Kumpi on lauantaina etta? Vantaa Ducks vai Etta?

Lentopalloilun Mestaruusliigan vauhti kiihtyy ennen joulua. Vantaa Ducks kohtaa lauantaina 16.12. klo 17.00 Vantaan Korson Lumo-hallissa Ettan Oulusta. Etta on oululaiseen kantasanastoon kuuluva ruotsin kielen lainasana. Etta tarkoittaa joukon ykköstä. Etta on koko kauden keikkunut Mestaruusliigan sarjataulukon kärjessä ja tällä hetkellä kakkonen kaksi pistettä sarjaa johtavan VaLePan takana. Lauantain peli on parasta paikan päällä, mutta oululaisille faneille tiedoksi, että Ruutu+ lähettää ottelun suorana https://www.ruutu.fi/stream/3128422 .Vantaa Ducks on sarjassa kymmenentenä ja lisäsarjapisteet varmasti kiinnostavat lauantain peliin valmistautuvaa kotijoukkuetta. Ankkalauma taisteli urheasti keskiviikkona VaLePaa vastaan, mutta palkinnoksi ei ottelusta tullut edes sarjapistettä. Etta pelasi keskiviikkona itsensä ensimmäistä kertaa Final fouriin loppiaisena pidettävään Suomen Cupin loppuhuipennukseen Turkuun.

Etta on parantanut esityksiään vuosi vuodelta. Tänä vuonna joukkue on todellakin hitsautunut yhtenäiseksi nipuksi, jonka päävalmentajana on liberolegenda Olli Kuoksa. Kuoksan Etta tunnetaan mestarillisesta puolustuspelistä ja oululaisten kenttään on äärimmäisen vaikea tappaa palloa. Tämä tietää ankoille hikistä iltapuhdetta lauantaiksi. Hakkuri Joonas Jokela ja yleispelaaja Eetu Pennanen valittiin Mestaruusliigan marraskuun tähdistöpelaajiksi. Liberona pelaava Anssi Hakala on maajoukkueessakin karaistunut paikkansa kokeneempia Suomessa. Keskipelaajina ovat elämänsä vireessä Markus Väisänen ja ruotsalainen Jens Ahremark. Toisena yleispelaajana avauskuusikossa pelaa Antti Karttunen. Oululaiset ovat kaudella vasta hävinneet kolme ottelua, joten kovan luokan vastustajasta on kyse.


Vantaa Ducks vahvisti rivistöään loppukaudeksi solmimalla sopimuksen libero Pasi Hyvärisen kanssa. Joukkue on myös tervehtynyt alkukauden vaivoistaan, joten joka pelipaikalle on terve taistelu kuusikkopaikoista. Hakkuri Karl Külaots on parantanut kauden mittaan otteitaan ja hän taistelee varmasti lauantaina kentän herruudesta Joonas Jokelan kanssa. Vastaanottopelin toimiessa on passari Bálint Magyar saanut koko hyökkäysarsenaalin tehokkaaseen käyttöön. Kunhan joukkue saa vielä tiivistettyä esityksiään tiukkojen erien lopuissa, niin voittoja ropisee varmasti. Lassi Nurminen ja Alpár Szabó olivat hyvässä torjuntavireessä VaLePaa vastaan. Tämä tietää Ettan hyökkääjille tuskallista iltapuhdetta. Päävalmentaja Ismo Tuominen on monissa liemissä keitetty kokenut valmentaja. Sähinää on valmentajien keskenkin varmasti luvassa ja jouluhan on myös korttien aikaan. Korttien väri ja sanoma ovat vielä tässä vaiheessa vaikeasti arvattavissa, mutta nopeastihan päätuomari lauantaina viestii oman joulutervehdyksensä. Tuominen varmasti janoaa olla etta lauantain mittelön jälkeen. Se tietäisi sähinää myös ottelun jälkeiseen julkiseen lehdistötilaisuuteen.

Ennen joulua Vantaa Ducks kohtaa vielä keskiviikkona 20.12. klo 18.30 alkavassa ottelussa Rantaperkiön Iskun. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa marraskuussa Tampereella ankat olivat parempia. Nyt on jälleen odotettavissa kova vääntö tuttujen seurojen kesken.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.