Runkosarjan raskas päätösviikonloppu päättyi Ducksin 0-3 voittoon

Mestaruusliigan runkosarjan päätösviikonloppu koostui pääosin paikallisotteluista, lukuunottamatta Vantaa Ducksin raskasta maakuntamatkailua. Muut joukkueet pelasivat yhden ottelun kotisalissaan tai lyhyen matkan päässä vierasottelussa, kaukopartiokomennuksen saanut Vantaa Ducks yömatkaili ympäri Suomea pelaten vuorokauden sisällä kaksi vierasottelua ja istui bussissa noin vuorokauden verran puolentoista tuhannen kilometrin matkalla Vantaa-Kokkola-Haapajärvi-Joensuu-Vantaa.

Kokkolan Tiikereitä vastaan Vantaa Ducks ei saanut aikaan kunnon taistelua ja hävisi ottelun numeroin 3-1 (25-17, 25-19, 22-25, 25-16). Ducksin tavoitteena oli saada kovalla syöttö- ja hyökkäyspelillä kotijoukkueen rivit horjumaan, mutta lopputuloksena oli 15 syöttövirhettä ja yksi ässäsyöttö, virheiden sävyttämää oli myös hyökkäyspeli. Tiikereiden peli niin syöttö- kuin hyökkäysosastolla oli huomattavasti tasapainoisempaa ja kotijoukkue ei päästänyt Ducksia uhkaamaan kotivoittoa.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

– Ei saatu sitä mitä haettiin. Viimeisessä erässä fokus katosi: kolme virhettä ja peli sekaisin. Olen äärimmäisen pettynyt. Hakkuripelimme ei toiminut. Tehtiin käsittämättömiä sähläyksiä. Saimme ansaitusti turpaan.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:

– Homma pysyi kasassa, vaikka porukka vaihtui kolmanteen erään. Hyökkääjät hoitivat leiviskänsä hyvin Tällainen peli runkosarjan loppuun lämmittää mieltä. Lauri ja Teemu ovat pelanneet hyvin harjoituksissa ja se näkyi nyt kentällä. Kaikki pelaajat kävivät kentällä ja pääsivät plussalle tilastoissa.

T 8-5, Ä 5-1, SV 8-15, H% 56-47, VO% 51-58

LähiTapiolan pisteet
3 Del Valle Tiikerit
2 Herrera Tiikerit
1 Magyar Ducks

Kokkolan Tiikerit – Vantaa Ducks 3-1 (25-17, 25-19, 22-25, 25-16)
Kokkolan Tiikerit: Lauri Jylhä 12/+9, Ropponen 10/+5, Leppälä 9/+7
Vantaa Ducks: Määttänen 15/+1, Kankaanpää 14/+7, Szabo 11/+9
Katsojia: 532

Liiga-Riento – Vantaa Ducks 0-3 (25-27, 12-25, 17-25)

Runkosarjan viimeisessä ottelussa Joensuun Urheilutalolla saliin saavuttuaan Vantaa Ducks pääsi todistamaan Susiraja Volleyn voittoa Kyyjärven Kykyä vastaan ja SurVon pääsyä liigakarsintaan. Joensuussa kaksi joukkuetta osallistuu liigakarsintoihin ja lähiaikoina on mahdollista nähdä paikallisotteluita liigakarsinnassa, jos SurVo voittaa 1-sarjan finaalin Akaa Volleyta vastaan.

Liiga-Riennon viimeisesssä runkosarjaottelussa osa joensuulaisväestä oli lähtenyt SurVon ottelun jälkeen evakkoon ja tyhjähkö sali oli selvästi edellistä ottelua hiljaisempi. Liiga-Riento pystyi ensimmäisessä erässä ahdistelemaan väsynyttä vierajoukkuetta, mutta jatkopalloille pelatun erän jälkeen ohjakset olivat hyvin tiukasti Vantaa Ducksin käsissä. Paluun muutaman vuoden jälkeen liigaan pelaajana tehnyt pelaajavalmentaja/passari Jari-Pekka Lund ei kahdessa viimeisessä erässä löytänyt riittävästi aukkoja Ducksin torjunnasta ja vierasjoukkue otti erissä peräti 14 torjuntaa, koko ottelussa yhteensä 18. Vantaa Ducksin ehjä pelisuoritus teki kotijoukkueen aseettomaksi ja laajalla rintamalla virheettömästi pelannut Ducks päätti näyttävästi runkosarjaosuutensa. Ducksin aloitusten nosto toimi erinomaisesti 70% tehoilla ja joukkueen parhaana palkitun passari Bálint Magyarin oli helppo pyörittää hyökkäyspeliä.  Keskimiehet Lassi Nurminen ja Alpár Szabó tekivät tuhojaan niin hyökkäys- kuin torjuntapelissä kovilla suorituksilla. Ducksin laitahyökkääjistä Miro Määttänen hajoitti syöttöpommeillaan Riennon nostopeliä ja hyökkäyspuolella Karl Külaots keräsi suurimman pistesaaliin.  Libero Heikki Nymanin täydellisten nostojen 67% osuus kaikkien nostojen 76% saldosta ilman yhtään virhettä oli suorituksena lähes täydellinen, koko joukkueen täydellisten nostojen onnistuessa 50% tehoilla 70% virheettömästä kokonaisuudesta. Liiga-Riennon parhaana pelaajana palkittu Antti Karttunen oli selvästi joukkueensa tehokkain niin nosto- kuin hyökkäyspelissä. Toiseksi suurimman pistesaaliin kerännyt Joni Savimäki helpotti Ducksin peliä hyppysyöttövirheillään ja ottelun loppua kohti  virheitä vältenneillä helpoilla leijasyötöillään.  Riennon vierastyöläisistä brassipassari Hiago Garchet ei mahtunut kokoonpanoon ja hakkuri Nelson Murangwa epäonnistui täydellisesti, keskimies Fred Musoni jäi myös hyökkäyspuolella miinuksille testatessaan Alpár Szabón torjuntaa.

Vantaa Ducks, Balint Magyar:

– Pitkä viikko ja paljon matkustamista. Oltiin vähän väsynenitä, mutta jaksettiin kuitenkin pelata. Erityisesti meidän syötöt olivat hyviä ja torjunnoissa onnistuttiin hyvin.

Liiga- Riento, Antti Karttunen:

– Kun katsoo tilastoja, niin joka osa-alueella tuli turpaan. Tempo löytyi aika äkkiä Jarsan kanssa treeneissä ja tykkään hänen tyylistään. Tykkään muutenkin Jarsan olemuksesta kentällä. Rauhoittaa ja tuo kokemusta. On ollut paljon rennompaa kentällä.

Ismo Tuominen, Ducksin päävalmentaja:

– Pitkästä aikaaa saatiin torjuntapeli siihen malliin mitä se on ollut koko kauden, 18 torjuntaa peliin. Tähän viikonlopun otteluohjelmaan, on pakko sanoa jotakin siitä. Kokkolassa pelattiin eilen, parikymmentä tuntia siitä ja peli on täällä, keskiviikkona pelataan jo playoffpeli. Minusta näitä asioita voisi tehdä paremmin. Olen näitä katsonut jo kymmenkunta vuotta ja en usko, että ne muuttuvat.

Jani Säisä, Liiga-Riennon päävalmentaja:

– Ensimmäinen erä oli ainut, missä tuli peliä. Nelsonilla jos olisi ollut parempi päivä olisi pystytty viemäänkin se. Sen jälkeen toinen erä. Siinä ei oikeastaan tapahtunut mitään. Kahdeksantoista torjuntaa kolmeen erään on kova. Pitää vastustajalle nostaa hattua. Tasaisuus uupuu tekemisestä kaiken kaikkiaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Karl Külaots
2 Alpár Szabó
1 Miro Määttänen

Liiga-Riento – Vantaa Ducks 0-3 (25-27, 12-25, 17-25)
Liiga-Riento: Karttunen 12/+4,Savimäki 10/+2,Musoni 6/+1
Vantaa Ducks: Külaots 15/+11,Määttänen 14/+7,Szabo 12/+11, Nurminen 11/+10
Katsojia: 220

Vantaa Ducks aloittaa puolivälierät Hurrikaani-Loimaata vastaan vierasottelulla keskiviikkona 22.3. klo 18.30 Loimaan liikuntahallilla ja perjantaina 24.3. klo 18.30 pelataan kotiottelu Korson Lumo-hallissa. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Esa Parviainen

Posted in Vantaa Ducks.