Nyt juhlitaan Petteri Laurilaa Vantaa Ducksin kohdatessa VaLePan!

Lentopalloilun Mestaruusliigan kärkiseurojen ottelu Vantaa Ducks vs. VaLePa tarjoaa hienot puitteet, kun juhlitaan passarilegenda Petteri Laurilan paidan numero kolme jäädytystä Vantaan Korson Lumo-hallissa lauantaina 7.1.2017. Ottelu alkaa kello 16.00, mutta yleisön kannattaa tulla jo ajoissa paikalle virittäytymään ottelun tunnelmaan. Lipun ostaneille on ikimuistoisen tapahtuman lisäksi tarjolla ilmainen kahvi- ja kakkutarjoilu. Viimeistään kello 15.30 on ottelutapahtuman kahvion läheisyydessä Petteri Laurilan urasta ja saavutuksista haastattelutuokio. Haastattelijana kuuluttajavirtuoosi Arto ”Leiska” Leinonen.  Paikalla on myös trubaduuri tunnelmaa virittämässä.  Ravintola Villiankan tiloissa alkaa kello 14.00 kutsuvieraille oma virittäytymistilaisuus. Mikäli joku kutsun saanut ei ole vielä ehtinyt ilmoittautua tilaisuuteen, niin nopeasti sähköpostia Korson Vedon puheenjohtajalle osoitteeseen ari.koskenoja(at)peab.fi. Varsinainen seremonia paidan numero kolme jäädytyksestä pidetään heti toisen erän päättymisen jälkeen, joten kahvion antimien ääreen ehtii pitkällä erätauolla hyvin vielä seremonian jälkeen. YLE Areena lähettää ottelun suorana ja kooste tulee TV2-kanavalta.

Vantaa Ducks ja sen taustalla oleva Korson Veto on ollut Petteri Laurilan hienon ura yksi merkkipaalu kuten vieraaksi tuleva VaLePakin. Isänsä Eino Laurilan jalanjälkiä seurannut vantaalainen juniori Petteri aloitti Etelä-Vantaan Urheilijoissa ja jatkoi siitä Kaivos-Veikkoihin, jossa monet opit lentopallossa tulivat.  Nuori ”Petsku” aloitti Vammalassa liigauransa vuonna 1991 kuusitoistavuotiaana. Vammalan jälkeen seurasi kaudet Poliisien Palloseurassa. 1997 passarivelho siirtyi ulkomaan kentille ja 2002 keväällä Modenan riveissä Laurila voitti Italian mestaruuden. Kaudella 2003 – 2004 oli vuorossa vaihteeksi kotimaan Mestaruusliigan vuoro ja Korson Vedon paidassa kapellimestari Laurila oli joukkoineen tuomassa seuran toistaiseksi ainoan mitalin, pronssisen. Tarkemmin passarilegendan ura on esiteltynä lauantain ottelulehtisessä ja haastattelutilaisuuden yhteydessä heijastetaan myös kuvia Petterin uran varrelta. A-maajoukkuepelejä vyölle tuli 192 ottelua. Aktiivinen pelaajaura päättyi Mestaruusliigassa Korson Vedon paidassa vuonna 2014. Hieno ura, hieno ihminen, jonka veri vetää edelleen lajin pariin valmennuksen merkeissä.

Lauantain ottelu tarjoaa verkon molemmilla puolilla legendoja, joita vilisee etenkin VaLePan puolella. Mikko Esko, Olli Kunnari ja Urpo Sivula ovat nimiä, jotka tuntee koko lentopallokansa niin Suomessa kuin Euroopassa. Syksyn kohtaaminen Sastamalassa oli VaLePan näytöstä, mutta kovaan iskuun päässyt Vantaa Ducks tarjoaa varmasti kotisalissaan vahvan taistelun kapteeni Toni Kankaanpään johdolla. Raision Loimu kaatui kohtuullisen vakuuttavasti erin 3 – 1 torstaina Kerttulassa. Näin ankkahuuma jatkuu ja sijoitus sarjataulukossa on neljäs. Raision vieraspelissä onnistujia hyökkäyspuolella olivat Toni Kankaanpää, Miro Määttänen ja Karl Külaots. Alpár Szabo otti jälleen tukullisen koppeja suomalaisugrilaisella torjuntatyylillä.

VaLePan kohtaamisen jälkeen ankat lentävät kiimatipatonta tammikuuta viettävän Hurrikaanin kimppuun vieraspeliin 11.1.  Seuraava kotiottelu on Sampo Volleyta vastaan lauantaina 14.1. klo 17.00. Silloin saattaa savolainen kauden komeetta joutua todelliseen ankkaprässiin.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.