Sarjajohtaja Vantaa Ducks käy Liiga-Riennon kimppuun

Lentopalloilun Mestaruusliigan piikkipaikkaa neljällätoista pisteellä hallitseva Vantaa Ducks kohtaa Pohjois-Karjalasta etelän humuun saapuvan Liiga-Riennon. Vantaan Korson Lumo-hallissa peli perjantaina 4.11. alkaa klo 18.30. Liiga-Riento avasi pistetilinsä lauantaina, kun joukkue kukisti Sampo Volleyn Joensuussa erin 3 – 1. Vantaa Ducks murjoi lauantaina Lumossa nurin Ettan erin 3 – 0. Ankkalaivue on voittanut Mestaruusliigassa kaudella 2016 – 2017 pelaamansa kaikki viisi ottelua. Mestaruusliigan voitto-otteluihin kun lisätään Cupin voitto Loimusta ja harjoitusotteluiden neljä peräkkäistä voittoa, niin voittoputki venyy jo kymmenen ottelun mittaiseksi.

Liiga-Riento on kohdattu tällä kaudella kerran Joensuussa. Pelin Vantaa Ducks voitti selkeästi numeroin 3 – 0. Riennon hakkurihirmuna häärii tällä kaudella Nelson ”Niilo” Murangwa, joka on tutustunut myös suomalaiseen saunakulttuuriin saunahattua myöten. Sampo-ottelussa Riennosta kunnostautuivat myös Ville Louhela ja jo lähes Rientoikoni Joni Savimäki. Mikään helppo perjantai-illan puhde ei Ducksilla ole edessä, sillä pohjoiskarjalaiset tulevat varmasti säkenöivällä voimalla. Vantaalaismiehistöllä on kuitenkin joukossaan laajemmin pohjoiskarjalaista ja erityisesti lieksalaista sekä joensuulaista sielunmaisemaa syvältä ymmärtävä asiantuntija, joukkueenjohtaja Esa Parviainen. Hänellä on varmasti erinomaisia vinkkejä päävalmentaja Ismo ”Iska” Tuomiselle miten vierasjoukkueen henkistä mielialaa voidaan Ducksin pelillisillä hienouksilla horjuttaa.

Pääkaupunkiseudun lentopallofanit ovat tällä kaudella saaneet balsamia aiempien vuosien haavoilleen. Ducksin vahvat esitykset niin kotona kuin vieraissa ovat lämmittäneet fanien mieltä ja sydäntä. Tunnelma Lumo-hallissa on parantunut peli peliltä ja yleisön kannattaakin tulla hyvissä ajoissa perjantaina pelipaikalle. Näin tulee samalla varmistettua hyvä istumapaikka Lumon lauteilta. Kapteeni Toni Kankaanpään esimerkillä koko ankkapoikueen taistelu on ollut jäätävän tehokasta. Passari Bálint Magyaria ovat vastustajat arvioissaan pitäneet liigan parhaana passarina. Passaritaituri toimittaa millin tarkasti Mikasan hyökkääjien käteen. Varsinkin kotisalissa on Vantaa Ducksin aloitussyöttö myös ollut painavaa, joten Riennon hihaosasto on kovan paineen alla. Lisäksi ankkojen torjunta on parantunut peli peliltä. Betoninen torjuntamuuri tuottaa varmasti ”Niilo” Murangwalle kohtuullista päänkivistystä. Kenttäpuolustus on ollut vahvaa läpi alkukauden ja palloa haetaan lähes pukukopista asti ja taistelupalloissa mainosaitaa kaatuu.

Lauantaina Vantaa Ducks matkaa Sastamalaan VaLePan vieraaksi. VaLePan riveissä on nipullinen valovoimaisia tähtiä Olli Kunnarista Urpo Sivulaan. Passarina on todellinen mestari, Mikko Esko. Ducks joutuu ns. Hana-Areenalla todellisen happotestiin. Valmentajana VaLePassa on Sun Volleyn aikanaan mestariksi valmentanut Sami Kurttila. VaLePan pelin jälkeen vantaalaisilla on edessään Suomen Cupin pelit Hurrikaania vastaan niin Loimaalla kuin Lumossa. Seuraava Mestaruusliigan kotipeli on sekin Hurrikaania vastaan keskiviikkona 16.11. klo 18.30.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.