Mäntyharjulla pelataan ensimmäinen lentopallon Mestaruusliigan peli kovin pelillisin panoksin. Kisalan Mäntyareenalle kotiottelunsa siirtänyt Vantaa Ducks kohtaa kuuden sarjapisteen ottelussa TUTO Volleyn

Mäntyharjulla pelataan ensimmäinen lentopallon Mestaruusliigan peli kovin pelillisin panoksin. Kisalan Mäntyareenalle kotiottelunsa siirtänyt Vantaa Ducks kohtaa kuuden sarjapisteen ottelussa TUTO Volleyn

Sunnuntaina 18.2. klo 17.00 tehdään Mäntyharjulla lentopallon historiaa. Vantaa Ducks kohtaa TUTO Volleyn ja otteluisäntänä on Mäntyharjun kunta. Mäntyharjulla asuva puolustusministeri Antti Häkkänen on Nato-kokouskiireiden takia delegoinut avauspallon heittämisen Mäntyharjun kunnanjohtaja Juho Järvenpäälle. Mäntyharjulla vietetään superviikonloppua, joka huipentuu sunnuntaiseen Mestaruusliiga-otteluun.

Ottelutapahtuma on iso ponnistus Mäntyharjun kunnalle, tapahtumatiimiläisille, Mäntyharjun Virkistykselle, paikallisille talkoolaisille ja Pelissä mukana oleville yli kolmellekymmenelle yritykselle. Vantaa Ducksin toimintaryhmälle ja osalle talkoolaisia ottelutapahtuman järjestäminen Etelä-Savossa on mukavaa vaihtelua. Samalla lentopallon ilosanoma leviää uusille katsojille ja yhteistyökumppaneille.

Superviikonlopussa lentopallon ilosanomaa levittävät myös Vantaa Ducksin julkiset harjoitukset lauantaina klo 15.00 alkaen ja sunnuntaina klo 10.00 alkaen ja Mikkelin Passarien ja Helsinki Volleyn naisten 2-sarjan ottelu sunnuntaina klo 12.30. Ottelutapahtuman järjestäjien odotukset ovat korkealla. Kisalassa tärähtää niin että mökkiä odotetaan täyteen nauttimaan huippulentopallosta. Pelissä on panoksena Mestaruusliigan runkosarjan jälkeisiin puolivälieriin pääsy. Tämän vuoden puolella jo Akaa-Volleyn kaataneelta Vantaa Ducksilta puheenjohtaja Ari Koskenoja odottaa tuliaisiksi Vantaalle kolmea sarjapistettä. Ari toteaa: ”mukava on ollut huomata, että Mäntyharjulla on ollut tahtoa ja innostusta Mestaruusliigan ottelutapahtuman saamiseen.” Kunnan tekninen johtaja Ville Partio toteaa: ”On hienoa, että uuden karhealle Mäntyareenalle saadaan Suomen huipulta tapahtuma. Saamme kokemusta ja rohkeutta järjestää jatkossakin korkean tason turnauksia tai pelejä.”

TUTO Volleyn kapteenina on Mäntyharjun Virkistyksen kasvatti Ville ”hihatieteen tohtori” Sihvonen, joka haluaa näyttää tutuille ja tuntemattomille oppimiaan vastaanotto- ja puolustustaitojaan. Ville toteaa, että ”on hienoa palata pelaamaan lentopalloa omaan syntymäkuntaan. Tulkaa kaikki nauttimaan Mestaruusliigan huippuottelusta, kun herkkua on tarjolla kotikulmilla.” Rantasalmelta lähtöisin oleva keskipelaajaguru Lauri Lehtonen saattaa saada laajan sukunsa moottorimarssille kohti Kisalaa.

Kun Vantaa Ducks matkaa Mäntyharjulle pelaamaan kotiottelua TUTO Volleyta vastaan tavoite on selvä. Vain voitto kelpaa, jos joukkue mielii edes teoriassa vielä tähdätä kahdeksan parhaan joukkoon. TUTO Volley otti keskiviikkona 2-3 voiton toisesta häntäpään joukkueesta Karelian Hurmoksesta, kun Ducks puolestaan hävisi Kyyjärvellä Kyky-Betsetille 3-1. Ducks majailee sarjan hännillä 11 pisteellä, Hurmos on kolme pistettä edellä, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena. TUTO puolestaan on sarjataulukossa kahdeksantena 18 pisteen saaliilla.

Päävalmentaja Juho Rajala ei ole täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen Kyyjärvellä. Kaksi ensimmäistä erää menivät selvästi vastustajalle. – Jos haluamme voittaa emme voi kaksi erää surffailla kentällä ja tehdä asioita sinne päin, sellaiseen ei ole varaa, Rajala toteaa. Jos jotain hyvää haluaa Kyyjärveltä ottaa mukaan niin sen, että kahden huonon erän jälkeen pystyimme kasaamaan itsemme ja ottamaan erävoiton, Rajala pohtii.

Kisalan liikuntahalli luo Rajalan mielestä erinomaiset puitteet pelille. Hän kehuu Mäntyharjun olosuhteita erinomaisiksi. Ja vaikka voittopaineet ovat kovat hän sanoo joukkueen lähtevän Mäntyharjulle odottavaisin mielin. – Tämä on peli, joka meidän on pakko voittaa ja se luo kovat paineet myös henkisesti, meidän pitää olla todella valmiita. Paine on iso, mutta sen takiahan täällä ollaan ja pelataan, Rajala sanoo.

Aikaa pelillisiin muutoksiin ei joukkueella ole, mutta koska Mäntyharjulle lähdetään jo lauantaina, hyvät treenit saadaan alle ennen koitosta TUTOa vastaan. Sunnuntainakin päästään Rajalan sanoin aamujäille.

TUTO Volleyssa pelaavat ankoille tutut keskitorjuja Lauri Lehtonen ja hakkuri Aleksander Rastamo. Lehtonen on TUTOnkin paidassa ottanut mukavasti torjuntoja ja löytyy liigan torjuntatilastojen neljänneltä sijalta. Ánkkojen tämänvuotinen hakkuri Milutin Pavisevic puolestaan on pistetilastojen viitonen muutaman pykälän turkulaista virkaveljeään Rastamoa korkeammalla. TUTO on kauden aikana saanut riveihinsä maajoukkueessakin esintyneen Jan Heleniuksen, jonka ansioksi pitkälti viime pelin voitto Hurmoksesta peliraportissa luettiin. Helenius haluaa varmasti näyttää osaamistaan myös Mäntyharjulla.

Lipun voi ostaa etukäteen Lippu.fi:stä https://www.lippu.fi/event/vantaa-ducks-lentopallon-mestaruusliiga-urheilukeskus-kisala-maentyareena-17652291/ tai ottelua ennen Kisalasta. Tulossa on hieno ottelutapahtuma, joten paikalle kannattaa tulla jo ajoissa virittäytymään tunnelmaan. Kahviosta löytyy makeaa ja suolaista. Historiallisen ottelun kunniaksi myös Mäntyharjun Eläkkeensaajat ry:n kisamakkaraa on myynnissä. Kisalan Mäntyareena löytyy osoitteella Urheilutie 1. Areenan läheltä löytyy ilmaista parkkitilaa. Tervetuloa nauttimaan paikan päälle ikimuistoisesta ottelutapahtumasta.

Runkosarjassa Vantaa Ducksilla on jäljellä kuusi sarjaottelua. Jokainen ottelu on enemmän kuin tärkeä. Mäntyharjun jälkeen seuraava kotiottelu Vantaa Korson Lumossa 24.2. klo 17.00 ja vastaan asettuu liigan kirkkain tähti – Akaa-Volley.

Vantaa Ducks

Tiedottajakaksikko Katarina Koivisto/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.