Vantaa Ducks matkaa Turkuun yhden ottelun minivoittoputki mukanaan

Vantaa Ducks matkaa Turkuun yhden ottelun minivoittoputki mukanaan

Lentopallon Mestaruusliigassa seitsemän ottelun tappioputken viime lauantaina katkaissut Vantaa Ducks matkustaa sunnuntaina 7.12. Suomen Turkuun. Isäntänä toimii viiden ottelun tappioputkeen ajautunut TUTO Volley ja ottelu alkaa kello 17.00. TUTO haastoi keskiviikkona tiukasti Raision Loimua, mutta loimulaiset veivät lopulta kaikki kolme sarjapistettä Kerttulan liikuntahallille. Ottelussa TUTO Volleyn hahmo oli kokenut yleispelaaja Eemeli Kouki, joka varsinkin ottelun avauserässä oli kentän ehdoton kunkku. Turku on upea seutu pelata lentopalloa. Turkuhan on ollut Suomen pääkaupunki, joulurauha julistetaan kaupungissa ja arkkipiispa asuu tässä Suomen Pariisiksikin kutsutussa paratiisissa. Iskelmävelhot Matti ja Teppo ovat kaikille tuttuja turkulaisia. Heidän hittinsä ”Vauhti kiihtyy” saattaa olla myös TUTO Volleyn fiiliksen nostaja. Ressu Redford on kuuluisa kestohiteistään. Niitä saattavat hyräillä myös ankkojen nuoriso romantiikan kaipuussaan.

”Kadut kaupungin ovat pitkiä ja suoria
niin moni tarjoaa vain pelkkiä kuoria
niin moni tulee vastaan, kuka on se oikea
niin moni tulee vastaan”

TUTO Volley nousi Mestaruusliigaan täksi kaudeksi ja on saanut kolmella voitolla kasaan jo yhdeksän sarjapistettä. Lokakuun Lumon vierailussa kotijoukkue vei voiton erin 3-0. Hurrikaanin päänahka on TUTOn arvokkain voitto tällä kaudella. Loimaan ylpeys kaatui Turussa selkeästi 3-0. Keskiviikon pelissä Loimua vastaan joukkueen päävalmentaja Ruslan Zhbankovia tuurasi Juha ”Löne” Lönnqvist. Lönnqvist oli Korson Vedon valmentaja, kun KoVe voitti toistaiseksi ainoan mitalinsa, pronssisen, kauden 2003-2004 päätteeksi. Turkulaisten joukkueesta voi nostaa esiin kovan luokan keskitorjujat Tatu Vuorenmaa ja Karri Kutinlahti. Yleispelaajista voi Koukin lisäksi mainita myös Ossi Rumpusen ja Tuomas Siirilän Vasenkätinen Tino Vuori on hakkurina pärjännyt hyvin. Passareina on kaksi kokenutta kapellimestaria, Matti Toivola ja Jani Puputti. Jani lähentelee iällään jo Mikko Eskon lukemia.

Vantaa Ducksilla on kasassa 15 sarjapistettä TUTO Volleyn 9 sarjapistettä vastaan.  Mikäli ankat haluavat pysyä sarjan keskiryhmässä mukana lisää sarjapisteitä tarvitaan. Lakkapäästä lauantaina Lumossa otettu voitto oli joukkueelle tärkeä. Yhden ottelun minivoittoputkea on hyvä mahdollisuus pidentää sunnuntaina. Se edellyttää, että peli pysyy kasassa koko ottelun. Passari Tommi Mäkelä pelasi hienon pelin Lakkapäätä vastaan ja palkittiin Ducksin parhaana. Alek Rastamo hakkurina palasi tasolleen ja takoi kovat tehot. Torjuntahirmut Lauri Lehtonen ja Keenan Sanders olivat iskussa ja ottivat Lakkapäätä kahdestaan viisitoista torjuntaa. Näiden kaikkien onnistumista tarvitaan. Lisäksi libero Esko Vuorinen on hyvässä iskussa. Yleispelaajapuolella Ducksilla on laajuutta, joten kaksi päivän parhaassa vireessä ja kunnossa olevaa hihahemmoa laitetaan kuusikkoon sunnuntainakin.

Turun pelin jälkeen on vuorossa kotipeli. Keskiviikkona 8.12. Lumoon saapuu Savon ja Suomen lentopallon ylpeys, mestarisuosikki, Savo Volley. Ottelu alkaa kello 18.30.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.