Vantaa Ducks pelasi kauden parhaan pelinsä kukistamalla Hurrikaanin

3 – 1 (21 – 25, 29 – 27, 25 – 23, 25 -21)

Lentopallon Mestaruusliigassa Vantaa Ducks oli pakkovoiton edessä ennen perjantai-illan ottelua Hurrikaania vastaan. Keskiviikon ensimmäinen puolivälieräottelu Hurrikaania vastaan Loimaalla päättyi isäntien 3 – 0 voittoon. Paikka välieriin ratkaistaan paras kolmesta systeemillä. Ankat tulivat otteluun asenteella, että vielä ei ole rantapallojen aika. Hurrikaani pisti kampoihin, mutta erin 3 – 1 Vantaa Ducks voitti kauden tärkeimmän ottelunsa. Viimeksi Hurrikaani on voitettu Lumossa 30.10.2014. Silloin ottelun sankari oli Kari Kulaots. Otteluisäntinä olivat Rakennusliike Tuovinen Oy, Korson Sähkö-Yksikkö Oy ja Nordec Oy. Tukilippuja oli jälleen myyty komeasti 112 kappaletta. Huomenna pelit jatkuvat Loimaalla klo 17.00. Pelin voittaja jatkaa välieriin.

Ensimmäinen erä lähti kummaltakin joukkueelta vahvasti liikkeelle. Hurrikaani torjui tiiviisti ja puolusti ankkoja paremmin. Samuli Kaislasalon syöttövuoro ja Niklas Seppäsen kuutospaikan hyökkäykset purivat. Ankkavalmentaja Rajala otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 9 – 12. Niklas Seppäsen vahvalle syöttövuorolle osui ankkojen virhesuma. Tilanne14 – 20. Lisäksi Hurrikaanin torjunta tuntui Rakennusliike Tuovisen rakentamalta betoniseinältä. Loppuerässä ankkojen otteista näkyi lievää uskonpuutetta ja yritettiin liian vaikeita asioita. Ducks kuitenkin rimpuili ja Lehtosen vastapallolla kavensi 20 – 23 tilanteeksi. Jussi Heino otti rauhoittavan, aikalisän. Erä päättyi Joona Väänäsen käsittelyvirheeseen ja erä Hurrikaanille pistein 21 – 25.

Ankat aloitti pirteästi toisen erän. Hurrikaani teki syöttövirheitä ja ankat torjuivat sekä hyökkäsivät tehokkaasti. Tilanne nopeasti 8 – 3 ja Heino otti aikalisän. Usko oli palautunut Ducksilla omaan tekemiseen. Joona Väänäsen ässä riehaannutti Lumon, tilanne 10 – 4. Ässän jälkeen Kouki vaihtui Toiviaiseen. Atte Kyrölän vibrahyökkäyksen jälkeen murtui Hurrikaanin torjunta ja Heino otti aikalisän tilanteessa 12 – 5. Ankkajuna jyskytti ja tilanne jo 15 – 6. Sitten Niklas Seppänen astui syöttöruutuun ja alkoi tapahtua. Niken ässän jälkeen tilanteessa 15 – 10 otti Rajala aikalisän. Seppänen jatkoi ja tilanne kaventui jo 15 – 12. Jokelan pajavasara onneksi palautti Ducksin hetkeksi kuskin paikalle. Hurrikaani lisäsi painetta ja ankat tulivat varovaisiksi. Hetkessä oli 15 – 6 johto sulanut 18 – 17 johdoksi. Rajala antoi viimeiset matolääkkeet aikalisällä. Erän lopussa alkoi tunteetkin lämmetä. Rajala teki myös ns Iska-spesiaalin eli vaihtoa tuli pyytämään Anton Lepistö aivan väärä laikka kädessään. Hurrikaani johti jo 20 – 23. Ankat nousivat ja makea erävoitto lukemin 29 – 27. Erä päättyi Lehtosen ns. puhelinkoppitorjunnalla.

Kolmas erä kulki tasaisissa merkeissä. Hurrikaani oli pitkissä palloissa parempi. Ankkojen vastaanotto haki välillä, mutta rauhoitti sitten. Mikko Suomalaisen lyötyä pitkäksi erä tasan 11 -11. Väänäsen torjuttua Seppösen powertipin ottaa Heino erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 14 – 12. Ankat johtivat jo 16 – 12. Hurrikaani aloitti kunnon kirin ,kun Kaislasalo moukaroi kakkospaikalta Seppäsen Niken syötöstä Mikasan soikeaksi ja tilanne 18 – 16. Marko Määttänen oli erän ankkahahmo. Markon torjunnan jälkeen tilanteeksi 23 – 19 ja Heinon toinen aikalisä. Tilanteessa 24 – 21 otti Niklas Seppänen keltaisen kortin. Rajala oli niitä jo ahminut alkuerissä päätuomari Raine Hakalalta. Tilanteessa 24 – 23 otti Rajala erän toisen aikalisänsä. Lehtonen päätti komealla paterilla erän 25 – 23.

Neljäs erä jälleen tiukkaa vääntöä. Seppäsen syöttövuorolla alkoi jälleen tapahtua. Nikke painaa ässän ja on muutenkin kuutospaikan hyökkäyksissä jujumainen. Tilanne 6 – 9. Rajalan aikalisä. Nikke oli vedossa. Tilanne jo 6 – 10. Sitten ankat laittoi torjunnan kuntoon ja tilanne 10 – 11. Heinon aikalisä. Lehtosen puhelinkoppiin jäi jälleen Kaislasalo, 11 – 11. Lehtosen ässä putoaa kuin uppokivi rajan sisäpuolelle, tilanne 14 – 12 ja Heinon toinen aikalisä. Sitten Nikeltä kaksi pistettä ja tilanne tasoissa. Marko Määttänen torjuu Kaislan ja tilanne 20 – 18. Lehtonen murjoo peipin rataan, 22 – 18. Ducksin toinen aikalisä tilanteessa 22 – 20. Lehtonen paukauttaa tilanteen ottelupalloksi 24 – 21. Atte lyö ottelupallon rataan jo erä kotiin 25 – 21 ja koko ottelu komeasti Vantaa Ducksille 3 – 1.

Otteluisännät Rakennusliike Tuovinen Oy, Korson Sähkö-Yksikkö Oy ja Nordec Oy palkitsivat ottelun parhaina pelaajina Vantaa Ducksista Lauri Lehtosen ja Hurrikaanista Niklas Seppäsen.

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Joonas Jokela 26/+15, Marko Määttänen 19/+7, Atte Kyrölä 11/+6

Hurrikaani: Niklas Seppänen 25/+17, Samuli Kaislasalo 21/+5, Karri Kutinlahti 12/+6

Lehdistötilaisuuden kommentit

Vantaa Ducks

Lauri Lehtonen: ”Oltiin tänään joukkueena kovia. Hävittiin selkeästi Loimaalla. Tänään aukesi toisessa erässä meidän ketsuppipullosta korkki. Vire löytyi ja kyllä pudotuspeleissä aina innostuu. Luotan siihen, että hyvä vire jatkuu huomenna”.

Päävalmentaja Juho Rajala: ”Uskottiin omaan tekemiseen ja sitten tulikin tänään voitto. Molemmat pelaa hyvää torjunta- ja puolustuspeliä. Tulee paljon jatkopalloja ja ne saatiin paremmalla prosentilla tänään alas kuin kaveri. Ja siihen se peli tänään ratkesi. Kyllä se oli koko joukkueen voitto. Olen jälleen kerran ylpeä meidän jätkistä. Mun pitää välillä yrittää sytyttää joukkuetta, kun jotenkin joukkue odotti sitä pelin käynnistymistä”.

Hurrikaani

Niklas Seppänen: ”Vähän sössittiin helppoja palloja. Pienet jutut tän ratkaisi. Vähän hermostuttiin siihen, kun kaveri puolustaa palloja peliin ja meiltä puuttui kärsivällisys. Hankalaa oli tänään, mutta onneksi on huomenna uusi mahdollisuus”.

Päävalmentaja Jussi Heino: ”Ducksilta jälleen kerran loistava puolustuspeli. Tänään saivat myös jatkopallot lyötyä hyvällä prosentilla pisteiksi. Tänään ruvettiin tekemään liikaa sellaista juttua, jota ei ole harjoiteltu. Kyllä uskon siihen, että huomenna kotisalissa mennään välieriin.”