Vantaa Ducks Raisioon Kerttulan valloitus mielessään

Vantaa Ducks Raisioon Kerttulan valloitus mielessään

Lentopalloilun Mestaruusliigassa pelaavalla Vantaa Ducksilla on runkosarjassa jäljellä vain todellakin tärkeitä otteluja. Lauantaina 25.1. klo 17.00 alkaa Raisiossa Kerttulan liikuntahallissa yksi näistä tärkeistä peleistä, jossa on jaossa kolme sarjapistettä. Ottelu on Vantaa Ducksin ja Raision Loimun kohtaamisten trilogiasta kakkososa. Ensimmäinen osa, Kärsivällisen hyökkäyksen metsästäjät, pelattiin viime viikolla Lumossa. Siitä ankoille siirtyi pistesarakkeeseen yksi piste. Trilogian toisen osan nimi on Määrätietoisten ankkojen esiinmarssi.

Vantaa Ducks on runkosarjan sarjataulukossa ennakon yhdeksäs kuudellatoista sarjapisteellä. Melkein iholla edessäpäin ovat Karelian Hurmos, Etta ja Raision Loimu. Kaikki edellä mainitut ovat Vantaa Ducksin päävastustajia. Näiden joukkueiden keskinäisillä otteluilla on suuri merkitys matkalla kohti puolivälieräpaikkaa. Raision Loimu on sarjassa kuudentena. Joukkue pelasi Lumossa viime viikolla kaksi ensimmäistä erää lähes virheetöntä peliä. Onneksi ankat saivat kolmannessa erässä horjutettua Loimun konemaista etenemistä. Siitä palkinnoksi tuli edes yksi sarjapiste. Nyt Kerttulassa on vastassa lievästi viime ottelusta muuttunut joukkue. Keskipelaajat Leeson ja O´Dea olivat vahvoja. O´Dea myös syöttöruudussa, jossa hän viihtyi 22 kertaa ja palkintona lisäksi 3 ässää. Hakkuri Windson Ferreira oli kova. Pisteet 28/+22 ja hyökkäysprosentti 60 ovat kovia lukuja. Torstaina 23.1. Loimu kuitenkin tiedotti, että Ferreira ja Loimu ovat yhteisymmärryksessä purkaneet sopimuksen. Ferreiran tilalla esiintyi torstaina Hurrikaania vastaan naisten maajoukkueen hakkurin Piia Korhosen veli Paavo Korhonen. Yleispelaajat Tamir Hershko ja Kasimir Vuorisen olivat kovassa iskussa ankkojen kaadossa. Kasimir syötti jopa 4 ässää. Ankkojen on petrattava kaikilla pelin osa-alueilla, jotta Määrätietoisten ankkojen esiinmarssi päättyy pisteiden kannalta suotuisasti.

Mörkähakkuri Bojan Strugar on parantanut koko ajan kauden edetessä. Lauantaina Bojanin on jälleen onnistuttava. Kapteeni Toni Kankaanpäähän kääntyvät ankkafanien katseet. Onko ankkaikoni jälleen liekeissä myös syöttöruudussa? Lumon kohtaamisessa Toni saalisti peräti 4 ässää. Milsteinin syötön on oltava yhtä purevaa Kerttulassa kuin se oli kotipelissäkin. Tommy Carmody on saanut taas viettää aikaa harjoitussalilla ja eiköhän yhteispeli passarin kanssa suju vieläkin paremmin. Tämä saattaa tietää tukalia paikkoja Loimun torjunnalle ja puolustukselle. Avain ankkojen omaan hyvään peliin lähtee tietysti vastaanotosta. Mitä enemmän Mikasa nousee kulhoon, sitä paremmin voidaan Ducksin hyökkäysvoima valjastaa. Joukkueessahan on paljon potentiaalia ja jos se kaikki saadaan ulos Kerttulan hornankattilassa, lähtee Vantaalle kolme sarjapistettä. Valmentaja Juho Rajala pitää paineista ja paineen alla on aiemminkin ankoista saatu paras irti.

Raision pelin jälkeen trilogia huipentuu joukkueiden kolmanteen kohtaamiseen 29.1. keskiviikkona Vantaan Korson Lumo-hallissa. Silloin ankoilla on todellinen revanssin paikka kääntää kirvelevä 2 – 3 kotitappio voittopelin huumaavaan jälkitunnelmaan. Loimu-pelin jälkeen on edessä tärkeä vieraskiertue Hurmoksen ja Savo Volleyn kotikonnuilla itäisissä ja savolaisissa maisemissa.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .