Sarjanousija kovakuntoisten ankkojen vieraaksi

Sarjanousija kovakuntoisten ankkojen vieraaksi

Lauantaina 16. lokakuuta on jälleen tarjolla lentopallojuhlaa Vantaan Korson Lumo-hallissa, kun sarjanousija TUTO Volley saapuu Vantaa Ducksin vieraaksi klo 17. Turkulaiset ovat sarjataulukossa vielä nollilla, kun taas Ducks komeilee sijalla kaksi yhdeksällä sarjapisteellä.

Vantaa Ducksin kausi lentopallon Mestaruusliigassa on alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, kun kolmesta pelatusta ottelusta on tullut kolme voittoa ja täydet pisteet. Tosin Oulun Etta oli viemässä pisteen Korsosta kauden avausottelusta, mutta kun Etta peluutti ottelussa slovakialaisen Jakub Petrasia ilman vaadittavaa kansainvälistä seurasiirtoa, niin ottelu tuomittiin ankoille luvuin 3-0.

Ensimmäisen kotiottelun jälkeen ankat ovat olleet kiertueella pohjoisessa ja siellä kohdanneet toistamiseen Ettan ja myös Rovaniemellä Team Lakkapään. Kummatkin ottelut menivät ankoille luvuin 3-1.

Pohjoisen otteluissa hakkuri Alek Rastamo jatkoi siitä mihin hän oli Lumossa lopettanut. Pisteitä tuli roppakaupalla ja peli kulki. Myös Kalle Kattelus osoitti vaarallisuutensa niin monipuolisessa hyökkäyksessä kuin syöttöruudussakin. Keskitorjuja Keenan Sanders on löytänyt pelikuntonsa ja kunnostautui Oulussa 15 pisteellä. Siellä hänet valittiin myös ankkojen parhaaksi pelaajaksi. Nuorempi Kattelus, Ville, pelasi kummassakin vierasottelussa alusta asti ja teki kentällä hyvää jälkeä.

Vantaa Ducksilla on nyt kolmen ottelun jälkeen 9 sarjapistettä, yhtä monta kuin sarjajohtajalla Savo Volleylla, mutta erämenetyksiä on yksi enemmän. Parhaiden pisteiden tekijöiden, syöttäjien ja torjujien kärkitilastoissa komeilevat Rastamo ja keskitorjuja Lauri Lehtonen.

Sarjanousija TUTO Volley on aloittanut Mestaruusliigan kolmella tappiolla, mutta onnistunut ottamaan erät niin Savo Volleylta kuin Kokkolan Tiikereiltä kuin Raision Loimulta, joten lauantain vastustajaa ei sovi aliarvioida.

TUTOn parhaita pistemiehiä ovat olleet uransa jo kerran päättänyt, mutta TUTOn paitaan paluun tehnyt Ossi Rumpunen, Rantaperkiössä pelannut Einari Koivisto ja VaLePan kasvatti Tatu Vuorenmaa. Vuorenmaa ja turkulaisten toinen keskitorjuja, Hurrikaanista Turkuun siirtynyt Karri Kutinlahti löytyvät myös torjuntatilastojen kärjestä, joten ankkojen hyökkääjät tarvitsevat aimo annoksen taitoa ja oveluutta heidän ohittamiseksi. Hyvin on pelannut myös yleispelaaja Tuomas Siirilä. Eemeli Kouki liittyi viime viikonloppuna vahvistamaan turkulaisten yleispelaajaosastoa. Alkuviikosta saapui joukkueeseen vielä yksi vahvistus Kolumbiasta asti, Camilo.

Yleisötilaisuuksien rajoitukset on nyt purettu ja Vantaa Ducks toivottaa kaikki ankkafanit ja muut kiinnostuneet tervetulleiksi Lumoon lauantaina. Terveysturvallisuuteen suhtaudutaan edelleen vakavasti ja siksi voimassa on vahva maskin käytön suositus ja käsidesiä on paikan päällä riittävästi. Liput saa kätevästi ostettua etukäteen Lippuautomaatista .

Kauden toinen kotiottelu pelataan Korson Lumossa lauantaina 16. lokakuuta klo 17 alkaen. Puoli tuntia ennen pelin alkua joukkueiden päävalmentajat Ducksin Juho Rajala ja TUTOn legendaarinen Ruslan Zhbankov ovat kahvion haastattelupisteessä ennakoimassa tulevaa ottelua.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus / Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.