Kokkolan Tiikerit näytti osaamistaan. Vantaa Ducks pisti kampoihin minkä pystyi, mutta peli selkeästi Keski-Pohjanmaan ylpeydelle 0-3

Kokkolan Tiikerit näytti osaamistaan. Vantaa Ducks pisti kampoihin minkä pystyi, mutta peli selkeästi Keski-Pohjanmaan ylpeydelle 0-3

 

Vantaa Ducks – Kokkolan Tiikerit 0-3 (28-30,17-25, 23-25)

 

Vantaa Ducksilla ei ole runkosarjan kevätkaudella muuta kuin tärkeitä pelejä. Keskiviikkona Vantaan Korson Lumo-hallissa paikalle tulleet 394 katsojaa saivat nauttia todella värikkäästä ensimmäisestä erästä. Kokkolan Tiikerit otti kuitenkin sen jälkeen vahvalla otteella kuskin paikan. Ottelun eräänlainen käännekohta oli Ducksin passarin Joona Väänäsen nilkan pyörähdys ensimmäisessä erässä. Koko matsi Tiikereille 0-3. Otteluisäntänä oli Lotus Demolition ja Ruudussa näkyneen TV-ottelun isäntänä oli Korson Tasoite Oy. Ducks kiittää ja kumartaa toimintaamme tukevia ja sponsoreita.

 

 

Ensimmäinen erä piti sisällään draamaa vaikka muille jakaa. Erä eteni tasaisissa merkeissä. Tilanteessa 17-17 Vantaa Ducksin passari Joona Väänänen loukkasi nilkkansa yhteentörmäyksessä libero Louis Pineaun kanssa. Mika Rajalan ja Teemu Lahden yhteispelillä nilkan ympärille saatiin jääpussi. Väänänen kannettiin sivuun ja tilalle tuli passariksi Tommi Mäkelä. Tilanteesta 23-23 oli tulossa eräpallo ankoille, kun Sergej Dropnic löi torjunnan käsistä pallon ulos. Sergej  ei kuitenkaan huomannut putoavaa palloa ja Mikasa osui päähän. Eräpallo menikin Tiikereille. Lopulta Tilanteessa 28-29 Marko Määttänen löi pallon torjuntaan ja pallo osui torjunnasta Markon päähän. Erä vieraille, Kokkolan Tiikereille 28-30.

 

Toinen erä lähti lievästi Tiikereiden tahtiin. Kasimir Vuorisen syöttövuorolla ankkojen vastaanotto hajosi. Tiikerit karkasi 10-14 johtoon. Kalle Kattelus tuli Marko Määttäsen tilalle ja syöttöputki saatiin poikki. Alek Rastamon syöttövuorolla ankat tulivat tasoihin 14-14. Rami Rekomaan syöttövuorolla Tiikerit nykäisi tilanteesta 16-16 selkeään johtoon 16-19. Tiikerit-passari Joska Förstin syöttövuorolla Kokkolan lentopalloihme meni toisessa erässä menojaan. Eräpallotilanteessa 17-24 valmentaja Juho Rajala sai keltaisen kortin. Förstin ässän jälkeen Tiikerit sai puolestaan erävoiton pistein 17-25.

 

Kolmas erä mentiin tasaisissa merkeissä. Tiikerit sai lisää virtaa, kun Kasimir Vuorinen torjui pitkän taistelupallon jälkeen Alek Rastamon hyökkäyksen yksin ja tilanne oli 13-15. Rami Rekomaa jatko tehokkaasti syöttönurkassa ja pian tilanne oli 13-17. Förstin syöttövuorolla ja Tiikereiden vahventuneella torjunnalla tilanne repesi jo 14-20. Ville Kattelus tuli Alek Rastamon tilalle. Marko Määttänen löi Tiikereiden torjunnan eturessuun. Tilanne 17-20 ja Tiikerit otti aikalisän. Ville Kattelus toi ankat jo kahden pisteen päähän, 19-21. Thiessen pudottaa jujun kenttään ja erä Tiikereille 23-25 ja koko ottelu erin selkein numeroin 0-3.

 

 

Ottelun parhaina otteluisäntä Lotus Demolition valitsi Kokkolan Tiikereistä Rami Rekomaa ja Vantaa Ducksista Sergej Dropnic. Pro Liberoksi raati valitsi Aleksi Mäkiluoman Kokkolan Tiikereistä.

 

Parhaat pistemiehet:

 

Vantaa Ducks:

Sergej Dropnic 14/+8

Lauri Lehtonen 10/+8

Aleksander Rastamo 9/+1

 

 

Kokkolan Tiikerit:

Daniel Thiessen 20/+15

Antti Leppälä 14/+13

Rami Rekomaa 12/+9

 

 

Lehdistötilaisuuden kommentit:

 

Keskipelaaja Rami Rekomaa, Kokkolan Tiikerit: “Kovaa vääntöä se oli. Mutta hyvä, että voitettiin. Ei oo paljon 0-3 voittoja tällä kaudella otettu”

 

Yleispelaaja Sergej DropnicVantaa Ducks: ”Vastustaja pelasi tänään hyvän pelin. Ei pystytty rikkomaan kaverin peliä ja ei onnistuttu erien avainkohdissa. Meidän ongelma on enemmän henkisellä kuin fyysisellä puolella.”

 

Päävalmentaja Mikko Keskisipilä, Kokkolan Tiikerit: “Ei ollut helppo peli tänäänkään. Tässä sarjassa ei oikeastaan helppoja pelejä ole. Eka erä mentiin jatkopalloille ja toinenkin erä oli vielä ihan erän puolessa välissä tasainen. Viimeinen meni meidän hallinnassa, mutta lopussa kaveri meinas hiipiä rinnalle.Semmonen kuva jäi itselle, että oltiin tänään niskan päällä vastaanotossa. Sen päälle hyökättiin tänään suhtkoht fiksusti. Kassulta oli tänään hieno esitys.”

 

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks: “Pikkasen oli harmi Joonan nilkan pyörähdys ensimmäisessä erässä. Tommi tuli hyvin paikkaamaan. Toisessa erässä oltiin puolessa välissä vielä ihan kinthailla, mutta loppu meni sitten vähän ohi. Kolmas erä tultiin ja taisteltiin, mutta ei ihan riittänyt. Ville oli tänään esimerkillinen, kun tuli Alekin tilalle tappelemaan kentälle. On tiedostettu, että meillä on edessä kolme kohtalon matsia. Kaksi KyKy-Betsetiä ja yksi TUTO Volleyta vastaan.

 

Vantaa Ducks / Tiedotus

Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.