Savolaisten vuoro kokea Ducksin kevätkunto

Savolaisten vuoro kokea Ducksin kevätkunto

Keskiviikkona 17. maaliskuuta on Savo Volleyn vuoro kokea upeasti välieriin edenneen Vantaa Ducksin kova kevätkunto. Ottelu pelataan Myyrmäessä Vantaan Energia Areenalla alkaen klo 18.30. Otteluisäntinä ovat Rakennusliike Tuovinen, Nordec sekä Korson Sähkö-Yksikkö Oy.

Savo Volley kerkesi jo tiedotteessaan nimetä vastustajakseen Kokkolan Tiikerit. Virhe toki korjattiin nopeasti, mutta se osoittaa, että Vantaa Ducksin selviytyminen välierävastustajaksi tuli savolaisille yllätyksenä. Savo Volley selvitti tiensä välieriin voittamalla Rovaniemeläisen Lakkapään suoraan kahdessa ottelussa erin 6-0.

Kauden kahdessa runkosarjan ottelussa Savo Volley on kummassakin ollut ankkoja parempi, eivätkä ankat ole tällä kaudella onnistuneet ottamaan savolaisilta vielä erääkään. Mutta Ducks osoitti puolivälierissä, että tässä vaiheessa kautta runkosarja on historiaa ja voittoja voidaan ottaa kenestä tahansa. Ei ollut Hurrikaanikaan kaatunut aiemmin moneen vuoteen.

Savo Volleyn joukkueen rosteri on pullollaan maajoukkuemiehiä ja nuoria tulevaisuuden lupauksia. Puolivälierät pelattiin pääosin joukkueella, jossa yleispelaajina uurastivat Malachi Murch ja Antti Siltala, keskipelaajina olivat Tommi Siirilä ja Severi Savonsalmi, hakkurina Olli-Pekka “Lelu” Ojansivu, passarina Fedor Ivanvov ja liberona Niklas Breilin. Nuorempi Ivanov Ilja käväisi kentällä tuuraamassa Ojansivua ja selvisi tehtävästä hyvin.

Runkosarjan tilastoissa Breilin, Siltala, Ojansivu ja Siirilä komeilevat omien pelipaikkojensa kärkipäässä, mutta tilastoista löytyvät myös ankkojen hakkuri Joonas Jokela ja keskitorjuja Tommy Carmody.

Ja ankat eivät nimiä kumarra vaan lähtevät kovalla asenteella välieriin. Vaikka runkosarjan pelit menivätkin savolaisille ei niistäkään vääntöä puuttunut. Valmentaja Juho Rajala totesi voitokkaiden puolivälieräotteluiden jälkeen, että joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään. Rajala onkin saanut joukkueen vahvuudet esiin juuri kauden tärkeimpiin otteluihin.

Savo lähtee välieräsarjaan suosikkina. Runkosarjan voittaja asetti kauden alkaessa tavoitteekseen sekä Suomen cupin voiton että mestaruuden. Cupissa Hurrikaani pudotti Savon välierissä, joten nyt näyttämisen halu on varmasti kova.

Vantaa Ducks puolestaan lähtee rennosti mutta tosissaan haastamaan nimekästä vastustajaa. Joukkuehenki on kohdallaan ja peli-ilo mahtava. Vaikka parhaat pistemiehet ovatkin olleet Jokela ja Carmody ei voittoa Hurrikaanista olisi tullut ilman Atte Kyrölän ja Marko Määttäsen hyviä hyökkäyksiä ja uhrautuvaa puolustusta, Lauri Lehtosen torjuntoja, Joona Väänäsen tarkkoja passeja ja Esko Vuorisen ilmiömäisiä pelastuksia takakentällä. VIlle Katteluksen varma syöttöpelikin oli hienoa katseltavaa.

Ja vaikka ilman yleisöä pelataan niin kaikki Ducksin pelaajat kannustavat voimakkaasti ja iloisesti omiaan ja ovat mukana luomassa joukkuehenkeä.

Valmentaja Juho Rajala totesi voitetun puolivälieräottelun jälkeen, että nyt täytyy valmistautua hyvin otteluun Savoa vastaan. Niin sanottua ulospuhallusta, jossa ollaan tyytyväisiä jo saavutettuun, ei saa tulla. Tästä peli lähtee keskiviikkona.

Vantaa Ducks eteni nyt ensimmäistä kertaa välieriin tällä nimellä. Viimeksi seura on Korson Veto nimellä saavuttanut Mestaruusliigan pronssia kaudella 2003-2004. Silloin joukkueessa pelasivat muun muassa ankkalegendat Toni Kankaanpää ja Petteri Laurila.

Keskiviikon ottelu siis pelataan koronan takia tyhjille katsomoille, mutta tukilippuja voi tähänkin peliin ostaa. Tukilipun hinta on 10 euroa. Nyt ostoksille lippukauppaamme. 

Vantaa Ducks / Tiedotus

Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.