Mestaruusliigan johtoon siirtynyt Raision Loimu otti väkevällä otteella kaikki jaossa olleet sarjapisteet, vaikka ankat laittoivat kunnolla hanttiin

Mestaruusliigan johtoon siirtynyt Raision Loimu otti väkevällä otteella kaikki jaossa olleet sarjapisteet, vaikka ankat laittoivat kunnolla hanttiin

 

Vantaa Ducks – Raision Loimu 1-3 (25-15, 22-25, 24-26, 17-25)

 

E-18 -tien derby oli Vantaa Ducksin ja Raision Loimu taistelu tärkeistä lentopallon Mestaruusliigan sarjapisteistä. Illan otteluisäntänä toimi Sjöman. Lumoon oli saapunut lauantaita ja derbyä juhlistamaan 339 katsojaa. Vaikka Vantaa Ducks otti ensimmäisen erän näytöstyyliin, niin esitys ei kantanut läpi ottelun. Raision Loimu oli parempi ja näytti vahvalla esitykselleen miksi se johtaa Mestaruusliigaa.

 

Vantaa Ducks lähettää jokaisesta ottelusta suoran TV-lähetyksen Ruutu-kanavalla. Tuotantoyhtiönä toimii Mobile-TV ja selostajana tänään kultakurkku Mika Rajala. Ensimmäistä kertaa ankkojen Tosifanit olivat omalla taloudellisilla panostuksellaan Pelissä mukana teemalla lähetyksen otteluisäntinä. Ducks kiittää ja kumartaa.

 

 

Ensimmäinen erä alkoi lievästi sanottuna murhaavasti. Ducks tuli tulistuneena ja hetkessä erä oli lukemissa 11-3. Aloitussyöttö toimi kuin Korson aseman ohittavan kaukojunan huippumoderni vessa. Vantaa Ducksin syötössä oli potkua ja ässiä tuli. Loimu sai pikkuisen otetta Väinö Rahkon syöttövuorolla ja tilanne kaventui 12-8. Ankkojen torjunta toimi ja Loimukin teki omia virheitä. Kalle Kattelus oli tehokas kuutospaikalla ja tilanne 20-12. Loppu kulki ankkojen ohjaimissa ja Sergej Dropnic päättää erän lukemiin 25-15.

 

Toinen erä alkoi Ducksin tahdissa. Tilanteessa 11-8 Loimu otti syöttövaihdon ja Janne Pyhävuoron syötöillä vieraat saivat kirivaihteen päälle. Loimu paransi jatkopallopelaamista ja Joonas Jokela paransi kakkospaikan pelaamistaan. Loimun johto kasvoi hiljalleen kolmen pisteen mittaiseksi ja siinä se pysyi erän loppuun asti. Lauri Lehtosen paluu pelaavan kuusikkoon piristi keskipelaamista. Seth Golleher todellinen huippuhidastettu hyökkäys toi erän Loimulle pistein 22-25.

 

Kolmas erä lähti Loimun tahtiin. Piste pisteeltä ero kasvoi ja Loimu johti jo 6-10. Sergej oli muutaman pallon ajan todellinen maailmantähti. Syötto kulki ja kuutospaikalta lähti maailmanluokan lyöntejä. Tilanne 11-11. Loimu kiri taas eroa ja sitten tuli Alek Rastamon syöttövuoro. Rotaatiossa Joonas Jokela oli Loimulta nelospaikalla. Piste pisteeltä Ducks hoiti pallot kotiin ja ankkojen johtaessa 16-15 Mika Rantasen oli pakko kutsua kauden ehdottoman tähden kuusikko aikalisälle. Loimu saa taas otteen ja passari Tomi Saarinen otti käyttöön tehotykkinsä, Joonas Jokelan. Parilla Ducksin hyökkäysvirheellä Loimu taas johtoon 21-22. Kalle Katteluksen torjunnalla ankat tulevat tasoihin 23-23. Jatkopisteille mentiin. Ensin Alek Rastamo syöttää piirun verran yli. Tilanne 24-25. Sitten Sebastian Pozo Hernandez syöttää ässän ja naulaa erän Loimulle pistein 24-26.

 

Neljäs erä oli tasaista vääntöä. Alku mentiin Ducksin tahdissa. Lauri Lehtonen väläytti torjunnallaan, 5-3. Jokela otti jällen tahtipuikon hyökkäyksessä käteensä. Ässäkin tuli. Loimu lähti hiljalleen karkumatkalle Ducksin hyökkäysvirheiden avittamana. Rajala otti toisen aikalisänsä tilanteessa 8-13. Erän lopussa Loimu otti kunnolla kuskin paikan ja erä lopulta helposti Raision Loimulle pistein 17-25. Samalla koko ottelu sarjan kärkipaikalle siirtyneelle Varsinais-Suomen ylpeydelle erin 1-3.

 

Ottelun parhaina otteluisäntä Sjöman valitsi Raision Loimusta Joonas Jokelan  ja Vantaa Ducksista Sergej Dropnicin. Pro Liberoksi valittiin Loimun Esko Vuorinen.

 

Parhaat pistemiehet:

 

Raision Loimu:

Joonas Jokela 23/+16

Väinö Rahko 10/+5

Eetu Mäki 9/+7

Vantaa Ducks:

Kalle Kattelus 20/+7

Sergej Dropnic 19/+7

Lauri Lehtonen 12/+11

 

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Joonas Jokela, Raision Loimu: “Kiva oli tulla Lumoon. Nyt on yhden kauden pelannut tässä hallissa, niin nyt osaa tässäkin hallissa pelata. Ettan vuosina oli todella hankala paikka, mutta nyt olen oppinut tämän hallin metkut. Ducks syötti ekan erän tosi hyvin ja mentiin oltiin varmaakin siinä erässä jossain Salon korkeudella vasta tulossa. Sitten kerättiin pelin osa-alueet hiljalleen käsiimme ja eikös se syöttö ja vastaanotto ole kuulemma avain onneen. Oon tyytyväinen omaan kauteeni. Ei siinä montaa ohipeliä ole ollut.”

 

Sergej Dropnic, Vantaa Ducks: “Sama tuttu tarina. Hyvä startti jälleen peliin. Sitten tuli meille muutamia virheitä ja siinä tuli ero voittaneeseen joukkueen Raision Loimuun. Meidän täytyy vain ottaa oppia virheistämme ja parantaa tuleviin peleihin. Meidän täytyy vain jaksaa harjoitella ja laittaa kunnolla fokus peliin erien lopussa. Olen tyyliltäni pelaaja, joka syttyy peliin ja tilanteisiin. Tykkään Vantaasta ja arvostan kannattajia, jotka käyvät katsomassa pelejämme ja antavat meille tukensa. Toivottavasti pystymme antamaan heille kauden edetessä hyviä esityksiä.”

 

Päävalmentaja Marko Rantanen, Raision Loimu: “Saatiin ekan erän jälkeen syöttöpeli jotenkin toimimaan. Ekassa erässä se oli luokatonta. Peli olisi voinut myös kääntyä toisin. Me ei oltu ekassa ja tokassa erässä ihan valmiita pelaamaan. Me hävittiin pitkiä palloralleja ja niiden häviäminen syö pelaajaa. Meidän kaari oli kuitenkin pelillisesti nouseva ja saatiin pelin edetessä lisää malttia omaan pelaamiseemme. Pojista tuli pelin edetessä ihan voittajan näköisiä. Tottakai se helpottaa meidän peliä, että meillä on kova pelaaja tossa ristipaikalla. Muutkin onnistui laidassa hyvin ja Tomi Saarinen pelasi tänään hyvän passipelin.”

 

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks: “Täällä on lapsia paikalla, niin en viitsi sanoa ensimietteitä häviön jälkeen. En edes tiedä mistä sain keltaisen kortin. Harmittaa jätkien puolesta. Samaa tarinaa viime peleissä. Hyvää yritystä ja hyvää puolustuspelaamista. Siihen sitten välillä muutama hölkkäri väliin. Me pystytään pelaamaan meidän vahvuuksilla, mutta sitten muutamat munaukset eli hölkkärit ja erävoitto menetetään. Kyllä uskomme, että tämä kääntyy, mutta matka on kivulias, mutta se on tehtävä ja kuljettava ja sen on kasvun paikka. Toivottavasti tulee niitä positiivisia tien pätkiä.”

 

Vantaa Ducks / Tiedotus

Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.