Vantaa Ducksilla loppukiri, voittoputkeen ajautunut Etta vieraaksi

Lentopalloilun Mestaruusliigassa sarjan seitsemäntenä olevalla Vantaa Ducksilla alkaa runkosarjassa loppukiri, kun oululainen neljän ottelun voittoputkeen ajautunut Etta saapuu Vantaan Korson Lumo-halliin. Molemmille tärkeä peli pelataan keskiviikkona 8.3. klo 18.30. Oulaiset tulevat varmasti pullistelemaan hauistaan ja haluavat näyttää ankkaparvelle miten huippulentopalloa pelataan. Rotuaarin tiernapoikia huomattavasti notkeammat ettalaiset ovat tottuneet pelaamaan pitkiä taistelupalloja ja pallojen tappaminen oululaisten kenttään ei ole helppoa. Päävalmentaja Ismo Tuominen joutuu varmasti ottelun taktisia kuvioita miettiessään käymään läpi koko kokeneen valmentajan arsenaalinsa ja menemään jopa varapatruunoille kuten Heikki Ikolakin aikanaan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja voitot ovat tasan. Edellisellä Lumon vierailulla lokakuun lopulla ankat talloivat Ettan yli eränumeroin 3 – 0. Nyt on varmasti luvassa kovempi vääntö. Voiton arvo tässä vaiheessa runkosarjaa on todella suuri ja se antaa otteluun omanlaisensa mausteen, lähes oreganomaisen.

Vantaan ankkalauma pelasi lauantaina Sastamalassa VaLePaa vastaan lupauksia antavan pelin. Päävalmentaja Ismo Tuominen oli tyytyväinen erityisesti joukkueen puolustuspeliin. Mukavana valkkuna Tuominen tykkää työskennellä Ducksin pelaajien kanssa. Hän kaipaa kuitenkin ankoilta lisää ilkeyttä, kiukkuisuutta ja kovuutta. Ankkojen on syytä ottaa esikuvikseen runkosarjan loppupeleihin enemmän Roope Ankan kovuutta, Ison Pahan Suden ilkeyttä ja Ankkalinnan aarteita vainoavan Karhukoplan kiukkuisuutta. Vaikka Vantaa Ducksin staffi on toinen toistaan kiltimpiä, niin luulisi jonkun heistä uhrautuvan Ducksin loppukirin takia pitämään pukuhuoneessa luennon: Näin käytän ilkeyttä, kiukkuisuutta ja kovuutta pallojen voittamiseen pisteen arvoisesti. Ducks tarvitsee voittoja varmistaakseen pääsynsä runkosarjan jälkeisiin pudotuspeleihin. Sarjataulukossa Ducksin takana kärkkyvät Rantaperkiön Isku, LEKA Volley ja Raision Loimu. Ettalla on tällä hetkellä kolme voittoa enemmän kuin Ducksilla. Oululaisilla on runkosarjassa jäljellä kolme ottelua ja Vantaa Ducksilla neljä ottelua. Etta on sarjassa kuudentena ja ainakin teoriassa vielä ankkalauman saavutettavissa.

Ettan kirkkain tähti on hakkuri Joonas Jokela. Myös nuori yleispelaaja Antti Ronkainen on kauden aikana nostanut tasoaan peli peliltä. Ankkaparvessa keskiviikon kohtaamisessa katseet kiinnittyvät kapteeni Toni Kankaanpäähän, joka kokeneena ankkana käyttää ainakin ilkeyttä, kiukkuisuutta ja kovuutta tiukoissa roskapalloissa. Heikki Nymanin hiha on myös yksi tärkeä palanen Tuomisen tuhannen palan palapelissä unohtamatta koko joukkueen ankanraivoa.

Ettan kohtaamisen jälkeen sunnuntaina Lumoon saapuu Raision Loimu. Peli alkaa 12.3. klo 17.00. Runkosarjan päättää kaksi tärkeää vieraspeliä. Ensin kohdataan Kokkolassa Hollihaan hornankattilassa 17.3. Tiikerit. Lauantaina 18.3. Joensuussa vastaan asettuu liigakarsintoihin menevä Liiga-Riento. Kaikki on siis vielä ankkojen omissa räpylöissä.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.