Lauri Vanhanen hurrikaanin lailla Ducksin riveihin

Lauri Vanhanen hurrikaanin lailla Ducksin riveihin

 

23-vuotias Lauri Vanhanen siirtyy Hurrikaanista vahvistamaan Vantaa Ducksin yleispelaajaosastoa kaudeksi 2023-2024. Paljon kehuja liigapeleistään saanut Vanhanen kokee, että Ducks on hänelle tässä kohtaa paras vaihtoehto. – Mielenkiintoista nähdä miltä tuntuu vaihtaa saviseudun traktorit pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen, Vanhanen naurahtaa.

Lauri Vanhanen on pelannut neljä viime kautta Mestaruusliigaa Hurrikaani Loimaassa ja sitä ennen kauden TUTO Volleyssa. Siirtymällä tulevaksi kaudeksi ankkoihin hän kokee saavansa hyvän mahdollisuuden taistella pelipaikasta, mikä on asia, joka on hänelle itselleen tärkeä.

 

Ducksilla on nuori joukkue, jossa on paljon tasaisia pelaajia ja tämä asetelma on Vanhasen mieleen. Hän tuntee monia pelaajia entuudestaan ja kokee, että kemiat osuvat kohdilleen hyvin. Pääkaupunkiseutu on muutenkin mieluinen paikka, täältä kun löytyy ystäviä ja perhettä.

Itseään Lauri Vanhanen kuvaa ennen kaikkea joukkuepelaajaksi. Hän toivoo voivansa auttaa joukkuetovereita parempiin suorituksiin ja päällimmäisenä tavoitteena hänellä on joukkueen pärjääminen.

 

189-senttinen yleispelaaja pitää itseään lyhyehkönä yleispelaajana ja toteaa, että hänen vahvuudet löytyvät ennen muuta hihapuolelta. Sillä saralla mainetta onkin tullut. – Mutta olen minä myös järkevä hyökkääjä, ei joukkue minun hyökkäyspelin takia häviä otteluita, Vanhanen vakuuttaa.

Hän toteaa, että esimerkiksi isoissa palloissa hän ei lähde turhaan lyömään täysillä vaan hakee muita ratkaisuja. Vaikka tottakai, jos paikka tulee, niin annetaan pallolle kunnolla kättä.

Omiksi kehityskohteiksi Lauri Vanhanen mainitsee muun muassa torjunnan ja varsinkin vastustajan passarin ja hyökkäyksen pelin lukemisen. Oikein sijoittumalla voi vaikeuttaa vastustajan hyökkäyspeliä, hän painottaa.

 

Tulevan kauden tavoite Lauri Vanhasella on vakiinnuttaa paikkansa liigan laatupelaajana. Ja jos hommat sujuvat hyvin, niin miksei katse voisi tulevaisuudessa kohdistua maajoukkueeseen ja mahdollisesti peleihin ulkomailla. Mutta juuri nyt menestyminen liigassa ja hyvien pelaajien joukkueessa on päällimmäisenä mielessä.

“Ducksin tulevan kauden ulkomaiset pelaajat vaikuttavat hyviltä vahvistuksilta ja auttoivat minua tekemään lopullisen päätökseni seuran vaihdosta,” Vanhanen sanoo.

Vantaalle ja treenaamaan ankkojen kanssa Lauri Vanhanen saapuu elokuun alkupuolella, kunhan työ- ja asuntoasiat ensin saadaan kuntoon. Kummatkin ovat vielä vähän vaiheessa, koska päätös seuran vaihdosta tuli nopeasti.

 

Ja vaikka Vantaalla ja ankoissa on ennestään paljon tuttuja, niin valmennustiimiä Lauri Vanhanen ei vielä tunne. – Olen kuullut sekä Juha Rajalasta että Mika Rajalasta paljon hyvää, joten minusta tuntuu, että on helppo tulla joukkueeseen, hän toteaa.

Kuva: Juuso Riponiemi

 

Vantaa Ducks

Tiedotus / Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.