Savo Volley taas kerran liian kova vastus Ducksille

Vantaa Ducks-Savo Volley 3-0 (20-25, 19-25, 22-25)

Sarjakärki Savo Volley tuli Vantaa Ducksin vieraaksi 26. helmikuuta otteluun, jossa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Ankat pääsivät vihdoin takaisin kotisaliinsa Korson Lumoon ja pelaaman yleisön eteen. Katsojia Lumoon oli löytänyt 336 kappaletta. Savo oli kuitenkin isäntiä vahvempi joka osa-alueella ja veivät selvästi kolme pistettä mukaansa.

Ensimmäinen erä oli vähän hakemista kummaltakin osapuolelta. Virhettä tuli puolin ja toisin ja aina erän puoleen väliin mentiin tasatahtia. Ducks osoitti, että keskipeli sujuu, vaikka Lauri Lehtinen ja Keenan Sanders istuvatkin penkillä. Sekä Iiro Seppälä että ankkojen avuksi tullut Anton Lepistö onnistuivat vuorollaan.

Savo teki ensimmäisessä erässä paljon syöttövirheitä, mutta se ei auttanut ankkoja erävoittoon. Ducksin puolella oli välillä pientä epäselvyyttä siitä, kuka pallon hoitaa ja se johti lopulta vieraiden selvään erävoittoon numeroin 20-25.

Toisen erän alku oli ankkojen osalta synkkä. Muutenkin hyvän pelin pelannut Mikko Räsänen syötti kaksi ässää ja Savo pääsi jo kolmen pisteen etumatkalle ennen kuin Alek Rastamo löi ensimmäisen pallon vastustajan parkettiin.

Toisessa erässä Ducks ei päässyt missään vaiheessa tasoihin savolaisten kanssa ja piste-ero oli jo 13-20 vieraille. Ankkojen tuttu tuplavaihto ,jossa Joona Väänänen ja Alek Rastamo antavat paikkansa Nico Mäki-Valtarille ja Tommi Mäkelälle piristi peliä erän lopussa, mutta erä meni kuitenkin selvästi vieraille numeroin 19-25. Savo Volley syötti erässä peräti viisi ässää. Andrus Raadikin tarkat peipit olivat tehokkaat ja Savo oli myös jatkopalloissa tehokkaampi.

Kolmas erä näytti synkältä, kun vieraat kerkesivät jo 0-4 johtoon ennen kun Ducks taas heräsivät taistelemaan. Alek Rastamon hyökkäyspiste ja Iiro Seppälän torjunta toivat ankat mukaan peliin ja tasatahtia edettiin aina erän loppupuolelle saakka. Ville Katteluksen tulo toi kentälle uutta energiaa ja ankat olivat hyvin mukana aina tilanteeseen 22-22 saakka. Sen jälkeen savolaisille ensin hyökkäyspiste, sitten Miki Jauhiaisen kaksi torjuntaa ja erä vieraille 22-25.

Ottelun parhaina palkittiin Ducksista Alek Rastamo ja Savo Volleysta Andrus Raadik . Ottelun Pro libero oli Savon Sho.

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Andrus Raadik, Savo Volley: “Pelin alussa yritin lyödä kovaa, sitten tilalle tuli hidas peippi. Kyllähän tässä Ukraina on mielessä, Virokin on joskus ollut pahassa tilanteessa. Tottakai haluamme voittaa liigan, mutta niin haluavat muutkin”.

Alek Rastamo, Vantaa Ducks: “Ei oikein saatu fiilistä peliin, se päättyi niin nopeasti ettei keretty. Pientä painetta tuli siitä,kun oli uusia kavereita vieressä, mutta he pelasivat hyvin. Mukavaa on hakata palloa, mutta pää pitää välillä tyhjentää”:

Timo Tolvanen, Savo Volley: “Tämä peli oli kaikkea muuta kuin helppo, olimme kaukana omasta tasostamme. Energiataso oli vastustajalla kaukana tavallisesta ja menimme mukaan siihen. Kolme pinnaa tuli, mutta joukkueessa on väsymystä. Onneksi valmentaja on virkeä”.

Juho Rajala, Vantaa Ducks: “Tänään ei ollut maailman energisintä lentopalloa, pitää miettiä miksi. Keskipelaajat suoriutuvat hyvin, siihen olen tyytyväinen. Kun pääsimme hyökkäämään, sujui hyvin, mutta meillä oli ongelmia esimerkiksi peippien kanssa, kun vastuuta ei oikein otettu”.