Pohjalaista sisua Ducksin hakkuriosastolle

Pohjalaista sisua Ducksin hakkuriosastolle

 

Vantaa on toistaiseksi aika tuntematon paikka Ducksin uudelle hakkurille Nico Mäki-Valtarille. Lentopallo on sitäkin tutumpi ja Mäki-Valtari näkee mahdollisuuden pelata mestaruusliigaa tulevalla kaudella itselleen suurena tilaisuutena.

Nuorten maajoukkue ja Kuortaneen valmennuskeskus ovat tulleet vuonna 2003 syntyneelle ja vahvasti lentopallotaustaiselle Nico Mäki-Valtarille tutuiksi. Vaasan Kiisto on kasvattajaseura ja isä, kovan luokan yleispelaaja, Mika Mäki-Valtari ensimmäinen valmentaja. 194 senttinen hakkuri on pelannut myös Alahärmän Kisassa. Vantaa, Ducks ja pääkaupunkiseutu sen sijaan ovat uusia tuttavuuksia. Tosin Kuortaneella pelanneita ankkoja Mäki-Valtari tuntee.

“Tänne oli helppo tulla kun on pari tuttua, olemme Ville Katteluksen ja Tommi Mäkelän kanssa tutustuneet Kuortaneella, hän kertoo.

Mäki-Valtari tulee siis Ducksiin pelaamaan hakkurin paikkaa. Viime kaudella hakkurina pelasi nyt Veljeksissäkin esiintyvä Joonas Jokela, mutta mitään paineita nuori hakkuri ei ota. Riittää kun pelaa omaa peliään, hän toteaa. Toki tulee välillä verrattua itseään huippupelaajiin ja esikuviakin on, niistä puolalainen yleispelaaja/hakkuri Bartosz Kurek ylitse muiden.

“Oma vahvuuteni on, että pää kestää tiukassakin paikassa ja pystyn tekemään fiksuja ratkaisuja, Mäki-Valtari sanoo. Tavoite on tehdä oikeita ratkaisuja ja piste, kun hyökkäykseen pääsee.”

Myös pidemmän ajan tavoite on Mäki-Valtarilla selkeä. Hän pyrkii pelaamaan lentopalloa ammatikseen, mutta ei ole vielä ei ole päättänyt mihin maahan hän ensimmäisenä tähtää.

Valmentaja Juho Rajala toteaa, että Ducksille on tosi tärkeää saada nuorta energiaa ykköshakkuri Alek Rastamon taakse. Vaikka eihän Alek ole iällä pilattu hänkään, Rajala naurahtaa.

“Nico Mäki-Valtari oli juuri sellainen profiili, mitä haimme. Hän on nuori, nälkäinen ja eteenpäin pyrkivä, silti vankka lentopallotaustakin löytyy. Olen todella tyytyväinen siihen, että saimme Mäki-Valtari ankkoihin, Rajala sanoo.

Hakkuri on Rajalan aikana kolmas nuori pelaaja, joka liittyy Ducksiin Kuortaneelta. Valmentaja toteaa, että Mäki-Valtarin tarina varmaankin on samantapainen kuin aiempien sieltä tulleiden nuorten. Kestää jonkin aikaa, että tulokas pääsee liigarytmiin ja liigan peleihin sisään. Mutta näytön paikkoja varmasti kauden aikana tulee, hän lupaa.

“Mäki-Valtari on nuori pelaaja ja tulevalla kaudella lähdetään hakemaan kokonaisvaltaista kehitystä, Rajala sanoo. Tosin hakkurin tontilla hyökkäys, torjunta ja syöttö ovat tärkeitä alueita, mutta nuorta pelaajaa ei voi kehittää vain yhdellä osa-alueella. Hyvät hakkurin ominaisuudet Rajala näkee jo nuoressa tulokkaassa. Pallo lähtee hyvin kädestä ja lähtee kovaa.

Nico Mäki-Valtari on jo liittynyt ankkojen ryhmään ja on mukana, kun joukkue ennen kauden alkua pelaa Akaa-Volleyn järjestämässä Hunajaturnauksessa 18 – 19.9.2021 Toijalan Monarilla.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.