Tiikerit hieman Ducksia terävämpi Lumossa

Tiikerit hieman Ducksia terävämpi Lumossa

Vantaa Ducks – Kokkolan Tiikerit 1-3 (26-24, 19-25, 13-25, 28-30)

Kummatkin joukkueet lähtivät päättäväisinä peliin, kun isänpäivän aaton ottelu Vantaa Ducksin ja Kokkolan Tiikereiden välillä pelattiin 423 katsojan edessä Korson Lumossa. Otteluisäntä oli Mäntylä.

Ensimmäinen erä oli suurten tunteiden sävyttämä, kun kummankin joukkueen valmentajat kuumenivat tuomioista. Ducks aloitti pirteästi kaikin puolin. Jeremie Murray syötti hienosti ja Milutin Pavicevic ja Kalle Kattelus hyökkäsivät tehokkaasti. Kokkolan Tiikerit tekivät paljon omia virheitä muun muassa syöttöruudussa. Antti Leppälä ja Rami Rekomaa kuitenkin onnistuivat hyvin vieraiden keskihyökkäyksissä.

Ankat olivat läpi erän hienoisessa johdossa, kunnes vieraat tulivat rinnalle tilanteeseen 24-24. Ducks kuitenkin onnistui Katteluksen hyökkäyksillä ottamaan jatkopalloille venyneen erän 26-24.

 

Toinen erä alkoi isäntien osalta virheillä ja omia virheitä erän aikana tuli sekä syöttöruudussa että verkolla. Tiikerit ottivat heti kuskin paikan ja eivät päästäneet johtoa käsistään koko erän aikana. Tilanteessa 14-15 ankat onnistuivat pääsemään pisteen päähän, mutta sen lähemmäksi isännät eivät onnistuneet itsenä pelaamaan. Ei auttanut, että Lauri Vanhanen hyökkäsi muutaman kerran hienosti vastustajan käsien kautta tai, että Henrik Porkka teki hyvää työtä verkolla. Erä vieraille 19-25.

Kolmas erä alkoi kuten toinen Ducksin omilla virheillä. Tiikerit pelasi useammat pallot paremmin kuin ankat ja puolusti sen lisäksi tehokkaasti. Ankkojen peli ei lähtenyt missään vaiheessa kunnolla käyntiin. Erän lopussa Tommi Mäkelä tuli passariksi ja Marko Määttänen teki ensiesiintymisensä kentällä. Ei auttanut, erä vieraille murskalukemin 13-25.

Neljäs erä oli sitten varsinainen jännitysnäytelmä. Mäkelä jatkoi passarina ja peli toimi hienosti. Ankat osoittivat, etteivät helpolla antaudu. Tiikerit menivät ensin johtoon, kunnes Ducks tuli tasoihin tilanteeseen 17-17. Sen jälkeen joukkueet etenivät tasatahtiin aina tilanteeseen 28-28, kunnes kaksi viimeistä palloa päätyivät vieraille ja erä 28-30. Ottelu samalla vieraille 1-3.

Ottelun parhaina otteluisäntä Mäntylä palkitsi Vantaa Ducksista Kalle Katteluksen ja Tiikereistä passari Anton Välimaan. Pro liberoksi valittiin Teemu Lahti.

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Anton Välimaa, Tiikerit: “Ekassa erässä meillä oli vielä bussijalat, sitten peli lähti käyntiin. Ei se ehkä kauhean hyvää peliä ollu, mutta tänään se riitti”.

Kalle Kattelus, Ducks: “Nyt harmittaa pirusti, olisi pitänyt suorittaa tasaisemmin. Välillä pelaamme hyvin, mutta tänään huonot hetket kestivät liian kauan”.

Valmentaja Mikko Keski-Sipilä, Tiikerit: “Ei tämä voitto helpolla tullut, lähellä oli, ettei mennyt viidenteen erään. toista ja kolmatta erää hallittiin. Teimme vähemmän virheitä kun vastustaja ja hyökkäsimme vähän tehokkaammin”.

Valmentaja Juho Rajala, Ducks: “Eka ja vika erä olivat meiltä hyvää peliä. Tiikerit käsittelivät tuomarisotkua paremmin kuin me. Olen ylpeä jätkistä, että neljänteen erään herättiin taistelemaan. Tällä kertaa se ei riittänyt”.

 

Parhaat pisteiden tekijät:

 

Kokkolan Tiikerit:

 

Jere Mäkinen 17 / +9

Oskari Keskinen 17 / +6

Antti Leppälä 16 / +14

 

Vantaa Ducks:

 

Kalle Kattelus 18 / +9

Milutin Pavicevic 16 / +3

Henrik Porkka 11 / +8

 

Vantaa Ducks / Tiedotus

Katarina Koivisto

 

Posted in Vantaa Ducks.