Syöttääkö Kyyjärvi ankoille käärmekeittoa?

Syöttääkö Kyyjärvi ankoille käärmekeittoa?

Lentopalloilun Mestaruusliigan karsintasarja käynnistyy viikonloppuna. Vantaa Ducks matkustaa Kyyjärvelle. Sunnuntaina 31.3. klo 18.00 alkavassa ottelussa isäntänä toimii KyKy-Betset. Kyyjärven kunnan ylpeys pelaa jo neljättä kertaa karsintasarjassa. Kyyjärven liikuntahalliin saapuvat kannattajat varmasti haluavat, että neljäs kerta toden sanoo. Kyyjärven kunnassa on asukkaita vain noin 1350, mutta lentopallon menestys on yksi osoitus kuntalaisten vahvasta talkootyöstä. KyKy-Betsetin pelaajista moni on töissä betonitehtaassa, joten Mikasa lähtee kovista kourista kuin tykin suusta. Päävalmentaja Hannu Kalliojärvi on monissa liemissä keitetty lentopallovelho. KyKy-Betset kohtasi Vantaa Ducksin edeltäjän Korson Vedon viisi vuotta sitten liigakarsinnoissa. Silloin kotipeli pelattiin Vimpelissä valtavan yleisömeren pauhussa. Sunnuntain peli ei todellekaan ole ankoille mikään läpihuutojuttu. Ankkojen on laitettava kaikki peliin ja vähän enemmänkin.

Vantaa Ducksin tavoite oli kauden liigassa sijoittua runkosarjassa neljän parhaan joukkoon. Monista syistä johtuen kausi päättyykin nyt karsintasarjassa. Maaliskuussa joukkue on harjoitellut tiiviisti.  Brassiankka Leo Jack on jo kevätmuuttanut Brasiliaan, mutta muut ankat lähtevät motivoituneina karsintasarjaan, jossa KyKy-Betsetin lisäksi pelaa Karelian Hurmos. Sarjan kaksi parasta joukkuetta ovat oikeutettuja hakemaan kaudelle 2019 – 2020 Mestaruusliigan lisenssiä. Pääkaupunkiseudun parasta lentopalloa pelaavalla Vantaa Ducksilla on kunniatehtävä jatkaa liigassa koko metropolialueen ja erityisesti Vantaan joukkueena.

Päävalmentaja Ismo Tuominen haluaa varmasti karsinnoista ns. kirsikan täytekakun päälle eli liigapaikan. Kauden 2018 – 2019 liigapeleissä ankat kaatoivat niin VaLePan, Hurrikaanin ja Ettankin. Eli joukkueet, jotka nyt pelaavat mitalipeleissä. Mikäli ankkaparvi ei lähde leijumaan vaan keskittyy pallo kerralla pelaamiseen, niin KyKy-Betset on lyötävissä. Betonimiesten suurimmat nimet ovat Mikko Väliaho, Aivars Petrusevics ja Lauri Jylhä. Mikko Väliahohan on todellinen torjunnan betoniseinä. Aivars puolestaan on raudanluja yleispelaaja. Ankoista niin Pasi Hyvärisellä kuin Atte Kyrölällä on kokemusta Hannu Kalliojärven valmennuksesta. Tästä on selkeää etua ankoille. Ankkojen koppikoneet Nurminen ja Vallin janoavat varmasti Petrusevicsin torjumista. Ilahduttavasti runkosarjan lopussa yleispelaajat Kalle Kattelus ja Juho Kaunisto esiintyivät pirteästi. Nyt nämä tulevaisuuden pelaajat voivat näyttää Kyyjärvellä. etteivät pidä käärmekeitosta, vaan näyttävät miten ärsyyntynyt ankka pelaa hyvää lentopalloa.

Kyyjärven pelin jälkeen on edessä tuplaviikonloppu kotipelejä. Kotisalina toimii Töölön Kisahalli. Lauantaina 6.4. klo 17.00 vastaan asettuu Karelian Hurmos. Sunnuntaina 7.4. klo 17.00 vastustajana on KyKy-Betset. Karsintasarjan viimeisen ottelun Ducks pelaa Joensuussa 14.4. klo 15.00. Ducksin kausikortit oikeuttavat pääsyyn kotikarsintapeleihin. Kun ostaa lipun ennakkomyynnistä Ducks vs. Kyky-Betset otteluun, niin samalla lipulla pääsee myös Ducks vs. Hurmos otteluun. https://www.lippuautomaatti.fi/lp001.asp?c=ducks .Kisahallista ostettuna normaalilipun hinta on 15,-/ottelu.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.