Rajala kertaa kaksi jatkaa Ducksin peräsimessä

Rajala kertaa kaksi jatkaa Ducksin peräsimessä

 

Vantaa Ducksin päävalmentaja Juho Rajala jatkaa ankkojen peräsimessä myös ensi kaudella. Myös velipoika Mika Rajala jatkaa Ducksissa, joukkueenjohtajana. Veljekset eivät vaikuttaneet toistensa päätöksiin, he sanovat.

“Ei vaikuttanut sitten mitenkään. Mutta onhan se kiva, että Mika on siinä apuna, järjestelee asioita ja jeesaa”, Juho Rajala toteaa.

Hänen oma päätöksensä jatkaa Ducksissa juontaa tunteeseen, että valmennusprojekti ankoissa on vielä keskeneräinen. Viime kautta ei jäädä murehtimaan, mutta toki on hyvä miettiä, mikä meni hyvin ja mikä huonommin. Näin voi päätellä, mitä pitää tehdä paremmin.

“Ensi kaudella toivon laajempaa rinkiä. Nyt kaksi kaveria normaalista rosterista oli poissa melkein koko kauden ja sen päälle tulivat normaalit flunssat ja muut pienet vaivat. Sitten jouduttiin maita ja mantuja pitkin hakemaan vahvistuksia”, Rajala sanoo.

Vaikka ensi kauden joukkue on vasta rakentumassa, Juho Rajala toteaa, että hän katsoo eteenpäin luottavaisin mielin. Ville Katteluksella, Iiro Seppälällä ja Nico Mäki-Valtarilla on myös ensi kautta kattavat sopimukset ja Rajala luottaa siihen, että joukkueen pohja pysyy vahvana.

Rajala lähtee nyt kriittisesti arvioimaan omaa toimintaa. Tämä tarkoittaa muun muassa levon ja harjoitusten suhteen miettimistä, jotta kaikki tulisivat freesinä harjoituksiin. Treeneihin ei pidä tulla vain olemaan, vaan niissä vedetään täysillä.

Rajala toivoo mukaan nuoria pelaajia Karhulan Veikoista ja mahdollisesti myös PuMasta, jotta harjoituksissa päästään pelaamaan täysillä kentällisillä.

“Peleihin olisi myös hyvä saada minimissä se 12 pelaajaa”, valmentaja toteaa.

 

Mika Rajala puolestaan sanoo, että mielellään jatkaa ankoissa, kun organisaatio on kiva ja kivojen ihmisten kanssa saa tehdä töitä.

“Tästä lähtee nyt viides kausi. Ja olisihan se ollut tympeää päättää sellaiseen kauteen kun se viime kausi oli”, hän toteaa.

Ja vaikka Mika Rajala yleensä on pelien ilopilleri hän myöntää, että menneellä kaudella jopa hänellä välillä meni suu mutrulle.

 

Joukkueenjohtaja Rajalalla on kuitenkin vahva usko siihen, että kyllä se mitali vielä Vantaalle ja Ducksille tulee. Miksei jopa ensi kaudella. Mutta se vaatii monen asian paikoilleen loksahtamista, ja myös vähän tuuria.

Sen lisäksi, että Mika Rajala tunnetaan ilopillerinä, hän on myös merkittävä somevaikuttaja. Seuraajat Tiktokissa lasketaa sadoissa tuhansissa ja Instagramissa jo monissa tuhansissa.

Osaamisensa somessa Mika Rajala suunnittelee ensi kaudella mahdollisesti hyödyntävänsä myös ankkojen hyväksi.

“Se on uudenlainen tapa tehdä yhteistyötä ja muodostaa kumppanuuksia. Sitä ei ole joukkuetasolla Suomessa vielä hyödynnetty, hän sanoo. Vielä ei ole mitään konkreettista raportoitavaa, mutta verkkoja on vesillä.

Rajalalla on myös toive tulevalle kaudelle. Nuoria ja seurojen junnuja pitäisi saada enemmän katsomoon. Tällä hetkellä, kun näyttää siltä, että keski-ikä katsomossa kasvaa koko ajan.

Vantaa Ducks

Tiedotus/ Katarina Koivisto

 

Posted in Vantaa Ducks.