Vantaa Ducks rennolla ankkahuumalla vuoden 2017 peleihin

Lentopalloilun mestaruusliigassa ankkahuuman aiheuttanut Vantaa Ducks matkustaa vuoden 2017 alkajaisiksi Raision Loimun vieraaksi. Viiden ottelun tappioputkeen vajonnut Loimu kohtaa kotisalissaan Kerttulassa sarjassa viidentenä olevan ankkalauman keskiviikkona 4.1.2017 klo 18.30. Raision Loimu on sarjassa kahdeksantena kymmenellä pisteellä, kun vantaalaisilla on kasassa jo kaksikymmentäkolme pistettä. Sarjan nelospaikkaa pitää hallussaan Kokkolan Tiikerit kahdellakymmenelläviidellä pisteellä, mutta viime vuoden mestareilla kuten Loimullakin on pelattuna yksi ottelu enemmän kuin Vantaa Ducksilla.

Liikuntapedagogiikan professori Jarmo Liukkonen totesi Helsingin Sanomissa 29.12.2016, että ”jännittäjä tai ylisuorittaja ei yleensä menesty. Parhaat suoritukset tulevat, kun on rento ja pitää siitä mitä tekee”. Tätä kirjoitusta ovat varmasti valmentajakaksikko Tuominen ja Lehto tutkineet sydämissään kuten joulun ilosanomaa aikanaan Mariakin oli syvällisesti analysoinut eläinten pitämiseen tarkoitetussa erillistilassa eli tallissa.  Rennolla pelihuumorilla selvisi ankkalauma syksyllä Mestaruusliigan yllättäjäksi ja runkosarjaa on vielä jäljellä seitsemäntoista ottelua eli lisää yllätyksiä on vastustajille luvassa. Loimu hävisi kohtuullisen rumin lukemin VaLePalle kotisalissa 28.12. Kolmannessa erässä Loimu sai kasaan vain kahdeksan pistettä. Vantaa Ducks hävisi puolestaan kauden aiemmassa Mestaruusliigan pelissään Karkkilassa Loimulle erälukemin 2 – 3. Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella syyskuussa Ducks voitti Loimun Kerttulassa erälukemin 0 – 3. Peli on molemmille joukkueille tärkeä ja ankkojen rentous testataan, kun verkon toiselle puolelle asettuu Loimun todellinen syömähammas, Michael Chemos – hakkuri luojan armosta. Myös torjuntahirmu Kimmo Kutinlahti on muutaman ottelun ajaksi tehnyt paluun oranssipaitaan.

Loimu-pelin jälkeen jatkuu Vantaa Ducksin kotipelit. Lauantaina 7.1.2017 klo 16.00 alkava peli onkin kauden juhlavin ottelu, kun passarilegenda Petteri Laurilan paita numero kolme jäädytetään.  Juhlallinen tapahtuma kokoaa varmasti kauden ennätysyleisön. Kutsuvieraat ja Ducks-fanit pääsevät nauttimaan hienosta kärkipelistä, kun vastaan tulee kivikova VaLePa Sastamalasta. Petteri Laurilahan aloitti aikanaan Mestaruusliiga-pelinsä juurikin Vammalassa vuonna 1991. Petterillähän meriittejä riittää niin ammattilaisena kuin maajoukkueemme paidassa.  Korson Vedon ainoan Mestaruusliiga-mitalin, pronssisen, yhtenä tärkeänä arkkitehtinä oli Petteri. Hänet valittiinkin kauden 2003 – 2004 tähtiseitsikkoon.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.