Moukaroiko Vantaa Ducks maanantaina LEKA Volleyn tatamiin?

Lentopalloilun Mestaruusliigan Vantaan Korson Lumo-hallissa pelataan vuoden 2016 viimeinen kotiottelu, jossa kohtaavat Vantaa Ducks ja LEKA Volley. Peli alkaa maanantaina 12.12. klo 18.30. Päävalmentaja Ismo Tuomisen käskyttämä ankkaparvi on varmasti sisuuntunut, sillä kauden aiempi kohtaaminen Varkaudessa oli LEKA Volleyn näytöstä. Savolaiset pallotaiturit suorastaan tallasivat ankat littaniksi. Vierasjoukkueen peräsimessä on kohtuullisen tuoretta mutta erityisen kokenutta voimaa, kun Tapio Nissi korvasi sairaslomalla olevan Lauri Hakalan. Tapio Nissi ohjastaa täysin kotimaista joukkuetta, kun vantaalaisen huippuryhmässä on vahva suomalaisugrilainen soundi.

LEKA koostuu lahjakkaista nuorista, joista edukseen viime peleissä ovat esiintyneet niin Jan Helenius, Akseli Lankinen kuin Samuli Kaislasalo. Kokenein pelaajista on keskitorjuja Jukka Lehtonen, joka on tällä kaudella kokeillut jo valmentajankin roolia. Passariosastolla on siis nuoruuden intoa, mutta hakkurina on tunnettu piiskakäsi, Timo Leikas. LEKA heilahti vaimeasti edellisessä pelissä Kokkolassa, jossa Tiikerit voitti savolaissikermän eränumeroin 3 – 0. Tapio Nissi totesi ottelun jälkeen, että ”päätä ei pelaajien tarvitse pensaaseen laittaa. Meillä on nuori joukkue ja rakennamme tulevaisuuteen”. Varmasti savolaiset tulevat ensimmäisessä erässä ankkalauman kimppuun nuoruuden innolla ja raivolla. Lumon tulostaulu näyttää maanantain väännön jälkeen, millainen tulevaisuus joukkueilla on.

Vantaa Ducksilla on takana ns. mörkö marraskuu. Marraskuun pöpöt ja pikku vaivat on saatu varmasti lääkittyä ja päävalmentaja Tuominen pääsee hyvin latautuneen joukkueen kanssa tärkeään sarjapistejahtiin. Otteluennakkoa kirjoitettaessa ankkalauma on sarjassa neljäntenä kahdellakymmenellä pisteellä ja LEKA Volley kahdeksantena kymmenellä pisteellä. Molemmat joukkueet ovat pelanneet kolmanneksen kauden otteluista eli yksitoista. Tekisi mieli melkein kirjoittaa ja kirjoitankin, että ottelu on ns. kuuden pisteen ottelu. Voitolla Vantaa Ducks ei sentään lähde yöhön, mutta saisi tärkeitä sarjapisteitä lisää varmistamaan pääsyä kohti runkosarjan jälkeisiä pudotuspelejä. LEKA janoaa varmasti lisää sarjapisteitä, jotta saa pidettyä Iskun, Lakkapään ja Riennon takanaan. Vantaa Ducksissa kiinnittyy fanien katseet jälleen Antti Valliniin. Telepaattismentalistinen yhteys on löytynyt Vallinin ja Magyarin välille, ja Antti on lisäksi intoutunut ryynäämään palloa peliin lattian rajasta. Kiintiötiikeri on luultavasti jälleen luvassa. Keskitorjuja Alpár Szabo on myös viime otteluissa nostanut tasoaan niin hyökkäyksissä kuin torjunnoissa. Hän haastaa varmasti kokeneen Jukka Lehtosen verkolla. Päävalmentaja Tuominen intoutui kehumaan Isku-pelin jälkeen libero Ovaskan kauden parasta nostopeliä. Kulhonosto on varmaan myös maanantain teemana. Maanantain peliä voivat kaukofanit katsoa Fanseatin tai Yle Areenan kautta.

Savolaisteema jatkuu loppuviikosta, kun Vantaa Ducks matkustaa Pielavedelle, jossa kohtaa Sampo Volleyn 17.12. klo 17.00 alkavassa ottelussa. Vuosi 2017 avataankin ikimuistoisella ottelutapahtumalla, kun Vantaa Ducks kohtaa VaLePan 7.1. klo 16.00 alkavassa TV-ottelussa. Ottelua ennen passarilegenda Petteri Laurilan paita nro 3 jäädytetään juhlallisessa seremoniassa. Sitä ottelua ei kannata jättää väliin.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.