Uusi yritys fiksulla lentopallolla, Vantaa Ducks haastaa Sampo Volleyn

Lentopalloilun Mestaruusliigassa sarjan viidentenä oleva Vantaa Ducks haastaa lauantaina 14.1.2017 klo 17.00 Sampo Volleyn. Kuun valloitus olisi ankoille lastenleikkiä verrattuna Sampo Volleyn kukistamiseen. Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta ja tammikuun tehotipalla käyvät ankat jälleen Sampo Volleyn kimppuun. Päävalmentaja Ismo Tuominen haluaa varmasti Vantaa Ducksin pelaavan fiksua lentopalloa ja sitä kautta Jukka Tuovisen suojatit joutuvat töihin. Pielavedellä, ennen joulua pelatussa ottelussa, sampolaiset lähes vyöryivät Andrus Raadikin johdolla ankkojen yli. Sampo on ollut Vantaan Ducksin lisäksi kauden yllättäjä ja nyt toinen näistä yllättäjistä haluaa yllättää Sampon ns. pelihousut nilkoissa.

Hiihtoladuilla rentoutuva Sampon päävalmentaja Jukka Tuovinen on saanut Sampon pelaamaan virheetöntä peliä. Joukkueen pelaava kuusikko vahvistettuna libero Aleksi Mutkalla vyöryy vastustajien yli peli peliltä. Kuunteleeko Tuovinen sunnuntaina hiihtoladulla Paulan ja Veskun duettoa ”Eilen kun mä tiennyt en” vai Paulan ja Elastisen duettoa ”Tänään lähtee”, riippuu Vantaa Ducksin pelaamien voitettujen erien määrästä. Värikkäistä lausunnoista tunnettu päävalmentaja Ismo Tuominen janoaa olevansa vantaalaiskorsolaisen seuran ensimmäinen päävalmentaja, joka on kyennyt voittamaan joukkueensa kanssa savolaisen, kaapin päälle nostetun valioseuran, Sampo Volleyn. Sampolaiset Petteri Penttisen johdolla syövät samaa ahvenkukkoa kuin vantaalaiskorsolaissuomalaisugrilaiset pelaajat. Pallontappajat Raadik ja Häyrinen eivät voi olla voittamattomia supersankareita, joten kaikki on lauantaina Lumossa mahdollista, kun pelit kuitenkin alkavat joka erässä numeroista 0 – 0. Lisäksi molemmilla on käytössä sama, pyöreä Mikasa-pallo.

Keskiviikkona Loimaalla Vantaa Ducks ei halustaan huolimatta saanut haastettua Hurrikaania kuin kolmannen erän alussa. Kauden alku on kuitenkin osoittanut, että vantaalaiset ovat löytäneet peli-ilon ja lauantaille voi osua jälleen ns. pöljä päivä, jolloin peli kulkee ja pallo kuolee. Yleisön tuki on ollut kauden kotiotteluissa tärkeä ja ankkafanit varmasti täyttävät jälleen Lumon lauteet kunnolla. Savolaiset ovat varmasti myös liikkeellä sankoin joukoin, joten tunnelmaa Lumon hornankattilassa varmasti riittää. Seurattavia sankareita kotijoukkueessa riittää. Keskitorjuja Alpár Szabon torjuntatyöskentelyä kannattaa seurata. Toni Kankaanpää ja Miro Määttänen ovat olleet pitkin kautta kovassa iskussa, joten heidän pommejaan kannattaa lauantaina tarkkailla.

Fiksu lentopallo jatkuu Vantaa Ducksin osalta myös seuraavana viikonloppuna. Ankat lentävät talvimuuttomatkalle Pohjois-Pohjanmaalle ja Napapiirille. Lauantaina 21.1. kohdataan Napapiirillä Team Lakkapää ja heti sunnuntaina 22.1. Oulussa Etta. Otteluissa on panosta ja jaossa yhteensä tuiki tärkeät kuusi sarjapistettä. Niiden nyhtäminen mukaan vaatii syyshuuman kaltaista pelihurmosta.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.