Mikä on Vantaa Ducksin ankkojen lentokorkeus keskiviikkona?

Lentopalloilun Mestaruusliigassa sarjassa neljäntenä oleva Vantaa Ducks kohtaa keskiviikkona 30.11. klo 18.30 Vantaan Korson Lumo-hallissa sarjassa seitsemäntenä olevan Rantaperkiön Iskun. Ankkalaivue ei ole viime peleissä saanut ilmaa siipien alle, mutta nyt on jälleen lupa odottaa korkealentoa. Toivottavasti ei kuitenkaan niin korkealentoista peliä, että Helsinki-Vantaan lentokentän lennonjohdolta joudutaan kysymään lupaa. Viikonlopun peleissä ankat kärsivät niin Toni Kankaanpään kuin Karl Külaotsin kuumeiluista. Toivottavasti keskiviikkona kaikki Ducksin pelaajat ovat terveinä ja yleisö saa nähtäväkseen jälleen taistelevan kotijoukkueen. Sunnuntain kotipeli pelattiin Karkkilassa ja sieltä saaliina oli yksi sarjapiste, kun Raision Loimu vei kaksi pistettä kotikonnuilleen. Isku kohtasi lauantaina Ettan Pyynikillä ja oululaiset voittivat selkeästi pelin 0 – 3.

Kotijoukkue on aloittanut kauden lupaavasti ja kymmenen ottelun jälkeen on kasassa jo seitsemäntoista sarjapistettä. Tällä tahdilla kolmenkymmenenkolmen ottelun jälkeen saataisiin kasaan huikeat viisikymmentäyksi sarjapistettä, joilla sarjassa oltaisiin tiukasti menossa pudotuspeleihin. Tulevat pelit pitää kuitenkin pelata ja keskiviikkona siihen tarjoutuu mahdollisuus. Iskun kanssa on ollut mukava vääntää ja pelit ovat usein venyneet viisieräisiksi. Niin kävi kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Pyynikillä, jossa vieraileva Ducks voitti lopulta 2 – 3. Sakari Mäkinen on Iskun ykköspyssy, jota säestää innokas ja taitava nuorisojoukko. Päävalmentaja Jussi Heino on jälleen virittänyt tamperelaiset kovaan iskuun ja joukkue on etenemässä kohti pudotuspelejä. Isku on myös kärsinyt pienistä loukkaantumisista ja joukkueen ykköspassari Jordan Colotti on ilmeisesti loppuvuoden poissa vahvuudesta. Lisäksi lauantaina oli poissa myös toipilaana ollut Tatu Härkönen.

Vantaa Ducksin yllättäjä Loimu-pelissä oli telepaattisen yhteyden passari Magyariin löytänyt hakkuri Antti Vallin. Vallin pelasi poikkeuksellisesti kapteenina ja hän ottikin roolinsa tosissaan ja into puhkuen. Valtava taistelutahto tarttui kapteeniin ja jopa tiikeri nähtiin tältä lähes Muserskin mittaiselta nuorukaiselta. Lisäksi Vallin notkeana pelaajana haki Mikasan peliin lattian tuntumasta. Samaa taistelutahtoa kaivataan muiltakin keskiviikkona, mikäli sarjapisteiden halutaan jäävän Korsoon. Päävalmentaja Ismo ”Iska” Tuominen on kokeneena valmentaja käynyt perustavan laatuisia keskusteluja pelaajien kanssa bussimatkalla Varkaudesta Vantaalle, kun hänen mukaansa joukkue ajautui ”munattomaan” peliin LEKAa vastaan. Munaton ankka olisi omanlaisensa biologinen ihme, joten taisteleva Ducks on varmasti kehässä keskiviikkona.

Rantaperkiön Iskun kohtaamisen jälkeen kotijoukkue saa hetken jälleen harjoitella kunnolla ja maanantaina 12.12. Vantaa Ducks kohtaa LEKA Volleyn Lumo-hallissa klo 18.30. Vuoden 2016 viimeinen peli on vieraspeli Pielavedellä Sampo Volleyta vastaan.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.