Vantaa Ducksin voittoputki ei katkennut, Isku nappasi pisteen Tampereella

Vantaa Ducksin ja perinteikkään lentopalloseuran Rantaperkiön Iskun kauden ensimmäinen liigaottelu Tamperella oli tiukkaa ja tasaista vääntöä. Pyynikin palloiluhallilla Ducksin joukkue joutui olemaan alkaen klo 17  yli viisi tuntia, ottelu kesti 2,5 tuntia ja dopingtestin jälkeen joukkue pääsi nousemaan lämpimään bussiin kello 22 jälkeen.

Isku laittoi Vantaa Ducksin tiukkaan syleilyyn heti ottelun alkupuolella, virheettömästi pelannut kotijoukkue otti komennon heti erän alussa ja vastaanoton kanssa vaikeuksissa ollut vierailija joutui viiden pisteen takamatkalle tilanteessa 8-3. Bálint Magyarin syöttövuorolla erän puolivälissä Ducks käväisi vielä johdossa tilanteessa 12-13, mutta erän loppupuolella kotijoukkue otti taas tilanteen haltuunsa päättäen erän ässäsyöttöön ja numeroihin 25-20.

Toinen erä oli tasaista taistelua jatkopalloille saakka. Vantaa Ducks käväisi erän puolivälissä 11-14 johdossa, päästi kuitenkin muutaman hyökkäysvirheen avulla kotijoukkueen tasoihin taistelemaan erän lopussa erävoitosta. Isku hankaloitti Ducksin hyökkäystä kuudella torjunnalla ja Ducks auttoi virheillä kotijoukkueen kahteen eräpallotilanteeseen numeroissa 24-23 ja 25-24. Vantaa Ducks nousi ahdingosta, Toni Kankaanpää selvitti kaksi Iskun eräpalloa tasatilanteeksi ja Karl Külaots viimeisteli kakkospaikalta erän kaksi viimeistä pistettä ja numeroihin 25-27.

Kolmas erä oli alusta loppuun saakka Vantaa Ducksin hallintaa. Kotijoukkue Isku auttoi vuorostaam virheillään vierailijat selvään erävoittoon. Ducksin keskihyökkäys toimi 100 % tehoilla Iskun keskiosaston jäätyä pahasti miinukselle. Karl Külaotsin hyökkäys päätti erän numeroihin 16-25 ja yksi piste oli plakkarissa.

Neljännessä erässä Vantaa Ducks antoi seitsemällä hyökkäysvirheellä Iskulle hyvän mahdollisuuden erävoittoon. Kotijoukkue ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja ei päästänyt erän aikana Ducskia kertaakaan johtotilanteeseen.  Vantaa Ducks yritti pelaajavaihdoilla muuttaa erän tasapainoa, mutta Isku ei antanut vierailijoille mahdollisuutta. Iskun Einari Koivisto oli erän lopussa Ducksille hankala pideltävä ja hyökkäsi tilanteen 22-22 jälkeen Iskulle kaksi tärkeää pistettä päättäen erän numeroihin 25-22. Ottelu erätilanteessa 2-2.

Viidennessä erässä Vantaa Ducks ei halunnut katkaista voittoputkeaan. Neljännen erän loppupuolen levänneet Magyar, Külaots ja Kankaanpää palasivat taistelukentälle kuin uudesti syntyneenä. Erän alussa tilanne nopeassa tahdissa Ducksille numeroihin 2-7 ja Isku käyttänyt molemmat aikalisänsä. Isku hiipi vielä lähietäisyydelle numeroihin 7-8, Mutta Karl Külaotsin aloittaessa loppukirin kahdella hyökkäyspisteellä Szabón ja Kankaanpään säestäessä tilanne oli nopeasti numeroissa 9-13. Ducks voitti ratkaisuerän hyökkäyspisteet peräti 12-6 ja Lassi Nurmisen keskihyökkäys päätti erän numeroihin 15-10 ja Vantaa Ducksille ottelusta kaksi pistettä.

Rantaperkiön Iskun kantava voima oli selvästi eniten pisteitä tehtaillut Sakari Mäkinen, 23/+14. Vantaa Ducksin pisteet jakautuivat tasaisemmin, Ducksin parhaana palkittu ja kolme Lähitapiolapistettä saalistanut Alpár Szabó, 15/+13 pelasi erittäin hyvällä hyötysuhteella. Ratkaisuerässä Karl Külaots ja Toni Kankaanpää hyökkäsivät hyvillä tehoilla yhteensä 7 pistettä ilman yhtään virhettä.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

– Oli vähän sellaiset punnerretut pisteet. Täytyy Iskua onnitella, hienoa puolustuspeliä. Ihmettelin ensimmäisen ja vielä toisenkin erän, mikä krematoriota pienempi saisi porukan syttymään. Isku teki syötöllä alun hankalaksi. Teimme 12 hyökkäysvirhettä jatkopalloista eli ihan liikaa, kun normaalisti olemme tehneet 2-3. Toki pelit ovat erilaisia.

Jussi Heino, Isku:

– Piste tuli, mutta sellainen fiilis että kaksi meni. Eka erä oli hyvin hanskassa, toinenkin erä tuntui hyvältä. Kolmannen erän alku oli sellaista myllyä, ei saisi antaa 5-6 pistettä sillä, että mennään puolihuolimattomasti kentälle. Vastaanotto oli tänään vaikeuksissa. Iso asia on mitä vastaanotolle tehdään. Einari Koiviston ja Niko Lintulan peliin olen tyytyväinen, selkeästi positiivisen puolelle jäi.

LähiTapiolan pisteet
3 Szabó,  Ducks
2 Mäkinen,  Isku
1 Kankaanpää,  Ducks

Isku: S.Mäkinen 23/+14, Vuorinen 12/+2, Mäntylä 10/+3
Ducks: Külaots 20/+6, Kankaanpää 17/+5, Szabó 15/+13
T 11-13, Ä 16-10, SV 12-10, H% 38-43, VO% 39-47

Ottelun tilastot

kuva: Pentti Flinck/Isku

Vantaa Ducks
Tiedotus/Esa Parviainen

 

 

 

Posted in Vantaa Ducks.