Metallinälkäisen Vantaa Ducksin kausi huipentuu pronssiotteluun Tiikereitä vastaan Kokkolassa

Metallinälkäisen Vantaa Ducksin kausi huipentuu pronssiotteluun Tiikereitä vastaan Kokkolassa

 

Lentopallon Mestaruusliigassa edetään ratkaisupelien aikaa. Vantaan Ducks on lähes kaikkien yllätykseksi raivannut itsensä pronssipeliin. Puolivälierissä ankat voittivat otteluvoitoin 2 – 1 Hurrikaanin. Välierät Savo Volleyta vastaan Ducks avasi upealla voitolla erin 3 – 1 Vantaan Energia Areenalla. Pielavedellä mentiin ratkaisevaan kolmanteen peliin, jossa ankat kaatuivat kovan taistelun jälkeen erin 3 – 2. Savo Volley meni finaaliin VaLePaa vastaan ja Vantaa Ducks pronssipeliin Tiikereitä vastaan. Pronssi ratkeaa yhdessä pelissä, joka pelataan Kokkolan Hollihaassa lauantaina 27.3. klo 14.30 alkaen. Tiikerit kaatoi puolivälierissä Akaa Volleyn ja hävisi välierässä otteluvoitoin 0 – 2 VaLePalle.

Runkosarjassa molemmat keskinäiset ottelu pelattiin Kokkolassa. Tiikerit voitti ensimmäisen ja ankat toisen. Tiikerit sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja Vantaa Ducks kuudenneksi. Päivän kunto, asenne ja tahto saada metallia kaulaan ratkaisevat lauantain pelin. Tiikerit asetti kauden tavoitteeksi päästä mitalipeleihin. Joukkue sai runkosarjan loppusuoralla mieluisan vahvistuksen, kun maajoukkueestakin tuttu hakkuri Antti Ropponen liittyi Tiikereiden rosteriin. Jiri Hänninen on kauden tehotiikeri. Jere Mäkinen on täydentänyt toisena yleispelaajana. Antti Leppälä ja Rami Rekomaa ovat kova keskipelaajakaksikko. Anton Välimaa on passarina onnistunut hienosti. Kokenut Teemu Lahti on vakuuttanut liberon tontilla. Vaihtopenkiltä löytyy apuja, joten juurikaan heikkoa lenkkiä ei Tiikereiden vahvuudesta löydy. Mikko Keskisipilä on valmentajana tehnyt hyvää työtä.

Vantaa Ducksin valmentaja Juho Rajala on ollut ylpeä joukkueestaan pudotuspeleissä. Ankat ovat näyttäneet mikä on joukkueena pelaamisen voima. Monta kertaa joukkue on noussut lähes sillasta ja tullut takaa erävoittoon. Joonas Jokela on voittopeleissä ollut kovassa iskussa. Välierässä Vantaalla Savo Volleyta vastaan hänelle osui todellinen mörköpäivä ja ässiäkin tuli peräti seitsemän. Jokela johtaa pudotuspelien pistetilastoa 138 pisteellä ja ässätilastoa 10 ässällä. Jos meno jatkuu Hollihaassa, niin ankkojen metallijahti voi päättyä riemun kiljahduksiin. Tommy Carmody ja Lauri Lehtonen ovat onnistuessaan ohittamattomia torjujia. Lauri Lehtonen on pudotuspelien torjuntatilaston kärjessä kahdellakymmenellä torjunnalla. Tommy on lisäksi tappanut keskeltä palloja kovalla teholla. Tommy onkin pistetilaston kuudentena 63 pisteellä ja seitsemäntenä on Marko Määttänen 62 pisteellä. Atte Kyrölä on myös onnistunut hienosti toisena yleispelaajana ja hän on puolustanut uutterasti Mikasaa peliin. Esko Vuorinen on ollut liberona vakuuttava. Joona Väänänen on kapellimestarina kehittynyt huimasti kauden aikana. Ankat ovat varmasti metallinnälkäisinä valmiina Kokkolassa, kun tuomari puhaltaa pelin alkavaksi kello 14.30.

Tämän Koronan takia ikimuistoisen kauden viimeinen mahdollisuus tukea Vantaa Ducksia on ostaa tukilippu joukkueen bussiin. Fanibussin tunnelmat ja osallistujat esitellään joukkueen matkan varrelta tehtävillä somepostauksilla. Tukilippu maksaa 10 euroa. Nyt on mahdollisuus laittaa Vantaa Ducksin fanibussi pullistelemaan tukilipuista ja samalla olla mukana viemässä ankat ratkaisevaan pronssitaistoon. Lipunmyynti sulkeutuu perjantaina 26.3. klo 13.30, jotta nimet ehditään toimittaa bussin kyytiin. Tee historiaa ja osta nimesi tukilipulla ankkabussiin. Bussi starttaa perjantaina klo 15.00 ja suuntana Kokkolan metallinmakuiset lentopallomaisemat.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.