KyKy- Betset murjoi Ducksin kumoon Korsossa

KyKy- Betset murjoi Ducksin kumoon Korsossa

Vantaa Ducks-KyKy Betset 1-3 (23-25, 19-25, 25-23, 20-25)

Kanadan maajoukkuelibero ja olympiapaikan saavuttanut Justin Lui teki ensiesiintymisensä Lumossa, kun Vantaa Ducks lauantaina 14. lokakuuta kohtasi Kyky-Betsetin Kyyjärveltä. Seura on sama, jonka kanssa ankat kamppailivat viiden ottelun verran liigassa säilymisestä viime keväänä, vaikka uusia pelaajia on paljon.

Otteluisäntä Muurausliike Sami Vanne sai iloita 454 katsojasta Lumon lehtereillä.

Ensimmäinen erä alkoi Ducksilta hermostuneesti. Hyökkäykset jäivät Kyyjärven torjuntaan ja samalla syöttövirheitä tuli puolin ja toisin. Kyyjärvi johti parhaimmillaan 7-11. Kun ankat saivat pari hyvää torjuntaa ja sen jälkeen Kalle Kattelus ja Milutin Pavicevic hyökkäsivät tehokkaasti, ja peli oli tasan 11-11.

Kyyjärvi otti taas niskalenkin Ducksista erän lopussa. Ankat sortuivat huolimattomiin hyökkäyksiin ja syötön vastaanotossakin aika ajoin oli pieniä vaikeuksia. Ei auttanut, että keskihyökkäys toimi erän lopussa, vieraat veivät sen 23-25.

Toisen erän Ducks aloitti pirteästi. Ankat johtivat parhaimillaan 10-7 kun myös Lauri Vanhanen sai hyökkäyksensä toimimaan.

Kyyjärvi kuitenkin tuli tasoihin tilanteeseen 11-11 ja sen jälkeen vieraat ottivat kuskin paikan. Ankat saivat pisteitä lähinnä vastustajan virheistä. Passarinvaihtokaan ei auttanut vaan Kyyjärvi oli selvästi niskan päällä. Erän lopussa ankat saivat muutaman oman lohtupisteen, mutta erä meni selvästi Kyyjärvelle numeroin 19-25.

Kolmannenkin erän Ducks aloitti pirteästi, ja tällä kertaa ote piti. Pavicevic hyökkäsi viisaasti Ja myös Kalle Kattelus ja Lauri Vanhanen onnistuivat hyökkäyksissään. Vaikka Kyky pääsi erän lopussa lähelle niin tällä kertaa ankkojen onnistui pitää etumatkansa. Tämä erä isännille 25-23.

Neljäs erä oli taas vieraiden näytöstä. Lumossa ennenkin nähty passari Joel Laakso pyöritti hienosti peliä, nuori Renars-Paul Jansons oli hakkurina pitelemätön ja Aivars Petrusevicsin kutospaikan hyökkäykset upposivat melkein kaikki. Positiivista kotijoukkueen puolella oli keskihyökkäyksen toimiminen. Muutaman pisteen Ducks otti erän lopussa, mutta Kyky vei sen numeroin 20-25.

Ottelun parhaina palkittiin Kyky-Betsetistä Joel Laakso ja Vantaa Ducksista Kalle Kattelus. Pro libero oli KyKyn Joel Andersson.

Parhaat pistemiehet:

Kyky-Betset

Renars-Paul Jansons 29 / +24

Aivars Petrusevics 14 / +6

Romans Sauss 11 / +6

Vantaa Ducks:

Milutin Pavisevic 22 / +11

Kalle Kattelus 21 / +10

Lauri Vanhanen 12 / +6

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Joel Laakso, Kyky-Betset: “Ei ollut helppo peli, oli tunteiden vuoristorataa. Oli kiva palata Lumoon ja oma peli kulki kivasti laitureiden kanssa”.

Kalle Kattelus, Vantaa Ducks: ”Oli meilläkin tunteiden vuoristorataa. Meiltä meni ehkä vähän yliyrittämiseksi, erän verran peli kulki, saimme nyt hakkurin ja keskipelaajat mukaan”.

Valmentaja Guntis Atars, KyKy-Betset: “Meidän peli pysyi hyvin kasassa, passari pelasi hyvän pelin. Mutta aina voi olla parempi, voimme tapaa roskapalloja tehokkaammin”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks: “Kokonaisuus oli meiltä tappelua, nyt olimme ekaa kertaa koko rosterilla paikalla. Nyt tapeltiin hyvin puolustuksessa mutta löimme sitten päätä seinään hyökkäyksessä. Kyky pelasi loistavan pelin”.

Vantaa Ducks / Tiedotus

Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.