Lauri Lehtonen jatkaa Vantaa Ducksin torjunnan lukkona

Lauri Lehtonen jatkaa Vantaa Ducksin torjunnan lukkona

Lentopalloilun Mestaruusliigassa kauteen 2021–2022 valmistautuva Vantaa Ducks on tehnyt jatkosopimuksen keskipelaaja Lauri Lehtosen kanssa. Lauri oli viime kaudella koko ajan torjuntatilaston kärkipaikoilla. Lehtonen tuli ryminällä Mestaruusliigaan kaudella 2019–2020 ja hän oli vantaalaisille tuttu farmiseura Karhulan Veikoista. Torjunnan lukko on kotoisin Rantasalmelta. Muita Rantasalmen kuuluisuuksia ovat jääkiekkoilija Jarkko Immonen ja arkkitehti Eliel Saarinen.

”Isoin syy päätökseen jäädä tänne oli, että pärjään taloudellisesti. Saan jatkaa iltapäiväkerho-ohjaajana lentopallon lisäksi mikä sopii täydellisesti pelaamisen oheen. Suurin osa pelaajista jää myös tänne, mikä on hyvä juttu myös meille kaikille. Meillä on hyvä yhteishenki joukkueessamme. Se varmasti auttaa jatkossakin menestymään. Myös täällä maksetaan palkat ajallaan, vaikka korona jylläsi kovin”.

Lauri ottaa kantaa myös vahvuuksiinsa. – Omat vahvuuteni ehdottomasti ovat nopeat jalat. Hyvä fysiikka muutenkin ja tietynlainen peliäly nousee mieleen. Kehitettäviä osa-alueita on syöttö ruudussa, tasaisuus peleissä ja pääkopan kanssa pitää vielä kasvaa paljon.

Miten jaksoit Korona hankaloittaman kauden? – Kyllä se jaksaminen tulee pelikavereista ja siitä että saa treenata joka päivä. Saa tehdä just sitä juttua mistä itse tykkää. Minulle lentopallo on aina yhtä hauskaa, vaikka yleisöä ei paikan päälle tulisikaan.

Uskoa Lauri ja joukkue saivat valtavasti lisää viime kaudella. – Tietysti tällä kaudella monelle pelikaverille ja minulle tuli lisää itseluottamusta omaan tekemiseen. Se kantaa varmasti myös hedelmää tuleville kausille. Voidaan pärjätä, vaikka joukkueessamme ei olisikaan ns. supertähtiä.

Metropolin sykkeeseen on Rantasalmelta lähtöisin oleva Lehtonen tottunut. – Pääkaupunkiseudulla olen kyllä itse viihtynyt. Meillä on nuori ja hyvin toimeen tuleva porukka mikä on tärkeää joukkuelajeissa. Seura/taustaryhmä hoiteli hyvin asiat ja siitä iso kiitos kaikille ketkä siinä on mukana ovat olleet! Tietysti korona sotki sen verran että jostain jouduttiin myös joustamaan, mikä on ymmärrettävää.

Haaveitakin Laurilla on. –  Olisihan se kiva joskus ulkomaankentät kokea, kunhan ensin oppisi kunnolla englannin kielen :D. Tärkeintä kuitenkin on, että pysyisin terveenä ja saisin tehdä mahdollisimman pitkää tätä ammattia.

Vantaa Ducksin valmentaja Juho Rajala on tyytyväinen Laurin jatkamisesta ankkajoukkueessa. – Lauri on todella tärkeä palanen. Hänellä on varmaan yhdet Suomen nopeimmista jaloista ja pelinlukukin on erinomaisella tasolla. Lauri on liikkeellä sopivan vaativalla ja rennolla asenteella, jaksaa tsempata treeneissä ja peleissä muita eikä hymy ihan pienestä hyydy.

Rajala löytää vielä parannettavaa Lehtosen pelissä. – Syöttö- ja hyökkäyspelaamisessa on vielä sopivasti kehitettävää. Pienet loukkaantumiset sotkivat viime kaudella vähän molempia, mutta ensi kaudella odotan ennen kaikkea kehittymistä noilla osa-alueilla.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.