LEKA heilahti – ankat kumoon

0 – 3 (15 – 25, 24 – 26, 20 – 25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa panokset lisääntyvät runkosarjan loppusuoran alettua. Lauantaina 18.2. klo 17.00 kohtasivat Vantaan Korson Lumo-hallissa Vantaa Ducks ja LEKA Volley. Ottelu oli molemmille erityisen tärkeä. Tärkeys näkyi pelissä välillä hermoiluna, mutta LEKA Volleyn kantti kesti paremmin. Ducks sortui toimistolentopalloon. Voittojen määrät lasketaan ja niiden pohjalta selviävät runkosarjan jälkeen puolivälieriin menijät. LEKA on yhdeksännellä sijalla ja Vantaa Ducks seitsemäntenä. Ei rasismille oli ottelutapahtuman teemana ja Vantaa Ducks haastoi kaikki Mestaruusliigan seurat kampanjaan. LEKA Volley tarttui heti haasteeseen. Otteluisäntänä oli Oy Rakennuspartio – aina valmiina ja Stark. Yleisöä oli lauantai-illan huumasta tullut nauttimaan 486 katsojaa.

Ensimmäiseen erään palasi ankkojen kokoonpanoon Alpár Szabo. Toni Kankaanpää oli hyvin lämmittelyssä mukana, mutta Marko Määttänen aloitti veljensä Miron kanssa yleispelaajina. Tilanteeseen 6 – 6 mentiin tasaisissa merkeissä. Ankkojen syöttövirheet, suksilyönti ja hihojen oksat pakottivat päävalmentaja Ismo Tuomisen ottamaan aikalisän tilanteessa 8 – 12. Tekniselle mentiin tilanteessa 10 – 14. Akseli Lankinen pyöritti hyvin LEKAn peliä ja ankkojen vastaanoton horjumisen jälkeen Magyar ei päässyt samalla tavalla pyörittämään peliä. Muutaman ankkojen häröpallon jälkeen oli Tuominen jälleen pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 11 – 17. Tilanteessa 13 – 20 passariksi vaihtui Joel Laakso. Peli ei vain auennut ja LEKA suorastaan murjoi ankat kanveesiin lukemin 15 – 25. Vieraille torjunnat 5 – 2. Ankat lähtivät etsimään fokusta toiseen erään.

Toinen erä mentiin tasaisissa merkeissä. Ducks nykäisi jo 13 – 10 johdon, mutta Marko Määttäsen rättisyötön jälkeen Karisen Eelis vei vahvalla syöttövuorolla vieraat tekniselle tilanteessa 13 – 14. Ankat heräsivät teknisen jälkeen ja heräämistä auttoi myös LEKAn muutamat virheet. Vieraiden päävalmentaja Tapio Nissi otti aikalisän tilanteessa 19 – 17. Marko Määttäsen lyötyä nelospaikalta pallon leveäksi otti Tuominen erän ensimmäisen  aikalisänsä tilanteessa 20 – 21. Heti perään toinen aikalisä tilanteessa 20 – 22. Szabon torjuttua kaaripallolla Mikasan aivan takarajan tuntumaan otti Nissi toisen aikalisän tilanteessa 24 – 23. Juho Kaunisto tulee torjuntavaihtoon ja päättää erän nelospaikalta lukemiin 24 – 26. Ducksin vastaanotto ei vieläkään noussut huippulukemiin.

Kolmanteen erään ankkojen passariksi tuli Joel Laakso. Vieraat Karisen hyvällä syöttövuorolla johtoon ja sitten ankat tasoihin Szabon syöttövuorolla. Tilanteessa 4 – 7 Tuominen otti ensimmäisen aikalisänsä. Tekniselle mentiin vieraiden 11 – 14 johdossa. Tuominen otti toisen aikalisän tilanteessa 11 – 15 Miro Määttäsen jäätyä vieraiden torjuntaan. Vastustajan torjuntavirheen takia tilanne 13 – 16 ja Nissi otti heti aikalisän. Kalle Katteluksen syötettyä kaksi ässää peräkkäinen otti Nissi erän toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 21. LEKA kuitenkin oli vakuuttava myös kolmannen erän lopussa ja erä savolaisille lukemin 20 – 25.

 

Otteluisännät Rakennuspartio ja Stark palkitsivat ottelun parhaana Vantaa Ducksista Miro Määttäsen ja LEKA Volleysta Akseli Lankinen

Alan miehet palkitsivat positiivisimpana pelaajana Akseli Lankisen.

 

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Akseli Lankinen, LEKA Volley

2 pistettä Jan Helenius, LEKA Volley

1 piste Miro Määttänen, Vantaa Ducks

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Karl Külaots 14/+5, Miro Määttänen 12/+1, Marko Määttänen 6/-1

LEKA Volley: Samuli Kaislasalo 16/+9, Eelis Karinen 14/+12, Jan Helenius 9/+3

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Passari Akseli Lankinen, LEKA Volley

”Saatiin pidettyä peli kasassa. Toisen eränkin loppu saatiin käännettyä ja siinä taisi olla erän ratkaisu. Halusin ykköspassarin paikkaa ja sain paikan vallattua itselleni”.

Päävalmentaja Tapio Nissi, LEKA Volley

”Meilläkin on ollut vaikea hetki, mutta joulun jälkeen peli lähti kulkemaan. Kaislasalo totesi oikein Urheilusanomien haastattelussa, että pelissä emme ole sitoutuneet asemasotaan. Pelaajat saavat ja pitääkin tehdä omia ratkaisuja pelin sisällä. Valmistauduttiin, että Toni on pelissä kehässä, mutta näin tällä kertaa”.

Yleispelaaja Miro Määttänen, Vantaa Ducks

”Ideana oli mennä hyvällä meiningillä kentälle, mutta sorruttiin apeaan pelaamiseen ja ns. toimistolentopalloon. Itse en pelejä stressaa ja ota häviöistä mitään paineita. Ja Ismo Tuominen on mukava valkku”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Meillä oli liian kiire joka paikkaan. Erän alut annetaan kaverille, tullaan rinnalle ja taas menetetään ote. Tapellaan ja ei sitten kuitenkaan saada. Yp-osasto meillä +/- 0 ja LEKAlla  + 15. Hävittiin joka pelin osa-alueella. Vastaanotossa häröilyä liian usein. Me emme voi aina mennä jonkun syyn taakse. Pelaamisen painetta on pelaajille selvästi tullut, vaikka ei sitä tule heille minulta tai seuralta. Tänään meillä penkillä todella vähän terveitä vaihtomiehiä”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.