Vantaa Ducksin aggressiivinen loppukiri jatkuu

­­

Lentopalloilun Mestaruusliigassa sarjassa seitsemäntenä oleva Vantaa Ducks aloitti keskiviikkona runkosarjassa loppukirin voittamalla Ettan suorastaan murskaavasti erin 3 – 0. Ankoilla on jäljellä vielä kolme ottelua ja sunnuntaina 12.03. klo 17.00 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi Raision Loimu. Loimu pelaa lähes veitsi kurkulla loput ottelunsa, sillä Mestaruusliigan legendaarinen seura kaipaa voittoja säilyttääkseen edes teoreettisen mahdollisuuden päästä ratkaisupeleihin. Ducks janoaa myös voittoja ja ankkaparvella on vielä mahdollisuus nousta sarjassa kuudenneksi. Päävalmentaja Ismo Tuominen on staffinsa kanssa virittämässä ankkoja huippuiskuun tuleviin puolivälieriin. Peli ja pallo kerrallaan kuitenkin mennään ja haetaan edelleen aggressiivisuutta. Tuomisen pelikirjan mukaan tämä tarkoittaa: Ilkeyttä, kovuutta ja kiukkuisuutta. Kovin erilaiset ohjeet ennakon kirjoittaja sai aikanaan Korson Yhteiskoulun luokanvalvojaltaan Eila ”Seitukka” Remekseltä. Hän korosti minulle Kouluhallituksen H-linjaa: hillitty, hallittu ja hiottu.

Raision Loimulla kauden aikana ovi on käynyt niin joukkueen kuin staffinkin pukuhuoneessa. Hakkurihirmu Chemos lähti rahapatojen äärelle ja tilalle tuli Eric Mochalski, jota Hurrikaania vastaan tuurasi Karri Sihvonen. Päävalmentajakin vaihtui ja Loimun peräsimessä on tällä hetkellä Daniele Capriotti. Hänen tehtävänä on valmentajavaihdoksen jälkeen ollut ottaa joukkueen potentiaalista enemmän irti. Siihen tarjoutuu sunnuntaina jälleen mahdollisuus, kun verkon puolella on voitonnälkäinen Vantaa Ducks. Capriottin Loimu-kauden paras päänahka on Sampon kaataminen Kerttulassa, joten ankoilla on syytä napittaa pelipaita tiukasti kiinni ja lähteä kentälle oikealla asenteella.

Keskiviikon voittopelissä koko ankkalauma sykki isolla sydämellä. Täysin pöljään päivään yltyi hakkuri Antti Vallin, joka piiskasi palloa armottomasti ja oli erittäin vakuuttava syöttöruudussa. Bálint Magyar passarina hoiti hyvin tarjoilun ja hän pystyi käyttämään joukkueen hyökkäysvoimaa laajalla rintamalla. Heimotoverinsa Alpár Szabó on jälleen kuntoutunut ja pomppu nousee ja pallo pysähtyy torjunnassa koppihirmun kouriin. Lassi Nurminenkin oli kuin varsa kevätlaitumella.  Torjuntapuolustuspelaaminen toimi keskiviikkona kuin Lumon vessa ja samalla teemalla ollaan varmasti liikkeellä myös sunnuntaina. Loimu-pelin jälkeen ehtii joukkue jälleen harjoitella hetken ja sitten onkin edessä runkosarjan viimeinen vieraspelikiertue.

Perjantaina 17.3. Kokkolan Hollihaassa on edessä eläinkunnan taisto, kun Tiikerit kohtaavat Vantaa Ducksin ankat. Voitot ovat tasan, joten Hollihaan hornankattilassa on edessä varmasti tiukka taisto voitosta. Kokkolan jälkeen on edessä maakuntamatkailua maaliskuisessa Suomessa ja suuntana on Ducksin joukkueenjohtaja Esa Parviaisen mielestä maailman kaunein maakunta, Pohjois-Karjala. Joensuussa on edessä Liiga-Riennon kohtaaminen 18.3. ja tilaisuudessa jäädytetään pelipaitoja. Riento-legendat Mikko Lasaroff ja Tuomas ”Tumppi” Korhonen ovat pelin lisäksi juhlinnan kohteena.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.