohtaamisen jälkeen jatketaan perjantaina Vantaan Korson Lumo-hallissa, jossa toinen puolivälieräottelu alkaa klo 18.30. Nyt jos koskaan tarvitaan kaikkien Vantaa Ducksin fanien tuki, joten kannattaa tulla porukalla ja täyttää Lumon lauteet sekä kentän päätyihin laitettavat lisäjakkarat. Tarjolla on varmasti armoton taistelu jokaisesta pallosta.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.