Petteri Laurila vahvistamaan Vantaa Ducksin valmennusta

Petteri Laurila vahvistamaan Vantaa Ducksin valmennusta

Korso-legenda Petteri Laurila tulee tulevalle kaudelle vahvistamaan Vantaa Ducksin valmennusta Juho Rajalan rinnalle. Iso, upea asia, joka tuo uutta ja lisää näkemystä pelaamiseen ja valmennukseen, päävalmentaja Rajala iloitsee.

Petteri Laurila haluaa itse käyttää titteliä apuvalmentaja. Hän tulee pääsääntöisesti vetämään joukkueen aamuharjoituksia, iltaharjoituksiin hän osallistuu, kun aikataulu sitä sallii. Mikä sitten sai menestyksekkään pelaajan ja ankkojen pitkäaikaisen managerin astumaan valmentajan rooliin?“Tämä on mielenkiintoinen homma, joka tuo uuden näkökulman joukkueen tekemiseen, Laurila vastaa.

Tarkka työnjako aamujen ja iltojen ohella on valmentajien kesken vielä sopimatta. Mutta Laurila, jolla on takanaan pitkä ja menestyksekäs ura passarina maajoukkueessa, ulkomailla ja myös Suomessa tekee mielellään töitä ankkojen nuoren passarikaksikon Joona Väänäsen ja Tommi Mäkelän kanssa. Hän on aiemmin valmentanut kumpaakin nuorten maajoukkuekuviossa. “On mielenkiintoista nähdä, miten he toimivat aikuisten sarjoissa, kun on isommat saappaat täytettävänä”, Laurila sanoo.

Toki Petteri Laurila toimii apuvalmentajana koko joukkueelle. Juho Rajala toteaa, että Laurilan tasoista ja kokemusta omaavaa apuvalmentajaa ei muualta Suomessa ole saatavilla. Nyt valmennukseen tulee tuore silmäpari, jolla on kokemusta ja näkemystä ympäri Euroopan, ja siitä kaikki joukkueen pelaajat hyötyvät.

“Petteri Laurila on pitkään tehnyt hyvää työtä pelaajahankinnoissa ja rakentanut joukkueen hyvälle mallille, nyt hän tulee myös mukaan kehittämään sitä, Rajala sanoo.

Rajalan mukaan hänen oma työtaakkansa kevenee, kun mukana on toinen valmentaja, joka vetää aamutreenit. Hän odottaa myös itse saavansa uutta ajatusta pelisysteemiin ja näkökantaa siihen, mitä voi lähteä muuttamaan ja parantamaan valmennuksessa.

Petteri Laurilalla on pitkät juuret Korsossa. Hän on toistaiseksi ainoa Korson Vedon pelaaja, jonka paita on jäädytetty Lumon kattoon. Se nostettiin Lumossa tammikuussa 2017, mutta Laurila oli lopettanut aktiivisen uransa jo pari vuotta aikaisemmin.

“Nyt on kiva lähteä mukaan valmennukseen, kun on tuttu organisaatio, se on vähän kun kotiinpaluu. Mihinkään muuhun seuraan en olisi lähtenyt”, Laurila sanoo.

Apuvalmentajan pestin ohella Laurila jatkaa myös Korson Vedon iltapäiväkerhon ohjaajana.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.