Tarjolla taistelua, tulta ja tappuraa – Vantaa Ducks kohtaa Ettan

Lentopalloilun Mestaruusliigassa sarjan kärkipaikkaa pitävä Vantaa Ducks kohtaa lauantaina 29.10. klo 17.00 Vantaan Korson Lumo-hallissa oululaisen lentopalloylpeyden, Ettan, vieraiden päävalmentaja on koko sielullaan pelissä oleva Olli Kuoksa. Ankkalauman johtajana on päävalmentaja Ismo ”Iska” Tuominen, joka energiallaan pitäisi valot palamassa Korsoakin isommassa kaupunginosassa. Luvassa on sähköä ja sähinää höystettynä tulella ja tappuralla. Vantaa Ducks kukisti keskiviikkona Rantaperkiön Iskun Tampereella ja siirtyi yksin Mestaruusliigan sarjataulukon kärkipaikalle. Etta hävisi sunnuntaina LEKA Volleylle viisieräisen väännön. Täysin kotimaisin voimin liikkeellä olevala oululaisnipulla on kasassa seitsemän sarjapistettä Ducksin yhtätoista vastaan. Pelejä on molemmilla takana neljä.

Etta on sekoitus kokemusta ja nuoria lahjakkuuksia. Päävalmentaja Olli Kuoksan jälkeen Ettan joukkueen kokenein jäsen on Anssi Hakala, joka pelasi kesällä maajoukkueemme kakkosliberona. Maajoukkueesta tuttuja ovat myös keskitorjuja Markus Kaurto ja viime vuoden pistetilaston kärkipaikoilla keikkunut Eetu Pennanen. Keskitorjuja Markus Väisänen kuuluu myös kokeneeseen kaartiin. Passari Niko Haapakoski pelasi vakuuttavasti jo viime kaudella. Ville Kaksonen ja passari Jussi Mäkinen ovat myös pelanneet jo useampia liigakausia. Vuosi Liiga-Särkissä varmasti niistä ikimuistoisin. Oskari Seppä, Jiri Hänninen ja Antti Ronkainen ovat tulevaisuuden nimiä kuten libero Petteri Kiilunenkin. Lahjakas hakkuri Joonas Jokela on aloittanut kauden kovilla tehoilla. Joukkue on kova puolustamaan, joten toivottavasti lauantain peli saadaan pitkistä palloista huolimatta loppumaan lauantain puolella.

Yhdeksän ottelun voittoputkessa liitävä vantaalaiskorsolainen ankkalaivue on kauden alkupeleissä saanut saavillisen verran lisää itseluottamusta. Voittava asenne näkyy kovina suorituksina ja pallolle annetaan kyytiä raskaalla kädellä. Lapaset on jätetty pukukoppiin. Peli ei tietenkään vielä kauden alussa ole valmista, mutta riittävällä tasolla. Joukkue on hitsautunut hyvin yhteen ja tekemisessä on rentoutta ja hulvatonta meininkiä. Tuuletuksetkin ovat maailmanluokkaa. Joukkue on pelannut pääosin samalla kuusikolla ja liberolla koko ajan, joten kukin tietää oman roolinsa kentällä. Suomalaisugrilainen kukkii ja tulosta syntyy. Jos Etta on kova puolustamaan, niin Vantaa Ducks ei varmasti kalpene oululaisten rinnalla. Kauden kotiavauksessa vierailevalta Tiikereiltä loppui neljännessä erässä hyökkäyksessä usko, kun mikään pallo ei kuollut Vantaa Ducksin kenttäpuoliskolle. Mikäli syöttö säilyy lauantaina kovana ja torjuntaan saadaan vielä lisää tahtotilaa, niin oululaisten mukana ei juurikaan sarjapisteitä Lumosta lähde.

Etta-pelin jälkeen jatketaan seuraavana perjantaina 4.11. klo 18.30 jälleen Vantaan Korson Lumo-hallissa. Vieraaksi saapuu jo kauden avauksessa Joensuussa kaadettu Liiga-Riento. Liiga-Riento on jälleen onnistunut kiinnittämään hakkurin tontille pomppuihmeen. Lauantaina Vantaa Ducks matkaakin Sastamalaan, jossa ankat kohtaavat VaLePan.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.