Toni Kankaanpään suuressa juhlassa ankkojen peli ei noussut hurmokseen asti ja Akaa-Volley otti ansaitun voiton!

Vantaa Ducks-Akaa-Volley 0-3 (20-25, 19-25, 23-25)

Korson Vedon ja Vantaa Ducksin seuraikoni Toni Kankaanpään pelinumero 12 jäädytettiin heti ottelun alussa. Jäädyttämisen merkiksi pelipaita nostettiin seinustalle Petteri Laurilan pelipaita numero kolmen viereen. Noston ajan soi Tonin peliaikojen suosikkibiisi Eye of Tiger. laittoi kaiken peliin lauantain ottelussa Akaa-Volleyta vastaan Korson Lumohallissa lauantaina 18. joulukuuta.

Katsojia Lumoon lauantaina oli tullut Koronapassi-tarkastuksen läpi 415 lentopallon ystävää ja ankkafania. Otteluisäntänä oli Sjöman, jonka nimissä illan ehdoton tähti Toni Kankaanpää jakoi parhaiden pelaajien palkinnot.

Ensimmäiseen erään Akaa-Volley tuli ns. kultamitalimiehistöllä. Vantaa Ducksin miehistöön oli VaLePa-voiton jälkeen avaukseen tullut yksi vaihdos, Rastamon tilalla hakkurina oli Mäki-Valtari. Ankkojen virheillä Akaa-Volley meni menojaan. Lisäksi Akaa-Volley oli heti erän alussa hereillä, kun taas ankat olivat vielä ottelun alussa pidetyn seremonian tunnelmissa. Akaalaiset menivät alta aikayksikön 9-17 johtoon. Loppukirillään ja Lauri Lehtosen vahvoilla torjunnoilla ankat nousivat tilanteeseen 20-24. Kriston Kollon kunnarimainen juju päätti erän vieraille pistein 20-25. Olli Kunnari oli flunssan takia poissa, mutta ilmeisesti tekniikan avulla ohjeisti apuvalmentaja Ossi Heinoa ja kumppaneita.

Toisessa erässä ankat lähtivät uudella energialla liikkeelle. Akaalla ei syöttö tahtonut pysyä ruudussa. Ankat olivat jo kahden pisteen johdossa, mutta Sivulan syöttövuorolla ja Mäki-Valtarin hiukan leveäksi menneillä hyökkäyksillä Akaa-Volley siirtyi puolestaan kahden pisteen johtoon 7-9. Erän edetessä Akaa-Volleyn syöttö- ja vastaanottopelaaminen paranivat ja Akaa ero kasvoi jo neljään eräpisteeseen tilanteessa 12-16. Juho Rajalakin pääsi pitkästä aikaa korttien makuun, kun päätuomari Muro antoi Juholle keltaisen kortin, kun tulkinta ulosmenneestä pallosta oli hiukan erimielistä. Sivulan syöttövuorolla ero kasvoi jo viiteen pisteeseen 14-19. Ankkojen syöttöpeli yskähteli ja Muro antoi lisää viestejä Juho Rajalan suuntaan. Nyt kortin väri oli jo hyvin jouluinen. Tilanne 17-22 muuttui samalla tilanteeksi 17-23. Ducksin hyökkäys takkuili ja pallo ei meinannut millään pysyä kentän puolella. Erä lopulta helposti Akaa-Volleylle 19-25.

Kolmanteen erään Akaa-Volleylle tuli Kasimir Vuorinen Kollon tilalle. Jotenkin Akaan voitontahto ja energiataso oli koko ajan astetta parempi. Ankoilla oli hetkensä, mutta niitä seurasi virheherkämpi hetki. Vuorinen oli yllättävän tehokas nelospaikalla, kun taas ankoilla ei nelospaikalla kulkenut, 7-10. Upi väläytteli sopivasti lyöden välillä käsistä Lumon lauteille. Mikkonen myös piristyi nelospaikalla. Onneksi Lauri Lehtosen torjunta alkoi jälleen purra, 10-12. Mäki-Valtarin ässäsyötöllä ankat tulivat jo iholle, 12-13. Akaan astetta tehokkaampi hyökkäys jyräsi ja jyräsi. Sivulan upea ässä vei Akaan jo 13-17 johtoon ja seuraava ässä oli vieläkin upeampi, 13-18. Sivula oli erän hahmo. Määttäsen ja Lehtosen vahvoilla esityksiä ankat saivat loppukirin. Tilanne kaventuikin nopeasti 17-20. Sivula oli loppukiristä toista mieltä ja löi torjunnan käsistä pallon ulos. Sivulan lyödessä leveäksi tilanne olikin melkein tasoissa 20-21. Sivula oli kaikki kaikessa erän lopussa. Laaki ja vainaa. Vuorinen ratkaisee pelin, 23-25. Peli Akaalle 0-3.

Joukkueiden parhaina pelaajina otteluisäntä Sjöman palkitsi Vantaa Ducksilta Lauri Lehtosen ja Akaa-Volleylta Kristo Kollon. Pro liberoksi ottelussa valittiin Voitto ”Vote” Köykkä.