Vantaa Ducks avasi voittojen tien. KyKy-Betset kaatui komeasti 3-0 Lumon tuplaviikonlopun toisessa pelissä

Vantaa Ducks avasi voittojen tien. KyKy-Betset kaatui komeasti 3-0 Lumon tuplaviikonlopun toisessa pelissä

 

Vantaa Ducks – Kyky-Betset 3-0(25-22, 26-24,25-21)

 

Tuplaviikonlopun kunniaksi ankkamiehet pelasivat mustissa. Ankkafanit pääsivät näkemään suosikkinsa vieraspeliasuissa. Peli oli kuitenkin tulvillaan iloa ja värikkäitä, hyviä suorituksia. Ankat pelasivat pitkästä aikaa ottelun läpi samalla hyvällä tasolla. Joukkue otti selässä olleesta apinasta kovan luokan niskalenkin ja heitti tämän karvaisen viidakon olion ankkalampeen. Molskis. Hieno 3-0 voitto oli pelaajille tärkeä. Tästä on hyvä lähteä TUTO Volleyta haastamaan 1.2. Turkuun. Suomen Pariisiin. Seuraava kotipeli on 12.2. sunnuntaina klo 17.00 ja vieraana on ilon Pohjois-Karjalasta tuova Karelian Hurmos.

 

Otteluisäntinä sunnuntaina toimivat Jerodos ja Korson Koti LKV. Katsojia Lumon lauteille oli tullut 359.

Ensimmäisen eräksi teemaksi sopii vetoketjuerä. Tasaisen alun jälkeen Vantaa Ducks nykäisi parikin kertaa kolmen pisteen johdon. Aina KyKy-Betset hiipi tasoihin. Kolmas kerta sanoi toden ja Vantaa Ducks päätti erän loppukirillään 25-22. KyKy-Betset häröili omalla puolellaan ja se ratkaisi eräpallon kohtalon. Vantaa Ducks aloitti pelin kuusikolla, johon eiliseltä oli Marko Määttänen vaihtunut Kalle Kattelukseen. KyKy-Betset aloitti pelin samalla kuusikolla kuin aloitti eilenkin. Mauri Kurppa oli taas tutulla passarin tontillaan. Hakkurit Rastamo ja Keskinen liikkeillä samoilla tehoilla 6/+5.

 

Toiseen erään KyKy vaihtoi passariksi Maks Skowronekin. KyKy-Betset otti nyt kuskin paikan. Eiliseltä tuttu kova puolustus noukki lähes kaikki Ducksin hyökkäyspallot peliin. Ducksilla oli myös pientä hätäilyä hyökkäyksissä. Petrusevics innostui puolalaisen passarin tarjoilusta. Ankat väläyttivät myös. Kalle Kattelus hassutti komealla jujullaan kolmen torjunnan. Seuraavaksi Alek vetäisi ässän. Erän puolen välin jälkeen ankat ottivat kuskin paikan. Tilanteessa 18-16 Tommi Siirilä loukkasi nilkkansa. Tilalle tuli Illia Liunenko. Iiro Seppälän syöttövuorolla Ducks nykäisi jälleen. Nyt johto oli parhaimmillaan jo 21-17. Petrusevics kavensi välillä eroksi 22-20. Tilanteessa 23-21 Aivars Petrusevics napautti jälleen ässän ja tilanne 23-22. Pennanen torjui Lehtosen keskihyökkäyksen ja tilanne 24-24. Erä päättyy KyKyn virheeseen, kun Liunenko painaa pallon kenttään, mutta osuu samalla kädellään verkkoon. Erä ankoille 26-24. Ankkojen vastaanottoprosentti heikkeni ensimmäisestä erästä, mutta hyökkäysprosentti parani.

 

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut KyKy. Väliahon kanssa toiseksi keskariksi tuli Aaro Keisanen. Kasper Pennasen korvasi Aleksi Oksanen. Ankat jatkoivat samalla kuusikolla. Erän edetessä Alek Rastamo paransi otettaan ja KyKyn vastaanotto alkoi osoittaa repeilemisen oireita. Venski otti aikalisän tilanteessa 10-8. Katteluksen syöttövuorolla ankat nykäisivät jo 4 pisteen johdon, 16-12. Pennanen tuli tilanteessa 17-13 Aleksi Oksasen tilalle. Ankat olivat vahvoja hyökkäyksessä ja johtivat parhaimmillaan jo 22-17. Alek Rastamo päätti kovalla lyönnillään erän pisteisiin 25-21 ja samalla koko ottelun erin 3-0.

 

Torjunnat ankoille 9-8. Vantaa Ducksin vastaanottoprosentti oli 51% ja hyökkäysprosentti 49%.

 

 

Ottelun parhaina palkittiin KyKy-Betsetistä Oskari Keskinen ja Vantaa Ducksista Louis Pineau. Pro libero-kisan voittaja oli Ducksin Louis Pineau.

 

Parhaat pistemiehet:

 

Kyky-Betset:

Oskari Keskinen 21/+17

Aivars Petrusevics 14/+5

Kasper Pennanen 7/+1

 

Vantaa Ducks:

Aleksander Rastamo 20/+15

Sergej Dropnic 13/+8

Kalle Kattelus 8/+1

 

Lehdistötilaisuuden kommentit:

 

Oskari Keskinen, KyKy-Betset: “Eilen kaivettiin pitkän tauon jälkeen mehut viedä se peli. Vaikka tänään oli tiukkaa koko ajan, niin tuntu siltä, että Ducks hallitsi koko ajan peliä. Tietyllä tapaa vähän paino eilinen, mutta ihan hyvin pysty pelaamaan.”

 

 

Louis Pineau, Vantaa Ducks: “Olen todella tyytyväinen, että pysyimme ja pystyimme läpi koko pelin pitämään pelimme tason. Fokus pysyi koko pelin ajan ja löysimme hyviä ratkaisuja mitä ratkaista pallo meille. Jonkinlainen henkinen lukko aukesi.”

 

Päävalmentaja Eduard Venski, Kyky: “Vastustaja pelasi tänään paremmin kuin eilen. Löi rohkeasti palloa. Me teimme tänään liikaa virheitä. Se oli avaintekijä, miksi tänään hävisimme. Tommin nilkkavamma oli paha juttu meille. Hän on todella tärkeä pelaaja. Mikäli minä vielä lähtisin Tommin korvaajaksi, niin heitän haasteen Olli Kunnarille. Mikäli Olli tekee paluun kentille, niin minä lähden kentälle.”

 

Päävalmentaja Juho Rajala, Ducks: “Oon ylpeä joukkueesta, että osasivat tänään käsitellä pitkällä erätauolla kopissa tilanteemme ja jatkoimme peliä samalla tasolla kuin ottelun alkuerissä myös kolmannessa erässä. Niin usein olemme tällä kaudella johtaneet 2-0 ja sitten olemme sutanneet voiton kaverille. Tänään otimme apinaa niskasta kiinni ja heivasimme sen hittoon tuolta niskasta roikkumasta. Keskiviikkona saadaan ihan riittävästi taas tapella TUTOa vastaan Turussa.”

 

Vantaa Ducks / Tiedotus

Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.