Savolainen tähtisikermä Ducksin vieraaksi

Savolainen tähtisikermä Ducksin vieraaksi

 

Keskiviikkona 8.joulukuuta peräti kolme pelaajaa marraskuun Mestaruusliigan tähdistöön saanut Savo Volley saapuu Korsoon Vantaa Ducksin vieraaksi. Ankoilla on siis tiedossa pisteiden metsästyksessä kunnon työpuhde. Koronarajoitukset vaikuttavat osaltaan ottelutapahtuman järjestelyihin.

 

Etelä-Suomen aluehallintoviraston kiristettyä koronarajoituksia kaikilta Vantaa Ducksin otteluihin saapuvilta vaaditaan koronapassi. Määräys on voimassa ainakin vuoden 2021 loppuun saakka.  Myös vahva maskisuositus otteluissa on edelleen voimassa. Kehotamme yleisöä saapumaan ajoissa paikalle, jotta jokaisen koronapassi ehditään tarkistaa ennen ottelun alkua.

 

Savo Volley johtaa tällä hetkellä liigaa. Joukkue on 14 ottelusta ottanut 35 pistettä. Savon ovat toistaiseksi tällä kaudella onnistuneet voittamaan vain liigan ennakkosuosikkeihin lukeutuva VaLePa ja Etta Oulusta. Myös Karelian Hurmos on onnistunut ottamaan pisteen savolaisilta, muuten Savo Volley on hävinnyt vain yksittäisiä eriä.

Marraskuun liigatähdistöön valittiin kolme pelaajaa Savo Volleysta. Passari Fedor Ivanov, yleispelaaja Andrus Raadik ja keskitorjuja Jakub Kovac kuuluvat kaikki nimitettyyn tähdistöön. Raadikin kohdalla nimitys oli jo syksyn toinen. Lokakuussa libero Nose Shohei, lyhyesti Sho, löytyi myös tähdistöstä.

Tilastoja katsellessa myös Antti Siltalan jäätävä syöttövire osuu silmään. Siltala on syöttänyt eniten ässiä per erä liigassa tähän mennessä. Nostopuolella taas Sho ja Raadik kuuluvat liigan parhaimmistoon.

 

Vantaa Ducks palasi pitkän tappioputken jälkeen voittojen tielle kotonaan Lumossa Lakkapäätä vastaan marraskuun lopussa. Sunnuntaina 5. joulukuuta taas TUTO Volleyta vastaan Turussa tuli taas tappio luvuin 3-0. Peli oli kuitenkin ajoittain hyvän näköistä.

Ja vaikka ankkojakin löytyy korkealla liigan tilastoissa niin Savo Volley voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen kotonaan 3-1. Siitä ottelusta ei ankkavalmentaja Juho Rajalan mielestä jäänyt paljon kerrottavaa jälkipolville.

Lauri Lehtonen komeilee edelleen liigan torjuntatilaston kärjessä ja Alek Rastamo löytyy sekä pisteiden tekijänä että ässien syöttäjänä top kympistä. Myös Kalle Kattelus on ollut syksyn aikana hyvässä vedossa.

 

Mikä lopulta on Ducksin joulukunto, se nähdään keskiviikkona klo 18.30 Lumossa. Eivätkä joulukuun muut ottelut sen helpompia ole, kun ennen joulua Lumoon saapuvat myös sarjassa toisena ja kolmantena majailevat VaLePa ja Akaa Volley.

 

Keskiviikkona joukkueiden valmentajat, Savon Timo Tolvanen ja Ducksin Juho Rajala ovat haastateltavina kahviossa klo 18.

Vantaa Ducks Tiedotus / Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.