Savo Volley ja Vantaa Ducks eivät toisessa puolivälierässä nousset pelilliselle tasolleen. Savo Volley otti jo toisen voiton ja pelit ovat katkolla savolaisille maanantaina Kuopio-hallissa.

Savo Volley ja Vantaa Ducks eivät toisessa puolivälierässä nousset pelilliselle tasolleen. Savo Volley otti jo toisen voiton ja pelit ovat katkolla savolaisille maanantaina Kuopio-hallissa.

Vantaa Ducks Savo Volley 0-3 (21-25,21-25, 18-25)

Lentopallon Mestaruusliigassa on käynnissä pelaajien ja fanien parhaat ajat. Pudotuspelit ovat käynnissä. Puolivälierissä Vantaa Ducksin vastustajaksi tuli runkosarjan voittanut Savo Volley. Savo Volley voitti torstaina Kuopio-hallissa vantaalaiset selkeästi eränumeroin 3-0. Vantaa Ducks kohtasi lauantaina Vantaan Energia-Areenalla toisessa puolivälieräottelussa Savon kruununjalokiven. Otteluisäntänä oli Vantaan Energia. Katsojia Vantaa Energia-Areenalle oli tullut tämän kauden ennätysyleisö 303 kappaletta. Savo Volleynkin kannattajia oli bussillinen liikkeellä. Suurta taistoa ei Suomen upeimmassa lentopallopyhätössä nähty. Savo Volleyn kliininen suoritus riitti peli heille erin 3-0. Vantaa Ducks väläytti hyvillä jaksoilla joka erässä, mutta tänään sillä ei saanut edes erävoittoa.

Ensimmäinen erä alkoi ihan toisissa tunnelmissa kuin peli torstaina Kuopio-hallissa. Vantaa Ducks lähti kuusikolla Väänänen, Kattelus Kalle, Määttänen, Rastamo, Seppälä ja Rastamo. Liberona lähti Menevä-Esko Vuorinen. Savo Volleylla yleispelaajina olivat Räsänen ja Raadik ja hakkurina Lelu Ojansivu. Erä meni Ducksin hallinnassa erän puoleen väliin. Erän alun hahmo oli ankkahakkuri Alek Rastamo. Tilanteessa 17-17 lähti Savo karkumatkalle ja Savon kova syöttö, torjunta ja Raadikin hyvät ratkaisut tekivät tehtävänsä. Erä vieraille pistein 21-25.

Toisessa erässä alku mentiin jälleen tasaisissa merkeissä tilanteeseen 8-8. Sitten Savon materia puhui jälleen vahvaa kieltä. Shon vahva nosto, Feden passi ja hyökkääjät hoitivat laajalla rintamalla palloa Energia-Areenan parkettiin. Marko Määttänen vaihtui erän kuluessa Ville Kattelukseen. Mutta mikään ei auttanut ja Savo Volley meni menojaan. Erä vieraille pistein 21-25.

Kolmas erä alkoi vahvasti ankkojen hallinnalla. Tilanne oli Alek Rastamon vahvan syöttövuoron jälkeen jo 7-4. Raadikin vahva pipe-hyökkäys toi savolaiset tasoihin 7-7. Savolaisten vahva syöttö alkoi jälleen purra. Tilanne Räsäsen ässän jälkeen 8-10. Kun Savon vastaanotto toimi, niin akseli Ivanov-Kovac toimi erinomaisesti. Ankat eivät kuitenkaan päästäneet Savo Volleyta karkumatkalle. Kalle Kattelus kavensi kovalla nelospaikan lyönnillä tilanteen11-12. Raadikin vahvalla pipe-hyökkäyksellä Savo 13-16. Sitten Räsänen kuittaa vastapallon ankkojen parkettiin. Valmentaja Jujo ”Juica” Rajala yritti vielä herätellä aikalisällä tilanteessa 13-18 omiaan takaa-ajoon. Mikään ei tuntunut auttavan. Savolaiset vyöryivät kuin Kiuruveden yleinen syyttäjä päälle. Räsänen vetää ässän ja tilanteeksi 14-22. Lopulta erä selkeästi Savo Volleylle pistein 18-25 ja koko ottelu erin 0-3.

Ottelun parhaina otteluisäntä Vantaan Energian Ilkka Reko ja Tommi Valtonen palkitsivat Ducksista Rastamo ja Savo Volleysta Miki Jauhiainen .

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks:

Aleksander Rastamo 15/+8

Kalle Kattelus 10/0

Marko Määttänen 4/+2

Savo Volley:

Mikko Räsänen 15/+11

Andrus Raadik 15/+6

Miki Jauhiainen 13/+12

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Miki Jauhiainen, Savo Volley: “Vähän oli molemmilta joukkueilta vähän sellainen vaisuhko alku. Pari hyvää kohtaa saatiin kuitenkin joka erään, jolla päästiin vähän karkuun”.

Alek Rastamo, Vantaa Ducks: “Meille tuli joka erässä välillä vaisuja hetkiä ja kaveri päästi niissä karkuun ja sitten se peli olikin siinä. Tämmöstä se urheilu oli välillä on”.

Timo Tolvanen, Savo Volley: “Luvalla sanoen aika heikkoa peliä. Ihan ensimmäisistä palloista näki, että tänään on vaikeata molemmille joukkueille. Ei ollut meiltäkään hyvää peliä, mutta vaikeata on kun toisellakin on yhtä kärsimystä. Oli outo peli. Mutta tunne puuttu. Eikä paljon olisi tarvinnut, jos Ducksilla olisi peli lähtenyt kulkemaan, niin oltaisi pudottu kyydistä. Mutta niinku sanoin, niin molemmilla oli haasteita”.

Juho Rajala, Vantaa Ducks: “Peli on vähän ton näköistä. Se ei johdu siitä, etteikö jätkät yrittäisi. Me joudutaan liikaa luopumaan siitä, mikä on meidän normaali peli-identeetti. Meillä oli kuitenkin joka erässä sellaisia kohtia, että näytti, nyt lähtee, lähtee, lähtee. Hyviä pätkiä joka erässä, mutta se ei kestänyt. Eiköhän taikarepusta vielä jotain löydy maanantaille”.

Vantaa Ducks / Tiedotus

Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.