Täydet pisteet Raisiosta, Ducksin tehot esille laajalla rintamalla.

Pitkän joulutauon jälkeen  Vantaa Ducksin joukkue joutui taistelemaan tosissaan Kerttulan viileähkössä hallissa.  Ducks aloitti ottelun kuusikolla Bálint Magyar, Antti Vallin, Toni Kankaanpää, Miro Määttänen, Lassi Nurminen, Alpár Szabó ja libero Patrik Ovaska. Ensimmäinen erä oli tasaista taistelua Loimun lievässä johdossa tilanteeseen 11-10 saakka. Syöttövirheillä kotijoukkuetta avustanut Ducks vaihtoi Toni Kankaanpään neljän pisteen syöttövuorolla leijasyöttöön ja Ducks karkasi  11-14  johtoon. Loimu nousi erän loppupuolella muutaman kerran tasapisteisiin, mutta 22-22 tilanteen jälkeen Joel Mentulan hankalien syöttöjen  jälkeen Antti Vallinin ja Miro Määttäsen iskuilla ensimmäinen eräpallo Ducksille. Loimun pajavasara Michael Chemos kavensi vielä tilanteeksi 23-24, mutta Miro Määttäsen nelospaikan pommilla erä Ducksille numeroin 23-25.

Toinen erä alkoi Ducksin lievässä johdossa, mutta Michael Chemosin syöttövuorolla Loimu karkasi muutaman pisteen johtoon. Ducks auttoi erässä kotijoukkuetta peräti kymmenellä suoralla virheellä ja Loimu oli teknisellä aikalisällä jo kuuden pisteen johdossa numeroin 14-8. Valmentaja Ismo Tuominen teki tilanteessa tuplavaihdon, passari Magyarin tilalle tuli hakkuri Külaots ja hakkuri Vallinin tilalle hyvin pakkasta kestänyt passari Joel Laakso. Vaihto muutti ja piristi hieman Ducksin peliä ja sekoitti vastustajan peliä, ero kaventui erän lopussa  yhteen pisteeseen tilanteessa 24-23. Erän lopussa Ducks teki pari harmittavaa virhettä ja erä päättyi Ducksin syöttövirheeseen numeroin 25-23.

Ducks jatkoi kolmanteen erään toisen erän lopun kokoonpanolla. Tilastojen mukaan kotijoukkueen nostopeli oli Ducksia selvästi parempaa, mutta Joel Laakson passipeli, hakkuri Karl Külaotsin ja laitureiden Määttäsen ja Kankaanpään hyökkäyspeli sekä Ducksin selvästi parempi torjuntatyöskentely käänsivät tilanteen vierasjoukkueen eduksi. Erässä nähtiin monta hienoa yleisöystävällistä taistelupalloa. Tasatilanteesta 17-17 Ducks karkasi muutaman pisteen johtoon ja Miro Määttäsen pommilla erä päättyi numeroihin 22-25. Erän torjuntatilastot Ducksille 1-6.

Neljännessä erässä Ducks jatkoi samalla kokoonpanolla Joel Laakson toimiessa kapellimestarina. Erä oli tasainen tilanteeseen 8-8 saakka, mutta Ducks karkasi hetkessä kolmen pisteen johtoon, näyttävimpänä suorituksena Patrik Ovaskan puolustustaessa Michael Chemosin pommilyönnin Karl Külaotsin tapettavaksi. Loimu sinnitteli vielä lähituntumassa tilanteeseen 14-15, mutta Joel ”Bull” Mentula aloitti erän ratkaisuihin johtaneen syöttövuoronsa ässällä ja Loimun selkäranka notkahti Ducksin siirtyessä viiden pisteen  johtoon. Erän loppu oli Ducksin näytöstä ja ottelu päättyi Lassi Nurmisen pystypateriin numeroin 18-25.

Loimun riveihin sairasvuoteelta palannut Kirill Borichev, Janne Marttila ja hyökkäyspäässä ylitöitä tekevä Michael Chemos olivat Ducksille hankalia pideltäviä. Alpár Szabón ja laitureiden Kankaanpään ja Määttäsen torjunnat saivat Chemosin lopputulosta huomattavasti pienennettyä ja torjunnan vältteleminen aiheutti myös hyökkäysvirheitä. Ducksin kokoonpanoon toisessa erässä hypänneet Joel Laakso ja Karl Külaots herättivät asenteellaan joukkueen taistelemaan ja saaliina vuoden avauksen vierasottelusta Ducksille komeat kolme pistettä. Joel “Bull” Mentulan syöttövuoroilla vastustaja on yleensä aina vaikeuksissa. Liigan keskitorjujien piste- ja torjuntatilastoa johtavan Alpár Szabón tilasto komistui 7 torjunnalla. Ottelussa Ducksin suoritus oli selvästi nousujohteinen, kotijoukkue Loimulla päinvastainen. Sarjataulukossa Ducks nousi neljänneksi ohittaen pisteellä saman ottelumäärän pelanneen mestarijoukkueen Kokkolan Tiikerit. Kauden tavoitteeksi asetettu pudotuspeliviiva on jo hienosti 16 pistettä alapuolella.

Seuraavana on vastassa 7.1. klo 16.00 Lumossa pelattavassa kotiottelussa Vammalan Lentopallo. Ottelussa nostetaan Lumo-hallin kattoon Petteri Laurilan paita. Petteri aloitti pitkän pelaajauransa liigatasolla VaLePassa vuonna 1991 ja päätti hienon seitsämän maan ammattilaisuransa Lumossa Korson Vedon paidassa keväällä 2014. Lauantain otteluisäntänä toimii Vantaan Energia.

Vahvan iltapuhteen työstänyt Kankaanpää nosti parrasvaloihin kakkoserän vaihdot. Näytön paikan saaneet joukkuekaverit saivat ansaitun kiitokset.

– Kaksi eka erää olivat aaltomaista pelaamista. Pelissä oli paljon hyvää, mutta virheitä tehtiin liikaa. Syöttövirheet (neljä 10 ensimmäiseen palloon) harmittavat tosi paljon. Kakkoserässä sisään tulleet pelaajat muuttivat ottelun tempon ja olivat osaltaan kääntämässä matsia meille. Pojat toivat kentälle energiaa, joka tarttui meihin muihin. Vastustajan oli varmaan hankalampi pelata, kun kaksi vakiopelaajaa vaihtui vähemmän pelanneisiin. Hyvä voitto meille. Joukkueessa on vahva henki, joka näkyy niin treeneissä kuin otteluissakin. Sen voimalla jatkamme jatkossakin.

Loimun parhaana palkittu Marttila harmitteli joukkueensa virheherkkyyttä, joka tuhosi lopullisesti keskiviikkoillan menestyshaaveet.

–  Ajoittain pelattiin ihan hyvin, mutta vire ei kantanut riittävän pitkälle. Ratkaisupaikoissa oltiin pehmeitä. Tyhmät virheet harmittavat ja olivat varmasti ratkaisemassa jokaista hävittyä erää. Keskittyminen herpaantuu aina välillä, ja niin ei saisi tietenkään käydä. Ducksin passarinvaihto muutti peliä. Ansaittu voitto lopulta heille. Lauantaina on uusi tilaisuus.

Ducksin kokenut luotsi Ismo Tuominen oli tyytyväinen arvokkaaseen pistesaaliiseen, joka jätti lopulta varjoonsa joukkueen ennalta sovitusta poikenneen työnäytteen.

– Nousujohteista pelaamista. Taukoa oli alla, ja se näkyi. Pelattiin vastoin sovittua. Toinen erä meni kymmeneen virheeseen. Saatiin lopulta tärkeä voitto. Asemat kärjen takana säilyivät. Tuplavaihto toisessa erässä auttoi meitä pelin kääntämisessä. Saatiin tärkeitä onnistumisia penkiltä. Mentula syötti hyvin, ja Laakso pyöritti peliä maltilla. Pelattiin paljon laitojen kautta, vaikka keskeltäkin olisi kehdannut pelata. Jatkopallopelaaminen oli tänään hyvää.

Loimun päävalmentaja Dragan Mihailovic on joutunut toistamaan samoja fraaseja viime ottelujen jälkeen. Tappion siemenissä oli jälleen tuttuja nyansseja.

– Onnittelut vastustajalle. Jälleen nähtiin viime peleistä tuttu skenaario. Paremmin pelinsä kasassa pitänyt joukkue kuittasi pisteet. Pelissä oli jälleen ylä- ja alamäkeä. Pahoja virheitä pahoissa paikoissa. Keskittyminen herpaantuu, eikä pelaaminen ainakaan helpotu asenteen muuttuessa. Pelaajien oppiminen jatkuu, mutta virheistä maksetaan liian kovaa hintaa. Ducksin vaihtopelaajat tulivat hyvin sisään ja ottivat isoa roolia. Tilastot puhuvat omaa kieltään ottelusta. Niiden taakse ei voida mennä, mutta niistä on kaivettava oppia. Lauantaina vastaan tulee Lakkapää, joka sopii meille vastustajana. Vieraspeli Rovaniemellä jätti sopivasti hampaan koloon.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Esa Parviainen

Posted in Vantaa Ducks.