Raision Loimu haki Pasilasta voiton Fazlin hallitessa ilmatilaa

Raision Loimu haki Pasilasta voiton Fazlin hallitessa ilmatilaa

0-3 (20-25, 27-29, 22-25)

Lentopallon Mestaruusliigassa oli tänään ns. Helsinki-päivä. Vantaa Ducksin ja Raision Loimun ottelua edelsi Ducksin farmiseura PuMa-Volley ykkössarjan ottelu Lempo-Volleyta vastaan. Ottelu päättyi vieraiden 0-3 voittoon. Mestaruusliigassa viimeisenä ollut Vantaa Ducks ei saanut vieläkään tappioputkeaan katki. Välillä peli kulki, mutta erävoittoon se ei tänään riittänyt. Loimun hakkuri Ali Fazli oli herra ja Hidalgo. Mikasa sai kyytiä kovilla tehoilla 22/+15. Kaikki sarjapisteet matkasivat Raisioon. Otteluisäntä olivat Urheiluhallit ja Kiinteistörakennus Koskinen Oy. Pasilan liikuntahalliin oli saapunut 413 katsojaa, jotka saivat eränumeroista huolimatta nauttia kovista taistelupalloista ja hyvistä suorituksista.

Ensimmäisen erään lähti Vantaa Ducks vahvasti. Yhtä vahvasti lähti myös Raision Loimu. Erä mentiin pitkälle tasapisteissä. Erän loppuvaiheissa Loimu repi eroa 2-3 pistettä Fazlin vahvoilla hyökkäyksillä. Janne Pyhäjärven syöttövuoro muodostui ratkaisuksi ja ankkojen vastaanotto hajosi. Lauri Vanhanen oli Pyhäjärven syöttöjen kohteena. Pallo jouduttiin heittämään sormilla Loimun puolelle, jonka hyökkääjät tekivät fiksuja ratkaisuja. Ali Fazli päätti erän lukemiin 20-25.

Toinen erä meni pitkälti Vantaa Ducksin hallinnassa. Pavisevic ja keskipelaajat Porkka ja Murray olivat vireessä. Parhaimmillaan ankat johtivat jo 19-15. Loimu ja Fazli sekä kova puolustus tekivät kurinalaista työtä. Tilanne tasoittui pisteisiin 25-25. Ylipisteille mentiin ja Raision Loimulla oli monta eräpalloa. Lopulta Loimu oli vahvempi ja erä vieraille 27-29. Kovaa taistelua ja vahvaa tekemistä ankoilta, mutta kaveri oli vahvempi. Loimun vastaanottoprosentti oli kahden erän jälkeen 66 %.

Kolmanteen erä tuli Vantaa Ducks vahvasti Kalle Katteluksen syöttövuorolla. Tilanne oli nopeasti 8-3. Loimun Rodriquezin syöttövuorolla Loimu palasi peliin mukaan ja tilanteessa 10-12 Ducksin päävalmentaja Juho Rajala otti aikalisän. Passari vaihtui ankoilla Väänäsestä Mäkelään. Erään oli toiseksi yleispelaajaksi tullut Marko Määttänen Lauri Vanhasen tilalle. Marko tulo selvästi rauhoitti Ducksin vastaanottopeliä. Erä oli vielä tasalukemissa 20-20. Sitten Loimu oli kova tilanteissa, jossa vaadittiin kovuutta. Kovuus palkittiin erävoitolla 22-25 ja koko ottelu eränumeroin 0-3 Loimulle.

Otteluisännät Urheiluhallit ja Kiinteistöpalvelu Koskinen palkitsivat ottelun parhaina pelaajina Vantaa Ducksista Henrik Porkan ja Raision Loimusta Ali Fazlin. Pro-liberoksi arvovaltainen raati valitsi Loimun Esko Vuorisen, ankkafaneillekin tutun hihatieteen tohtorin.

Ottelun parhaat pelaajat:

Vantaa Ducks:

Milutin Pavisevic 13/+2

Jeremie Murray 10/+8

Henrik Porkka 8/+7

 

Raision Loimu:

Ali Fazli 22/+15

Tomas Rodriquez 12/+1

Aapeli Kouki 9/+2

 

 

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Henrik Porkka, Vantaa Ducks:

”Se oli tänään viimeisestä kolmestakymmenestä sentistä kiinni. Ei oltu tarpeeksi kovia. Virheen pelkääminen on ehkä se isoin syy. Tänään positiivista oli, ettei tullut hirveitä notkahduksia. Saatiin jotenkuten pidettyä paketti kasassa.”

 

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks:

”Tokassa ja kolmannessa erässä taisteltiin hyvin. *Taistellaan ja tehdään pirun hyvin juttuja ja tehdään pirun hyviä. Mutta sitten alkaa pikkusen lipsumaan. Syötöt, freeballit, mutta se on ihan selvä, että virheitä tulee. Joka pallo periaatteessa päättyy virheeseen.  Mutta välillä se on kollektiivista, kun kukaan ei oikeen pysty paikkaamaan. Välillä passari ei oikeen pysty paikkaamaan. Välillä hyökkääjä. Mutta pienestä se on koko ajan kiinni.”

 

Tomi Saarinen , Raision Loimu:

”Vaikka se ei nättiä ollutkaan, niin tärkeää, että saatiin kolme sarjapistettä. Pystyttiin peliä kehittämään pikkuhiljaa. Oli vähän hakemista alkuun, mutta pikkuhiljaa saatiin homma rullaamaan siitä. Fazli oli tänään liekeissä ja voinhan mä siitä jotkut krediitit ottaa.”

 

Päävalmentaja Kari Raatikainen, Raision Loimu:

”Ei se mikään helppo peli ollut. Me käytiin jonkinlaisessa aallonpohjassa. Tärkeintä oli, että erän loput olivat meillä hyviä. Omalla hyvällä syöttämisellä käännettiin eriä. Meidän side-out pelaaminen oli tänään ihan mallikasta. Omien syöttövirheiden määrä 19 oli liian suuri. Paljon on vielä pieniä nyansseja, jota pitää parantaa”

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.