Vantaa Ducks avaa kauden harjoitusotteluilla

Lentopalloilun Mestaruusliigan kauden alku lähestyy. Vantaa Ducks ylsi viime kaudella puolivälieriin. Tällä kaudella tavoite on jälleen korkealla ja runkosarjassa tähtäin on päästä neljän parhaan joukkueen joukkoon. Harjoitus tekee mestarin, sanoo sananlasku. Lauantaina 2.9. tulee Vantaa Ducksin vieraaksi Mestaruusliigaan noussut Akaa Volley ja rakas vastustaja Rantaperkiön Isku. Klo 11.00 kohtaavat Vantaa Ducks ja Akaa Volley. Rantaperkiön Isku ja Akaa Volley ottavat mittaa toisistaan kello 14.00. Päivän kruunaa Vantaa Ducksin ja Rantaperkiön Iskun kohtaaminen klo 17.00. Mikäli ostaa lipun kaikkiin kolmeen otteluun tulee hinnaksi tasaraha kymmenen euroa. Ottelukohtainen lippu on viisi euroa/ottelu. Kahvio on yleisön käytössä koko ottelutapahtuman ajan. Tarjolla on niin suolaista kuin makeaa vaativankin katsojan makuun.

Vantaa Ducks jatkaa pääosin tutulla kokoonpanolla. Pitkään Korsossa viihtynyt Karkkilan Poikien kasvatti passari Joel Laakso lähti Rantaperkiön Iskuun. Uutena nimenä ankkaparveen liittyvät yleispelaaja/libero Atte Kyrölä Kyyjärven Kykystä, keskitorjuja Atte Rissanen Liiga-Riennosta ja yleispelaaja Juho Kaunisto Leka Volleysta. 29-vuotias Atte Kyrölä tuo runsaasti kokemusta nuoreen joukkueeseen, liigauraa on takana Salon Piivolleyssa, Keski-Savon Pateri/Saimaa Volleyssa sekä Muuramen lentopallossa. Pelaajarinki on selvästi laajempi kuin viime kaudella ja yleispelaajaosastolla on ainakin kunnon taistelu pelipaikoista. Päävalmentajana jatkaa viime kaudella ankkaparven peräsimessä erinomaisesti viihtynyt Ismo Tuominen. Hänen oikeana ja osin vasempana kätenä jatkaa lahjakas sekä monipuolinen valmentaja Satu Lehto.

Akaa Volley nousi liigaan pudottamalla viime kaudella liigakarsinnoissa Liiga-Riennon. Joukkueen rungon muodostaa viime kauden nousun varmistanut porukka. Kirkkaimpana tähtenä loistaa Joni Mikkonen, joka on hakkurin tontilta siirtynyt yleispelaajaksi. Päävalmentajana on Lauri Tihinen. Saa nähdä tunnetaanko Akaa tämän kauden jälkeen muutakin kuin sanaristikoista.

Rantaperkiön Iskussa vaihtui päävalmentaja, kun Blues Volleyn kasvatti Oskar Muurinen tuli Jussi Heinon tilalle. Iskun kirkkain tähti on Matti Hietanen, joka on tehnyt pitkän uran ulkomailla ammattilaisena. Hietasella on myös pitkä maajoukkueura. Passari Joel Laakson kanssa toisena passarina on pelannut kauden harjoitusotteluissa Mauri Kurppa. Kurpan ja Laakson ilmestyminen Lumon hornankattilaan tuo mukavaa sähköä Ducksin ja Iskun kohtaamiseen. On mielenkiintoista seurata miten Joel ”Jobu” Laakson peipit uppovat Ducksin tatamiin vai uppoavatko?

AkaaVolleyn ja Rantaperkiön Iskun kohtaamisen jälkeen Vantaa Ducks suuntaa seuraavana viikonloppuna Kuopion turnaukseen. Savon Sanomat syysturnauksessa muut joukkueet ovat Tiikerit, Karelia Hurmos, Leka Volley, Sampo Volley ja Maaningan Mahti.

Seuraava julkinen harjoitusottelu Lumossa on 13.9. keskiviikkona, kun vastaan asettuu Hurrikaani. Liput otteluun ovat viisi euroa. Ottelu alkaa klo 19.00. Ensimmäinen kotiottelu Lumossa on sunnuntaina 24.09., jolloin vastaan asettuu jälleen Hurrikaani. Kauden Vantaa Ducks avaa VaLePan vieraana lauantaina 23.9.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.