Vantaa Ducks keskiviikkona VaLePan vieraaksi – Sastamalan ylpeys on kaadettu jo kerran. Toistetaanko joulukuinen voitto Vexve-Areenalla?

Vantaa Ducks keskiviikkona VaLePan vieraaksi – Sastamalan ylpeys on kaadettu jo kerran. Toistetaanko joulukuinen voitto Vexve-Areenalla?

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaan Korson ja pääkaupunkiseudun ylpeys Ducks kaatoi VaLePan 11.12. komeasti Lumon liikuntahallissa erälukemin 3-1. Tappio on Sastamalan ylpeyden toistaiseksi ainoa tällä kaudella Mestaruusliigassa. Keskiviikkona 12.1. Vexve-Areenalla Janne Kangaskokon valmentaja joukkue janoaa revanssia hyvässä vireessä olevista ankoista. Mikäli Juho Rajalan huippuunsa virittämä rosteri on samassa iskussa kuin joulukuisessa voittopelissä, niin Hana-areenalla ei pelin jälkeen kuki tyrväälainen huumori ja verevät sananlaskut kuten ”Miäs on sanansam mittane, vaikka kolmituumanenki”. Tämä sananparsi ei toki viittaa VaLePan pelaajien pituuksiin, sillä Mikko Esko on 198 ja Severi Savonsalmi 207 cm.

VaLePa kaatoi lauantaina kotonaan komeasti Akaa-Volleyn erälukemin 3-0. Joukkueella on loukkaantumishuolia, kun sekä keskipelaajat Mikko Karjarinta että Tuomas Hautala ovat sivussa. Seura on Mestaruusliigan sarjataulukossa etenemässä kohti paalupaikkaa, joten keskiviikkona on ankoille vastusta tarjolla Suomen huippulentopallon terävimmästä kärjestä. VaLePan vitriinin hyllyt notkuvat mitaleja ja pokaaleja. Joukkueen tuki ja turva on passari Mikko Esko, jonka taidot ovat edelleen eurooppalaisten huippujen tasolla. Yleispelaajat Sakari Mäkinen ja Jiri Hänninen saavat nauttia millintarkasta tarjoilusta. Joukkueesta ei oikeastaan löydy heikkoa kohtaa, sillä libero Risto Ruoholakin on noussut kotimaan kentän liberokunkuksi Voitto Köykän rinnalle.

VaLePan laadukas tiedotusosasto luonnehtii otteluennakossa, että ”varsin potentiaalinen joukkue tulee keskiviikkona Vexve Areenalle haastamaan VaLePan”. Alkaneen uuden vuoden ovat ankat edenneet kahden voiton ja yhden tappion kaavalla. Helsingin Urheilutalossa kaatui Raision Loimu lukemin 3-1. Vastustus oli kova, mutta määrätietoisella pelitaktiikalla erä erältä Loimu mureni Ducksin käsittelyssä. Syöttövastaanotto on ollut viime aikojen voittopeleissä kohdallaan. Vastaanoton lukkona on tällä kaudella liberoiden eliittiin kehittynyt Esko Vuorinen. VaLePan ennakossa tuodaan esille Ducksin keskipelote: ”Vantaa Ducksin keskitorjujat tuovat hyvän haasteen VaLePan hyökkääjille ja passarille, sillä heillä on torjuntatilaston kärkipaikat”. Joona Väänänen on löytänyt parantuneen vastaanoton takia hienosti hyökkäysarsenaalista kovat tehot. Nyt kuolee laidoista ja keskeltä. Pipe-hyökkäyskin toimii. Yleispelaajat Marko Määttänen ja Ville Kattelus sekä hakkuri Alek Rastamo piiskaavat Mikasaa kuin mattopiiskalla hiekkaista ja pölyttynyttä mattoa Leppäkorven omakotialueella siivouspäivänä.

Kova koitos on keskiviikkona luvassa ja tukullinen sarjapisteitä maistuisi Oulunsalon kansallissankareiksi nousseille Juho ja Mika Rajalalle Korsoon tuotaviksi. Veljespari on suosiossa lyömässä Matin ja Tepon. Taistelu sarjataulukon sijoituksista käy enemmän kuin kiihkeänä. VaLePa-pelin jälkeen Ducks pelaa seuraavaksi kahden kotiottelun putken. Lauantaina 15.1.Pasilan Urheiluhalliin tulee vieraaksi Akaa-Volley ja keskiviikkona 19.1. TUTO Volley. Molempiin kotiotteluihin on avattu tukilippumyynti, sillä vakavan Koronatilanteen takia viranomaismääräysten mukaisesti yleisöllä ei ole pääsyä ottelun katsomoon. Korson Vedon/Vantaa Ducksin puheenjohtaja Ari Koskenoja vetoaa ankkafaneihin ja pääkaupunkiseudun lentopallon ystäviin, että he osallistuisivat hyvän asian puolesta ostamalla tukilippuja. ”Mennään edelleen hyvällä yhteisellä työllä läpi vaikeiden aikojen”, toteaa Ari vastuullisesti. Kipaise sinäkin lippukaupoille Lippuautomaattiin tästä. 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.