Lentopallo on tuoreen ylioppilaan ykkösjuttu

Lentopallo on tuoreen ylioppilaan ykkösjuttu

 

Ville Katteluksen elämässä puhaltavat muutoksen tuulet. Koulun penkki on vaihtunut ylioppilaslakkiin ja armeijan harmaisiin. Mutta yksi asia vuonna 2002 syntyneen Katteluksen elämässä on ja pysyy: Lentopallo ja Vantaa Ducks.

 

Viime kausi oli Ville Katteluksen eräänlainen läpimurtokausi. Velipoika Kalle Katteluksen loukkaantumisen myötä Ville sai mahdollisuuden Vantaa Ducksin aloituskuusikossa ja siitä paikasta hän aikoo pitää kiinni myös tulevalla kaudella. Kauden aikana tuli muutamia palkintoja Ducksin parhaana pelaajana ja kauden päätteeksi Ville oli yhtenä ehdokkaana kauden läpimurtopelaajaksi. Päävalmentaja Juho Rajalakin kerkesi moneen otteeseen kehumaan nuorta pelaajaa ja hänen kehitystään kauden aikana.

 

“Tavoite on saada vähintään yhtä paljon peliaikaa kun viime kaudella, ei tässä voi tyytyä vähempään, Ville Kattelus sanoo. Tämä ei kuitenkaan hänen mukaansa tarkoita veljen syrjäyttämistä aloittavasta kuusikosta, sillä muidenkin kanssa voi kilpailla pelipalikasta.

“Minusta on kiva pelata veljen kanssa, tulemme hyvin toimeen eikä meillä mitään ihmeellisempää kilpailua ole,VIlle Kattelus toteaa.

 

Nuori lentopalloilija teki menneellä kaudella vaikutuksen lentopalloyleisöön pelirohkeudellaan. Paikasta kuin paikasta Ville Kattelus antoi pallolle kovaa kyytiä ja onnistui monessa ottelussa hyvin pisteiden teossa. Hän sanoo itse, että rohkeus tulee luonnostaan, ei kentälle kannata lähteä pelkäämään.

 

Ja vaikka Ville löi itsensä läpi viime kaudella, hän näkee omassa pelissään vielä paljon kehitettävää. Hän mainitsee erikseen syötön vastaanoton ja tasaisuuden ensisijaisina kehityskohteina. “Isossa kuvassa viime kaudella tuli sekä hyviä ja sitten heikompia pelejä. Nyt on tarkoitus kehittää tasaisuutta, hän sanoo.

 

Katteluksen mielestä on mukavaa pelata ankoissa ja hänestä on hienoa, että moni jatkaa joukkueessa myös tulevalla kaudella. Tutussa porukassa on mukava tehdä töitä ja pyrkiä tuloksiin.

 

Ja ylioppilastutkinnon jälkeen Ville Katteluksen ylivoimainen ykkösjuttu on ehdottomasti lentopallo.

“Tähän panostetaan nyt ja tarkoitus on päästä uralla eteenpäin, Ville sanoo.

Armeijakaan ei lentopallon pelaamista haittaa, urheilukomppaniasta kun pääsee hyvin treeneihin ja peleihin. Armeijan jälkeen ehtii miettiä, mitä tulevaisuudessa haluaa opiskella, Ville tuumaa.

“Ryhdyn opiskelemaan sitten, kun löytyy jotain, joka oikeasti kiinnostaa. Sitä en ole vielä miettinyt. Nyt on lentopallon aika, Ville toteaa.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

 

Posted in Vantaa Ducks.