VaLePalta rutiinivoitto Ducksin vieraana

VaLePalta rutiinivoitto Ducksin vieraana

 

Ducks-VaLePa  0-3   (18-25, 21-25, 22-25)

 

Lähellä, mutta silti niin kaukana. Näin voi summata Ducksin taistelun kotikentällä Lumossa VaLePaa vastaan 25. helmikuuta. Vieraat veivät ottelun selvästi 0-3, vaikka Ducks taisteli hyvin ja varsinkin erien alussa pysyi VaLePan tahdissa.

 

Katsojia Lumoon kerääntyi hiihtolomasta huolimatta 450. Otteluisäntänä toimi Stark.

 

Ottelu alkoi Ducksin kannalta hyvin. Hakkurin paikalla pelannut Kalle Kattelus löi palloa tehokkaasti vastustajan lattiaan, kuten myös veljensä Ville Kattelus. Ankat johtivat peliä jo 8-4, kun syötön vastaanottoon tuli ankkojen puolella pientä haparointia. Tilanteeseen 11-11 ankat pysyivät vielä pelissä mukana, sen jälkeen VaLePa meni menojaan. Ei auttanut Lauri Lehtosen ja Sergej Drobničin hienot torjunnat, Jacob Ekmanin syöttövuorolla VaLePa karkasi jo johtoon, jota ankkojen oli mahdoton kuroa umpeen. Ensimmäinen erä vieraille 18-25.

 

Toinen erä alkoi vieraiden ilmaisella pisteellä, kun Sergej Drobnič jutteli tuomarille punaisen kortin arvoisesti. Vaikka ValePa oli erässä koko ajan askeleen edellä niin ankat puolustivat hyvin ja muutamia oikein näyttäviä hyökkäyksiäkin saatiin aikaan. Hyvin toimi myös torjunta kun vastustajan hakkuri Urpo Sivula jäi kiinni siihen moneen otteeseen. Sen sijaan VaLePan keskihyökkäys toimi tehokkaasti. Vaihdosta erän puolessa välissä tullut Joel Laakso aiheutti syötöillään Ducksille vaikeuksia. Erän lopun hienot hyökkäykset eivät enää auttaneet, erä taas vieraille, tällä kertaa 21-25.

 

Kolmas erä alkoi taas tasaisissa merkeissä. Henrik Porkka syötti ässän heti alkuun ja aina tilanteeseen 16-16 Ducks pysyi vieraiden vauhdissa. Sitten Mikko Esko astui syöttöruutuun ja kun samalla keskihyökkääjät Severi Savonsalmi ja Jacob Ekman olivat tehokkaita ja Sivulan hyökkäys toimi hienosti niin erä karkasi ankoilta taas. Tilannetta 22-24 lähemmäksi Ducks ei päässyt.

 

Ottelun parhaina palkittiin VaLePasta Urpo Sivula ja Ducksista Lauri Lehtonen. Ottelun Pro liberoksi valittiin VaLePan Eetu Pennanen.

 

Parhaat pistemiehet:

 

VaLePa:

Urpo Sivula 21 / +12

Severi Savonsalmi 12 / +10

Jacob Ekman 8 / +5

 

Vantaa Ducks:

Kalle Kattelus 10 / +3

Sergej Drobnič 9 / +6

Ville Kattelus 9

 

Lehdistötilaisuuden kommentit:

 

Urpo Sivula, VaLePa: ”Ei ollut helppo peli, Ducks pisti hyvin vastaan. Pystyimme pitämään oman tasomme kohtalaisena”.

 

Lauri Lehtonen, Ducks: “Puhuttiin ennen peliä, että pitää antaa kaikki ja kaikki annettiin. Tämä on nyt meidän tasomme tällä hetkellä”.

 

Päävalmentaja Janne Kangaskokko VaLePa: “Meillä pysyi syötön vastaanotto hyvin kasassa. Meillä on hyvä tilanne siinä, että joukkueen nuoret ovat kehittyneet paljon”.

 

Päävalmentaja Juho Rajala, Ducks: “Lähtökohdat huomioon ottaen tämä oli meiltä kelpo peli. Kalle Kattelus pelasi ensimmäistä kertaa moneen vuoteen hakkurin paikalla. Vastustajan pari syöttövuoroa ratkaisivat jokaisen erän”.

 

Vantaa Ducks / Tiedotus

Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.