Vantaa Ducksille makea 3-0 voitto PerPosta

Vantaa Ducks – PerPo 3-0 (25-22, 25-20, 25-22)

Nelostien derby osa kaksi pelattiin Lumossa isänpäivänä, kun PerPo oli saapunut Rovaniemeltä Sastamalan kautta Ducksin vieraaksi. Tällä kertaa peli oli selvästi isäntien ja kentältä huokui luottamus omaan tekemiseen. Illan otteluisäntänä toimi Mäntylä. Lumoon oli saapunut isänpäivää juhlistamaan 356 katsojaa.

Ensimmäinen erä oli flunssasta toipuneen Kalle Katteluksen juhlaa. Kattelus hyökkäsi tehokkaasti omista korkeuksistaan, vaikka PerPon torjunta erän loppupuolella saikin hänet vähän paremmin kuriin.

Ducksilla kaikki osa-alueet toimivat hyvin. Keskihyökkäys oli mukana erän alusta saakka ja torjunta oli tehokas. Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että vastustajan virheet myötävaikuttivat erän voittoon. Muutama syöttö meni heiltä pitkäksi, eivätkä ankat tällä kertaa päästäneet PerPon Rovaniemellä edellisessä ottelussa monia ässiä syöttänyt Fredrik Gustavssonia juhlimaan ässäsyötöillä Korsossa. Edes PerPon ajoittainen erinomainen puolustus auttanut vieraita. Myös Alek Rastamo oli tehokas ja erä kotijoukkueelle 25-22.

Toinen erä alkoi hienosti Henrik Porkan ässäsyötöllä ja Lauri Lehtosen hyökkäyksellä. Sen jälkeen PerPo kuitenkin sai pelin juonesta kiinni ja otti ohjakset käsiinsä tilanteessa 8-9. Vieraat johtivat välillä parillakin pisteellä, mutta erän lopussa ote siirtyi taas isännille.

Rovaniemeläiset tekivät virheitä sekä syöttöruudussa että verkolla ja kun samalla isäntien torjunta toimi erinomaisesti erä päättyi kotijoukkueen voittoon 25-20. Erän päätti Sergej Drobnič, jonka hyökkäys tärähti vastustajan lattiaan.

Kolmas erä oli lähes ensimmäisen toisinto. Erässä tosin sekä ankat että rovaniemeläiset vieraat tekivät monia syöttövirheitä, mutta erä oli koko ajan isäntien hallussa. PerPo oli enemmän virheitä tekevä osapuoli ja Joona Väänänen vei nopeilla passeilla Alek Rastamolle ja Kalle Kattelukselle vastustajan torjunnan kahville. Erä ankoille 25-22.

Ottelun parhaina palkittiin PerPosta libero Miro Rasinperä ja Ducksista passari Joona Väänänen. Pro Liberoksi valittiin Ducksin Louis Pineau.