Vantaa Ducks ja PuMa-Volley tekivät historiallisen farmisopimuksen

Vantaa Ducks ja PuMa-Volley tekivät historiallisen farmisopimuksen

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaava Vantaa Ducks on solminut farmisopimuksen miesten ykkössarjassa pelaavan PuMa-Volleyn kanssa. Historiallisen sopimuksesta tekee, että ensimmäistä kertaa lentopalloilussa vantaalainen seura tekee sopimuksen helsinkiläisen seuran kanssa. Vantaa Ducksilla oli useamman kauden ajan farmisopimus Karhulan Veikkojen kanssa. Farmisopimuksen kautta tie Mestaruusliigaan löytyi mm. Alek Rastamolle, Lauri Lehtoselle ja Fowad Rezaille. Marko Määttänenkin on tunnettu liigakasvo, joka on välillä hakenut vauhtia uralleen Karhulan Veikoista.

Vantaa Ducksin ja PuMa-Volleyn välistä poikien junioriyhteistyösopimusta on jatkettu. Pelaajan polku junnusta liigaan on nyt mahdollista pääkaupunkialueella. PuMa-Volleyn miesten joukkue vilisee lahjakkaita junioreita, jotka ovat aloittaneet lentopallon pelaamisen yhdessä juniorilentopallon lippulaivaseuroistamme. PuMa-Volley M1 -joukkueen valmentajaksi tuli viime kaudeksi myös Vantaa Ducksista tuttu Ismo ”Iska” Tuominen, joka on lentopallovalmentajalegenda jo eläessään. CV on pitkä ja näyttävä. Iskan palkintokaapista tai voidaanko puhua peräti palkintohuoneesta, löytyy myös Mestaruusliiga-tason kultaa SantaSportin valmentajana.

Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen valmentajat paiskasivat hymyssä suin kättä. Ismo Tuominen totesi: – ”Nyt on kaikki mahdollista niille pelaajillemme, joiden selkeä tavoite on päästä Mestaruusliigaan pelaamaan. Minulla on myös pieni kaino toive, että tehty farmisopimus hyödyttäisi molempia seuroja. Vantaa Ducks saa harjoituksiin lisää energiaa ja vaihtoehtoja pelaajiemme kautta. PuMa-Volleylla on mahdollisuus saada ykkössarjan peleihin kuusikkoon mukaan kokemusta liigatasolta. Ja onhan hienoa, että Helsingissä pelaava seuralla on farmikumppani muutaman kilometrin päässä Vantaan Korsossa.” Iska janoaa aina kirsikkaa kakun päälle.

Vantaa Ducksin valmentaja Juho ”Juica” Rajala on tyytyväinen tehtyyn farmisopimukseen. Oulunsalon sfinksillä oli hymy herkässä. – ”Minusta on tärkeää, että nuorilla pelaajilla on väylä liigaan. Tottakai on hienoa, että olemme seuroina fyysisesti lähellä toisiamme. Yhteistyö on käytännössä helppoa molemmille osapuolille. Nuorille pelaajille on tiedossa sopivaa haastetta. Paikka kentällä on ansaittava. Harjoitukset ovat oiva paikka näyttää taitojaan meille valmentajille.”

PuMa-Volley on rakentamassa seuraa yhtenäisenä kokonaisuutena, missä esikuvien merkitystä junioreiden kasvussa halutaan korostaa. Ducksin kanssa tehtävä yhteistyö on tärkeä palanen PuMan poikapelaajien kehittämisessä. Ankkajoukkueesta passari Tommi Mäkelällä on vahva tausta PuMassa. Korson Vedossa ja Vantaa Ducksissa on liigatasolla vuosien varrelle reilusti yli kymmenen PuMa-Volleyssa juniorivuosinaan esiintynyttä pelaajaa. Kuuluisin heistä on tietysti ankkalegenda Toni Kankaanpää.

Kauden aikana niin juniori- ja farmiyhteistyö näkyvät monin tavoin niin viestintäkanavissa kuin ottelutapahtumissa. Syyskuun puolen välin aikaan Ducksin liigajoukkue ja ykkössarjassa pelaava PuMa-Volley pelaavat harjoituspelin. Pelin ajankohta ja paikka ilmoitetaan lähiaikoina.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.