VaLePa väänsi väkisin voiton Ducksista

1 – 3 (25 – 21, 27 – 29, 24 – 26, 21 – 25)

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkui Vantaan Korson Lumo-hallissa keskiviikkona 13.12. Vantaa Ducksin ja VaLePan kohtaamisella. Otteluisäntänä oli Suomen Vibrakone Oy. Ottelussa esiintyi ankkojen liberona ensimmäistä kertaa tällä kaudella joukkueen uusin vahvistus, Pasi Hyvärinen. Vierasjoukkueen tähdet ja Pasi Hyvärinen vetivät hyvin kannattajia Lumon lauteille. Yleisöä oli paikalla kauden ennätysyleisö 406 katsojaa. VaLePa kuitenkin väänsi väkisin Mikko Eskon johdolla voiton, vaikka ankat taistelivat Hyvärisen johdolla. VaLePan hakkuri jäi palkinnoitta, mutta ihailtavan eleettömästi Lempäälän pyöveli, Anssi Vesanen takoi Mikasaa ja teki pisteitä vieraille tehoin 18/+13.
VaLePalta puuttui tänään Olli Kunnari ja hänet korvasi Peetu Mäkinen. Hakkurina aloitti Anssi Vesanen.

Ensimmäinen erä lähti hermostuneesti liikkeelle. Pasi Hyväriseltä pari erinomaista puolustusta ja Kurttila oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 9 – 7. Miro Määttäsen torjuttua hakkuri Anssi Vesasen tekniselle mentiin Vantaa Ducksin johtaessa 14 – 12. Ankat kiristivät teknisen jälkeen otetta ja VaLePa sortui virheisiin. Sami Kurttila otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 17 – 13. Sundbergin syöttövuorolla alkoi VaLePan kiri ja ankkojen päävalmentaja Ismo Tuominen otti aikalisän tilanteessa 17 – 16. VaLePan antennilyöntiin jää erän viimeinen pallo ja erä Vantaa Ducksille lukemin 25 – 21.

Toinen erä alkoi lähes samoilla kuusikoilla, ainoastaan Garmody tuli Gyumerin tilalle. VaLePa kovensi syöttöä ja tuloksena erän alkuun jo kolme ässää. Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 4 – 8. Toni Kankaanpään syöttövuorolla ankat löysivät jälleen pelinsä ja tilanteessa 11 – 12 Kurttila otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Tekniselle mentiin vieraiden johdossa 12 – 14. Miro Määttäsen oltua vaikeuksissa nelospaikalla kaksi kertaa peräkkäin otti Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 12 – 16. Taas ankat tulivat vieraiden iholle. Tästä ärsyyntyi Kurttila ja otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 15 – 16. Kovaa vääntöä ja kunnon taistelupalloja, mutta lopulta erä päättyi helposti vieraille, kun Miro Määttäsen hihaheitto luiskahti helpoksi vastapalloksi. Erä VaLePalle lukemin 27 – 29.

Kolmas erä mentiin tasaisissa merkeissä. Erän alun merkittävin tapahtuma oli Sami Kurttilan saama keltainen kortti. Tekniselle mentiin vieraiden pisteen johdossa lukemin 13 – 14. Lempäälän pyövelin eli Anssi Vesasen onnistuneen lyönnin jälkeen Ismo Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 17 – 19. Vesanen jatko eleetöntä pallon tappamista ja tilanteessa 19 – 22 Tuominen oli pakotettu jälleen ottamaan aikalisän. Külaotsin lyötyä eturessuun otti Kurttila aikalisän tilanteessa 23 – 24. VaLePan lyömän pallon kadotessa Ankkalaakson maisemaan otti Kurttila erälukemissa 24 – 24 erän toisen aikalisänsä. Aikalisä auttoi ja erä vieraille 24 – 26 lukemin.

Neljäs erä oli tasaista vääntämistä. Tilanteessa 8 – 8 hakkuri ankoilla vaihtui. Vallin tuli Külaotsin tilalle. Tekniselle mentiin vieraiden johtaessa lukemin 13 – 14. Vallin jäätyä torjuntaan otti Tuominen aikalisän tilanteessa 14 – 17. Vallin takaisin penkille tilanteessa 16 – 20. Tuominen otti samalla aikalisän. Kurttila oli Külaotsin ässän jälkeen pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 18 – 21. Erä lopulta kohtuullisen helposti VaLePalle pistein 21 – 25 ja koko ottelu erin 1 – 3 VaLePalle.

Otteluisäntä Suomen Vibrakone Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Alpár Szabon ja VaLePasta Erik.Sundbergin.

Libero Pasi Hyvärinen, Vantaa Ducks
”Kyrölä ja Tuominen kun aikansa houkutteli, niin kyllä mielelläni lopulta suostuin sopimukseen. Mukava oli pelata. Pelin ehdoton ratkaisu oli todellakin toisen erän lopussa. Jos se olisi voitettu, niin koko peli olisi saattanut kääntyä meille. Näissä peleissä erien lopussa pitää vain olla kovempia”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks
”Toisen erän lopussa tuli syöttövirheitä väärään paikkaan. Kuten muutkin totesivat, sen erän loppu oli pelin käännekohta. Kahteen viimeiseen erään meidän syöttö heikkeni. Pasi otti muutaman maailmanluokan puolustuksen ja toi takakenttäpelaamiseen rauhallisuutta. Saatiin myös tänään kuutospaikan hyökkäyksetkin toimimaan”.

Passari Mikko Esko, VaLePa
”Alkuun oli peli meiltä nihkeetä. Toisen erän loppu oli selkeä käännekohta. Onneksi väännettiin se meille. Paljon kun on pelejä, meidän pitää vain keskittyä hyvin joka peliin”.

Päävalmentaja Sami Kurttila, VaLePa
”Piti tänään välillä käyttää ääntäkin, että porukka heräsi. Pasi Hyvärisen tulon myötä arvattiin että Ducks saa hypeä ja joukkue tulikin kovalla energialla peliin. Meillä oli tänään ensi viikon Mestareiden liigan pelin infoa jo iltapäivällä ja vähän pelkäsin millä energialla tullaan peliin. Vaikea peli siitä tulikin. Kovan vahvistuksen olette saaneet. Näistä pitää kuitenkin pisteet raapia. Niin kävi tänäänkin”.