Puolivälieräottelut ja samalla kauden tärkeimmät ottelut alkavat. Vantaa Ducks matkaa Pohjois-Savon metropoliin Kuopioon mestarisuosikki Savo Volleyn vieraaksi.

Puolivälieräottelut ja samalla kauden tärkeimmät ottelut alkavat. Vantaa Ducks matkaa Pohjois-Savon metropoliin Kuopioon mestarisuosikki Savo Volleyn vieraaksi.

Lentopalloilun Mestaruusliigassa alkavat odotetut pudotuspelit. Vantaa Ducks sijoittui sarjassa kahdeksanneksi ja saa puolivälierissä vastaan runkosarjan voittaneen Savo Volleyn. Savo Volley on kauden aikana voittanut jo Suomen Cupin, joten savolaisten sädehtivä tähtisikermä lähtee puolivälieriin ennakkosuosikkina. Jännä yksityiskohta löytyy seurojen mitalitilastoista. Kummaltakin löytyy tilastosta yksi mitali. Vantaa Ducks/Korson Vedolta 1 pronssimitali ja Savo Volleylta 1 hopeamitali. Vantaa Ducks ja ankkafanit muistavat viime kauden pudotuspelit, joiden suurin yllättäjä oli Vantaa Ducks. Puolivälierissä kaatui Loimaan myrskyinen valtias Hurrikaani. Välierävaiheessa Savo Volley oli tiukoilla Vantaa Ducksia vastaan. Välierän kotipelissä Vantaan Energia-Areenalla ankat jyräsivät komeaan 3-1 voittoon Savo Volleyn fanien harmiksi.

Ensimmäinen puolivälieräottelu pelataan Pohjois-Savon pääkaupungissa Kuopiossa Kuopio-hallissa torstaina 17.3. klo 18.30 alkaen. Seuraava peli on lauantaina klo 17.00 Vantaa Energia-Areenalla. Puolivälieräparin voittajaksi julistetaan joukkue, joka on saalistanut ensimmäiseksi vyölleen kolme voittoa.

Ankat matkustavat Kuopioon jo keskiviikkona. Näin valmistautuen valmentaja Juho ”Juica” Rajalan joukkue on parhaassa tikissä, kun tuomari puhaltaa pilliinsä piirulleen klo 18.30 torstaina Suomen ja Savon aikaa. Kuopio-hallissa tilaa riittää, joten luvassa on varmasti pitkiä palloralleja. Lauteet pullistelevat Savo Volleyn faneja, joten kannustuksesta ei ainakaan Savo Volleyn esitykset jää kiinni. Juho Rajala totesi Mestaruusliigan ennakkotiedotteessa vastustajasta, että ”todella kokenut, hyvä syöttö- ja hyökkäysjoukkue, joka kantaa suurimman ennakkosuosikin viittaa. Vaikka Savollakin omat aaltoilunsa runkosarjassa oli, niin selkeästi tasaisin suorittaja kaikista joukkueista eikä vähiten laajan materiaalinsa avustamana. Meillä on pieniä kysymysmerkkejä vielä kokoonpanon suhteen, mutta hieno päästä pelaamaan isoilla areenoilla ja vielä runkosarjan voittajaa vastaan”.

Savo Volleyn rosterista voi oikeastaan heittää kenet tahansa avaavaan kuusikkoon. Sho on tietysti itseoikeutettu libero, jonka kenttää kiertävät äänekkäät tuuletukset ovat nousseet hänen tavaramerkikseen. Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu, Mikko Räsänen tai Veikka Lindqvist ovat kaikki kovan luokan hakkureita. Lelu on tietysti niin halutessaan kentän herra ja Hidalgo, jota passari Fede mielellään ruokkii. Yleispelaajista pitää nostaa esille Luxemburgissa syntynyt Michel Michelau, Andrus Raadik ja Antti Siltala. Andrus on huippupäivänään kentän ehdoton kuningas. Passari Fedor ”Fede” Ivanov on mennyt kukonaskeleen eteenpäin tällä kaudella. Keskimiehistä Mestaruusliigan valioluokkaa ovat Miki Jauhiainen ja Jakub Kovac. Valmentajana on monissa liemissä keitetty Timo ”Dole” Tolvanen, joka varmasti janoaa mestaruuskannun voittamista ja sen viemistä Saanan löylyihin. ”Dole” toteaa Mestaruusliigan ennakkomateriaalissa, että ”Ducks on pelannut ajoittain erittäin hyvää lentopalloa. Varsinkin torjunta-puolustus on ollut hyvää. Keskitorjujien puuttuminen viime viikkoina vääristi heidän tekemistä runkosarjan osalta. Ducks on tietoisesti valmistautunut jo muutaman viikon näihin peleihin ja varmasti on todella vaarallinen vastustaja nyt. Tiukka sarja tulossa”.

Pudotuspeleissä ei helppoja vastustajia ole. Vantaa Ducksin runkosarjan loppu ei mennyt ihan Strömsön aurinkoisimpien päivien kahvikutsujen malliin. Keskipelaajat Lauri Lehtonen ja Keenan Sanders olivat pitkään poissa, ja heitä valmentaja Rajala kaipaa pelaavaan kokoonpanoon. Savo Volleyn kaataminen on Ducksille tuttua puuhaa, mutta silloin pitää kaikki mennä kentällä ihan nappiin. Syöttö- ja vastaanottopelaamisen on toimittava, torjunta- ja puolustuspelaamisen on oltava korkeaa ankkalaatua. Pallon on kuoltava keskeltä, kuutospaikalta ja laidoilta. Siinä on haastetta hakkurihirmun Alek Rastamon johtamalle hyökkäyskalustolle niin torstaille ja lauantaille. Vantaa Ducks on kahden aikaisemman kauden aikana osoittanut, että se pystyy kaatamaan seuran kuin seuran. Tälläkin kaudella ennen joulua kaatui Lumossa komeasti viime kauden mestari VaLePa. Nyt on aika laittaa kaikki peliin. Kauden tärkeimmät pelit alkavat torstaina Kuopiossa.

Jokaisen kynnelle kykenevän ankkafanin, Savo Volleyn fanin ja lentopallon ystävän kannattaa tulla lauantaina Vantaan Energia-Areenalle kannustamaan omaa suosikkijoukkuettaan. Savosta on tulossa ainakin bussillinen kannattajia. Nyt nopeasti lippukaupoille Lippuautomaatin linkin kautta ja varmistamaan paikka Energia-Areenan lauteille.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.