Vantaa Ducks matkaa Loimaalle haastamaan Hurrikaania

Lentopalloilun Mestaruusliigassa tahti tiukkenee vuoden 2017 alun kunniaksi. Tammikuun teemana Vantaan ankkalaumalla ja päävalmentaja Tuomisella on haastaa sarjan kärkiporukoita. VaLePaa vastaan lauantaina ducksilaiset eivät saaneet teemasta vielä kiinni. VaLePa vyöryi ja takoi taululle selkeät lukemat. Keskiviikkona on uusi mahdollisuus, kun Loimaalla 11.1. klo 18.30 asettuu vastaan lähes voittamattomana kulkenut Hurrikaani. Haastamisen teemaan kätkeytyy tehollisen touhutipan vai oliko se touhukkaan tehotipan löytäminen. Eli otetaan joukkueena jälleen askel eteenpäin ja otetaan erävoittoja sarjataulukossa edellä olevista porukoista, joiden jäsenet kuitenkin syövät energiaa hankkiakseen tavaramerkiltään samoja banaaneja. Hurrikaanin pelaajat ovat tunnettuja kiimatipoistaan, mutta tammikuussa saatetaan Loimaan saviseudullakin viettää kiimatipatonta tammikuuta, joten tasainen peli voi olla luvassa. Hurrikaanilla on Mestaruusliigan pelien lisäksi menossa myös europelit, ja italialainen pyörremyrsky vierailikin jo Loimaalla.

Hurrikaani varmaankin kierrättää jonkin verran pelaajia ja erityisesti tasokas yleispelaajaosasto tarjoaa siihen mahdollisuuksia. Sunnuntaisen LEKA-voiton arkkitehtinä oli hakkuri Mikko Oivasen lisäksi Eemeli Kouki. Oivasen veljekset ovat varmasti jälleen kovina syöttöruudussa, joten ankkojen hihaosaston pitää olla tarkkana. Libero Jesse Mäntylä pelaa erinomaista kautta ja puolustaa kiimatipattakin Mikasan peliin mättäältä kuin mättäältä. Miro ”The hand” saattaa toki laittaa palloon sen verran nopeutta, että se asettaa Mäntylän lähtönopeudelle uusia haasteita. Ankkojen syksyn kotipeli Hurrikaania vastaan oli vieraiden näytöstä, joten Loimaan liikuntahallissa Valtteri Arran kultakurkkuisen kuulutuksen lomassa tarjoutuu revanssin mahdollisuus.

Mestaruusliigan kauden 2016 – 2017 positiivinen yllättäjäjoukkue Vantaa Ducks lähtee Loimaan pisteryöstömatkayritykselleen sarjan viidenneltä sijalta.  Plakkarissa on jo kaksikymmentäkuusi sarjapistettä. Vuosi 2017 alkoi voitokkaalla vieraspelireissulla Raisioon. Loimaalla täytyy ankkojen onnistua joka pelin osa-alueella, jos päävalmentaja Ismo Tuomisen tammikuun teemaa halutaan toteuttaa. Passariosastolla Joel ”Jobu” Laakso on viime otteluissa haastanut Bálint Magyaria, ja Raision voiton arkkitehtinä olikin juuri Joelin rauhallisen perusvarma passipeli. Ankoilla on syöttövaihdoissa käytössä erinomainen taktinen vaihtoehto: Joel ”Bull” Mentula. Bull-huutojen säestämänä Joel onnistui Raisiossakin syöttövuorollaan ja hän saattaa olla erävoiton kannalta yksi ratkaiseva tekijä erittäin vaikealla leijasyötöllään.

Loimaan vieraspelin jälkeen onkin edessä todella odotettu kohtaaminen. Sampo Volley tulee Lumoon vieraaksi lauantaina 14.1. klo 17.00 alkavaan peliin. Juuri ennen joulua Pielaveden vieraspelireissulta ei jäänyt muuta käteen kuin tiedotusosastolle viidellätoista eurolla ostettu maittava kalakukko. Nyt on aika maksaa kalavelat ja murtaa lähes ikuiselta tuntuva kalevalainen taika. Sampon voittaminen sopii hyvin päävalmentajalegendamme tammikuun teemaan, mutta lähes sfinksimäiseksi muuttunut valmentajanero Jukka Tuovinen voi olla tästä eri mieltä.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.